Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Webiz 2.0

Kada sam prošlog petka otputovala za Zrenjanin, na drugu po redu Konferenciju o poslovnoj primeni interneta, ovaj post nije bio ni u planu. Zapravo, nisam ni razmišljala o tome da svoj boravak u gradu na Begeju ovekovečim i na blogu. Bez i jednog pravog razloga. Samo sam smatrala da neće biti dovoljno materijala za ceo post.

Moram li da napominjem da sam pogrešila? I to poprilično. Jer sam već nakon prvog dana konferencije znala da prvi post po povrtaku u Beograd moram posvetiti fantastično organizovanom Webizu, gostoljubivom Zrenjaninu i sjajnim ljudima koje sam imala prilike da čujem i upoznam.

A verujte, konferencije ovog tipa nisu nešto čime se lako oduševljavam. Što sam i jasno isticala u ranijim postovima na slične teme.

Ipak, ovo je bila posve drugačija priča. Prizemna i prirodna, istinski fokusirana na edukaciju onih koji žele da se bave web poslovanjem. Bez ikakve pompe, bez poznatih ličnosti kojima je svuda mesto, samo ne na skupovima ovog tipa, bez preterivanja u bilo kom obliku. Sa konciznim  programom, jasno ispisanim na akridetacijama (pohvale za ideju!), sa izuzetno profesionalnom voditeljkom konferencije, Bojanom Latinović, koja me je oduševila svojim stavom i elokventnošću, sa striktnim poštovanjem satnice, bez obzira ko se zatekao na sceni. I najbitnije, sa izuzetno korisnim predavanjima, posle kojih sam konferens salu napuštala sa nekoliko ispisanih stranica tek naučenih stavki, i elanom kakav odavno nisam osetila.

Sve to usled tematika izuzetno pažljivo odabranih, tako da zadovolje i one koji tek počinju svoj web biznis, ali i one koji su već godinama u njemu. Inspirativne i za one koji se možda nikad njime neće baviti.

Međutim, priča se nije završavala s krajem predavanja. Nastavljala se u holu Hotela Vojvodina, gde je ponovo vladala jedna posve prirodna atmosfera. Bez zagledanja, tihog komentarisanja, i merenja internet uticaja na raznorazne načine. Bilo mi je neizmerno drago što je neko konačno spustio stvari na svoje mesto, i dopustio ljudima da se istinski raspitaju o onome što ih zanima i što će im pomoći u poslovanju. I najbitnije, ostvare kontakte. Jer kontakti su sve. I to je jedan od razloga što sam rešila da napišem ovaj post. Jer želim da i vama skrenem pažnju na važnost ovakvog vida edukacije. Pogotovo ako ste u procesu počinjanja nečeg svog. Nemojte se stideti učenja, jer nije sramota reći ”ne znam”. A učenje kroz ovaj vid okupljanja nosi toliko toga. Kako teorijski tako i praktično. Još ako to sve možete da doživite u jednom lepom, malom gradu koji odiše mirom, ušuškanošću i željom da vas ugosti, ima li bolje opcije?

Nema, verujte. Zato, ne budite lenji, i ne budite sketpični. Kao što sam i sama bila prema događajima ove vrste. Ništa vrednije od inspiracije i znanja. A ovakav vid manifestacija jeste izvor oba.

U nastavku, popisaću ona predavanja sa drugog Webiza koja su mene oduševila, pokrenula i edukovala. Nažalost, snimci više nisu dostupni, ali svakako zapamtite ove predavače – ja sigurno hoću.

Dejan Petrović  ”Online marketing – danas i sutra”
Đorđe Grujić ”Kako internet može pomoći mom novčaniku”
Dragan Varagić ”Saveti za zaradu od bloga”
Ivan Minić i Ivan Ćosić ”45 minuta sa Minićem i Ćosom”
Daniel Ackermann ”Od nule do digitalne agencije sa 50+ zaposlenih”
Srđan Erceg ”Kako do uspeha”

 

DSC_7223aDSC_7149aeb8e0092b10711e3a7ca12cd99773359_8DSC_7202aDSC_7170aTaborosi_-3Taborosi_DSC_7214aDSC_7293

…sa Jovanom koju znate sa bloga Cipelica-Štiklica i Milankom, koja je deo tima koji mi je pomogao u usavršavanju izgleda bloga.

2666e72eb13a11e38ea20e70ef7cb86e_8DSC_7211aDSC01432TaborosiDSC_7180a453b82bab26911e3b141125afd15e7e6_808f26a10b28411e3bff9128cbc6cd90a_8

 

photos by: Žolt Senti, Milan Milićev, Pavle Tabaroši, Brana’s Divine World & Instagram

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

15 Responses

    1. Biće mi pravo zadovoljstvo da se minimum još jednom vratim u Zrenjanin ovim povodom! 🙂

  1. Ooo, sve lepe reci za moj grad 🙂 Super post! Malo sam neobavestena-nisam ni znala da ce tako nesto biti odrzano u Zrenjaninu, koji je vrrlo fotogenican-sto se da primetiti i na tvojim fotografijama 🙂 🙂

    1. Jako me je podsetio na moj Aleksinac, tako da me je malo minula želja i za mojim rodnim gradom… 😉

      Veliki pozdrav!!!

      Brana

  2. moj grad:-) više ne živim tamo, ali ako… baš je fotigeničan i drago mi je da ti se svideo! i odličan post!

    1. Hvala najlepše! 🙂

      I da, salžem se, lepo je ispozirao Zrenjanin… 😀

      Veliki pozdrav!!!

      Brana

  3. Kako divan grad! Nikada ga nisam posjetila, ali sam zasigurno osjetila njegov mirni šarm. I mnogo mi se dopadaju ti seminari koji se organizuju.. Blogomanija, Webiz…. šteta što se kod nas u BiH nešto slično ne organizuje… 🙂

    1. Draga Ajna,

      i ja se radujem sve češćim konferencija ovog tipa. Uz to, vrlo je lako prijaviti se tako da svako ko želi nešto novo da nauči, ima sve prilike za to…

      Veeeliki pozdrav!

      Brana

    1. Upravo tako… Sve je do atmosfere koju sam opisala…

      A za tvitomaniju nisam još odlučila. U fazi sam premišljanja…

  4. Divno! Moj grad 🙂 Od skora zivim ovde i bas je lepo i ususkano, kao sto si rekla 🙂 Pozdrav!

  5. Divan post, hvala na izvestaju sa dogadjaja, tako je divno procitati nesto pametno na nekom modnog blogu <3

    1. Nema na čemu, uvek mi je zadovoljstvo da podelim sa vama nešto što me je u bilo kom pogledu inspirisalo.

      Veliko hvala na lepim rečima!!!

      Brana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *