Search
Close this search box.

Martovske omiljene internet priče

Negde sredinom februara, započela sam izuzetno dragu rubriku posvećenu meni omiljenim internet pričama, na koje sam slučajno nailazila ”šetajući” internet putevima i puteljcima. Danas, skoro dva meseca kasnije (užasavajuće mi je kojom brzinom vreme protiče!), nastavljam tamo gde sam stala u tom februarskom postu i sa vama delim novih 10 internet otkrića u vidu malih online priča. Kao što sam vam napomenula prvi put, neke od tih priča su edukativnog karaktera a one druge su tu tek da zabave i relaksiraju. Stoga, uživajte, naučite nešto novo i opustite se. I naravno, nakon svega navedenog, podelite u komentarima vaša omiljena internet otkrića proteklog meseca.

Moja lista istih upravo počinje:

1. Nema nekrologa za vječne dječake  posveta koju je Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika ”Vreme”, napisala početkom marta, dan nakon smrti velikog Vlade Divljana.  Žmarci koje sam osetila čitajući ga i emocije koje su sa svakom novom rečju probuđene, samo su neki od razloga što ovaj tekst smatram najlepšim i najtužnijim (mada nikako patetičnim!) online štivom pročitanim u martu (a možda i duže). Razlozi i više nego dovoljni da upravo njime započnem ovomesečnu listu omiljenih internet priča i zamolim vas da odvojite minut svog vremena, pročitate ga i kroz Jovanine reči odate počast velikanu kakav je bio Divljan.

2. What If Humans Disappeared? – video-ilustracija sa vešto pojednostavljenim komplikovanim odgovorom na komplikovano pitanje i suštinom koja je vrlo prosta, ali do koje morate doći sami gledajući ovaj sjajan video. Spojler:”If we were successful for so long, why we disappeared so quickly?” 

3. Parisian awe-ssuary – The bone-filled catacombs under the City of Lights – priča o drugoj strani Grada svetlosti, koja se krije u njegovom podzemlju i jezivija je no što možete da zamislite.

4. Sant’ Agata De’ Goti – članak o gradiću čiji je izgled tek još jedna u nizu potvrda da je svaki pedalj Italije spomenik svoje vrste i vredan posete i obilaska.

5. If Disney Princesses Were Historically Accurate – gledajući sjajan video saznjate kako bi slavne Disney junakinje izgledale da su zaista živele u onim istorijskim periodima u kojima se pretpostavlja da su smeštene bajke čiji su deo.

6. 10 Of The Most Absurd Units Of Measurement On Earth – spisak najčudnijih mernih jedinica koje se koriste u svetu. Reći ću vam samo još to da su se imena Mikija Mausa i Jelene Trojanske našla na tom spiku, pa vi pokušajte da ne saznate zbog čega.

7. Kitchen Ghosts – savršena kolekcija GIF momenata koji se dešavaju u kuhinji. Za ne propustiti!

8. People In Australia Have Started Taking Selfies With Quokkas, And The Results Are Brilliant. – ako vam ova serija fotografija ne ulepša dan, teško da će išta drugo uspeti!

9. Rainy Cafe – ukoliko pripadate onoj grupi ljudi koji ne mogu da rade ili uče u potpunoj tišini (dižem ruku i kažem da vas apsolutno razumem) evo načina da rešite svoj problem. U pitanju je sajt putem kojeg možete da simulirate spoj zvuka kiše i kafea punog gostiju. Sve to kako biste stvorili određenu dozu ”galame” koja zapravo može da pospeši vašu koncentraciju. Zvuči čudno, ali radi posao. Potvrđujem iz iskustva!

10. Awseome People Hangin Out Together – jer ništa tako kul kao fotografije kul, slavnih ljudi, koji kuliraju zajedno.

Ovime smo stigli do kraja martovske liste mojih omiljenih online priča, za koju se iskreno nadam da vam je ulepšala početak nedelje i tradicionalno depresivan pondeljak. Ukoliko je tako, ovaj post je postigao svoj cilj. Do idućeg javljanja, najlepše vas pozdravljam! Vaša B.

in the picture:
Daniel Wellington watch
(with code ”branasdivineworld” you have discount on every purchase on official website of Daniel Wellington);
Zara shoes;
Kvadart vase;
Essie nailpolish (A list);
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

13 Responses

  1. TRAGOVI KA SOPSTVENOSTI, blog koji vec duze vrijeme ne azurira stranicu, ali zbog postojecih tekstova i linkova ka jako vrijednim stranicama (za svakoga po nesto) toplo preporucujem! Srdacan pozdrav iz Bijeljine!

    1. Upisano na listu!
      Najlepše hvala, draga Milena!!!
      Veliki pozdrav iz oblačnog Beograda!
      B.

    1. Divnoooo!!!
      Hvala za svaki link! Čim uhvatim dovoljno vremena bacam se na istraživanje!
      Najlepše ti pozdravljam!
      B.

    1. Ooh, divno, divno, bacam se na listanje! 🙂

      Veliki pozdrav i hvala na javljanju!!!

      Brana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *