Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Decembarske internet priče koje ne smete propustiti

Divna Dragana, od skora aktivna saradnica Brana’s Divine Worlda, ponovo je na jednom mestu okupila pregršt korisnih, zanimljivih i inspirativnih internet priča, čiji će vam sadržaj sasvim sigurno ulepšati ovo hladno, nedeljno popodne. Kako sam i sama uživala čitajući ih, sigurna sam da će isti slučaj biti sa vama. Zato vas iz ovih stopa prepuštam ovomesečenom Draganinom izboru interesantnih online storija. Vaša B.

——————————————————

Započnimo ovomesečno izdanje Internet priča muzikom! Tokom svoje potrage za novim plejlistama, otkrila sam da mi tokom rada i onlajn zujanja najviše prijaju instrumentali ili pesme koje ne znam (jer inače počnem da pevam, i od koncentracije nema ništa). Jedan od sajtova koji se pokazao kao obavezna stanica tokom pretrage je 8tracks, na kome na osnovu izabranih tagova (raspoloženje, žanr, umetnik) možete da pronađete upravo onu kombinaciju pesama koja vam u tom trenutku odgovara. Ako već koristite ovaj svojevrsni onlajn radio, obavezno podelite sa nama svoje omiljene plejliste. Moji favoriti ovog decembra su Classic Jazz Christmas, Baby, it’s cold outside i Sunday morning, rain is falling.

Ukoliko niste ljubitelj kompilacija, možda ćete inspiraciju pronaći u brojnim listama najboljih muzičkih ostvarenja iz ove godine. Prirodno je da u ovom periodu polako sabiramo utiske i podsećamo se čije pesme smo najviše pevušili tokom 2015. godine. City magazine je već predstavio svoju listu muzičkih albuma koji su obeležili poslednjih 12 meseci – da li je i vaš favorit među njima?

Ukoliko, kao ja, mrzovoljno dočekujete zimu (i nema tog praznika koji može da nadoknadi nisku temperaturu), pročitajte kako Norvežani doživljavaju ovo godišnje doba. Za njih, pozitivno razmišljanje o snegu i mrazu nije trik iz časopisa, već iskreni stav. Čak su i mene uspeli da pokrenu!

Za malo novogodišnje i modne magije, posetite jedinstvenu izložbu Designers’ Christmas Trees. U pitanju je humanitarna prodajna izložba posebno ukrašenih jelki čiji su autori dvadeset dizajnera iz Srbije i regiona, kao i dvanaest poznatih gostujućih dizajnera iz sveta. Od elegantnog belog drvca Marte Miljanić do futurističke instalacije Žan Pol Gotjea, ove zabavne kreacije možete pogledati u Merkator centrima u Beogradu i Novom Sadu do 15. januara.

Da li ste možda primetili kako glumice u tipskim ulogama imaju sličan stil oblačenja? Bilo da igraju uspešne poslovne žene ili neobične devojke iz komšiluka, njihova odeća na specifičan način govori o njihovom liku… ali i o dvodimenzionalnom razmišljanju filmskih stilista. Prepoznajete li svoj stil u nekoj od uloga?

Ostajemo još malo u svetu filma. Denijel Oušn je sa svojih deset saradnika prvi put pre više od pola veka, a drugi put pre 14 godina organizovao pljačku vegaskog kazina na filmskom platnu. U originalnoj verziji ostvarenja “Oušnovih 11” (tj. “Igraj svoju igru”), Oušna je tumačio legendarni Frenk Sinatra, a u drugoj harizmatični Džordž Kluni. Sada se šuška da je u planu novi rimejk filma, i to samo sa damama u glavnim ulogama. Kažu da je scenario već spreman, a da će jedna od zvezda biti Sandra Bulok. Da li se radujete ovom filmu ili mislite da ne može prineti prvobitnim verzijama? Po mom mišljenju, izabrane glumice neće imati lak zadatak pred sobom, ne zato što su uloge “muške”, već zato što je veliki izazov preneti šarm i zabavu koji smo zavoleli. U svakom slučaju, navijam da dobro prođe!

Da li ste već imali priliku da pogledate mini-intervjue magazina Vog pod nazivom “73 pitanja”? U pitanju su kratki razgovori sa poznatim ličnostima u kojima oni odgovaraju na nesvakidašnja, blic pitanja, poput toga šta bi poneli na put ako bi dobili jednosmernu kartu za Mars, koja je najbolja ideja za prvi sastanak ili u kojoj seriji bi voleli da se pojave. Intervjui jesu pomalo namešteni (onakva spontanost ipak mora malo da se uvežba), ali su veoma simpatični i otkrivaju novu stranu slavnih sa velikih i malih ekrana. Da li je Viktorija Bekam zaista hladna kao što deluje? Koliko Sara Džesika Parker zapravo liči na Keri? Otkrijte sami!

Moj poslednji predlog za decembar će vam sigurno zagolicati nepca. Iskusniji gurmani među vama sigurno već poznaju magazin Mezze, koji donosi, kako sami kažu, “ideje za ukusniji život”. Čak iako niste vrsni u kuhinji, prelepe fotografije i zamisao da nekoga dragog obradujete malom gozbom, sigurno će vas inspirisati. Na ovom portalu možete prelistati stare brojeve magazina, pronaći spremne menije za dane vikenda ili poželite da napravite poslastice koje do tada niste probali (sladokusca u meni su zaintrigirali ovaj džem i slatka mala izvrnuta torta).

Nadam se da su vam ove priče prijale i dale vam materijala za razmišljanje i akcijanje. Očekujemo u komentarima i vaša onlajn otkrića!

na fotografiji: Apple Iphone 6S 128 GB (više informacija OVDE);
ukras za jelku: Pretty Things by Serendipity Studio;
šolja: prodavnica ”Puna kuća”;
praznična kutija čajnih kolačićica: Home Centar;
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *