Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jedrenje Zadarskim i Šibenskim arhipelagom sa Asta Yachtingom (foto + vlog)

Sve se dešavalo neočekivano, spontano i brzo. Poziv je stigao u momentu kada je moja aprilska agenda u celosti bila popunjena, a u majskoj je već ponestajalo mesta. Srećom, u drugoj nedelji maja bilo je taman nekoliko slobodnih dana da moj odgovor na neočekivani poziv bude potvrdan. ”Biće mi zadovoljstvo da se priključim ekipi”, pisala sam u svom mejlu, dok sam u glavi već sklapala idealne odevne kombinacije za četiri morska dana.

Samo par nedelja kasnije, bila sam na svom putu ka Zadru, gde je počinjala naša jedriličarska avantura. U putnoj torbi (jer se kofer nikada ne nosi na brod) sve je bilo u prugastom maniru i u belim i teget nijansama. Makar sam u modnom smislu bila spremna za ono što nas je čekalo. U svakom drugom, bila sam potpuni amater. Moje iskustvo sa jedrenjem završavalo se na jednodnevnim morskim izletima i kratkim plovidbama. Takvih doživljaja bilo je mnogo, ali sam znala da je to ništa naspram onoga što nas je ovaj put očekivalo – četiri dana na brodu, tri noćenja u kabini i duge plovidbe.

Znala sam da će to biti specifično, uzbudljivo i drugačije iskustvo od svega doživljenog ranije. Ali, nisam očekivala da će biti u tolikoj meri! Svaki trenutak bio je doživljaj za sebe, a svaka aktivnost na brodu, pa čak i ona najobičnija, poput obroka ili spavanja, razlog da se iznova oduševim. Zašto? Jer je sve bilo toliko drugačije od ustaljenog. Prvenstveno zbog činjenice da ste potpuno prepušteni prirodi i njenoj ćudi, da imate priliku da joj se približite i posmatrate je iz krajnje nepristupačnih uglova (samo bacite pogled na deo videa koji sledi – od četrnaestog minuta – i shvatićete o čemu pričam) i da vas u tome ne ometa nikakav zvuk sveta kojem inače pripadate. Ni saobraćaj, ni graja, ni bilo šta treće. Jer, tu ste samo vi i more. I po koji delfin, ako imate dovoljno sreće (mi jesmo, što ćete moći da vidite i na snimku, negde oko osmog minuta).

Iz ove perspektive, kada je od čitavog iskustva prošlo tačno mesec dana i kada su se utisci slegli, postalo mi je još jasnije koliko su ta četiri dana bila posebna. Zato mi je posebno drago što ih imam zabeležene na snimku, odnosno u vlogu. Vlogu koji večeras delim sa vama, a u okviru kojeg ćete detaljno moći da vidite kako je protekla naša morska avantura, od momenta ukrcavanja do momenta pozdravljanja sa Nacionalnim parkom Krka, gde je naše druženje privedeno kraju.

A do njega ne bi ni došlo da nije bilo našeg domaćina, kompanije Asta Yachting (kompanija za iznajmljivanje plovila), koja je sve ovo i organizovala. Činjenica da je u četiri dana sve funkcionisalo kao po satu i bez jednog jedinog propusta jeste za svaku pohvalu i divljenje. Posebno što je sadržaj koji je trebalo isplanirati i ispoštovati bio prilično gust, o čemu će vam najbolje posvedočiti i pomenuti vlog, kojem vas od ovog trenutka prepuštam. Naravno, ne zaboravite i na divne fotografije koje potpisuje Jan Serdar, mladi hrvatski fotograf. Čim njih prelistate klik na play i uživajte u mnoštvu kadrova prelepog Jadrana i divne hrvatske obale. A onda sa mnom podelite svoje impresije i utiske, kako o ovom postu i vlogu, tako i o jedrenju generalno, ukoliko ste ga već iskusili. Do idućeg posta, najlepše vas pozdravljam… Vaša B.

Asta Yachting dekorativna jahta Pramac Asta Yachting jahte na Jadranu Osveženje na jahti Asta Yachting Sunčani dan u Zadru u HrvatskojStreet style u ZadruUlice Zadra u HrvatskojPark prirode Telašćica u HrvatskojOdmor na brodu Asta YachtingPogled sa broda na JadranuHrvatsko primorje
Vodopadi u Nacionalnom parku Krka u HrvatskojIspred crkve u Nacionalnom parku Krka u HrvatskojMoćni vodopadi i kristalna voda u Nacionalnom parku Krka u HrvatskojŠume i vode Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj


Photos by Jan Serdar 

*ovaj post je urađen u saradnji sa Asta Yachting

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Brano, vlogovanje ti sve bolje i bolje ide! Posebno me nasmejalo javljanje iz kabine 🙂
    Prizori su nestvarni, priroda prelepa… Kadrovi koje si uspela da snimiš poput onog kada labud pliva sa svojom dečicom su neponovljivi!

    Veliki pozdrav i podrška svemu što radiš!

  2. Odličan vlog, uživala sam. Videlo se na tvom licu koliko ti je prijalo putovanje, sitni lapsusi su pokazali koliko si opuštena. 🙂 Veliki pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *