Bol + My Beach Routine

03
Inicijalni razlog za odabir Hrvatske kao ovogodišnje letnje destinacija, bio je Brač. Konkretnije Bol. Još preciznije plaža Zlatni rat. Ukoliko ste videli makar jednu reklamu za hrvatsko primorje, onda vam snimci OVE plaže nisu mogli promaći. Priznaćete, izgleda senzancionalno. Njene karakteristike kažu da se sam izgled plaže menja pod uticajem vetra, i da dok je jedan kraj plaže uvek vetrovit, onaj drugi je u potpunosti miran. Nema sumnje da se radi o jedinstvenom prirodnom fenomenu. Bol se ipak činio isuviše mirnim za naš ukus, te je kranji izbor ipak pao na obližnje, južno pozicionirano ostrvo Hvar. Međutim, još u Beogradu bilo je jasno da izlet do Bola nećemo zaobići.
Dva i po sata vožnje brodom, maestral u kosi, i puno ulja na već preplanulom telu delilo nas je od malog primorskog mesta ostrva Brač, koje je proslavila pomenuta plaža.  Činilo se da se tog dana pola hrvatskog primorja upravo tu sjatilo, tražeći onaj spektakularni doživljaj sa fotografija. Nažalost, istina je da se Zlatni rat iz bilo koje druge perspektive sem ptičije čini sasvim običnom plažom.
Dok ne dođete do njenog samog vrha, zaplivate koji metar u dubinu, i okrente se licem ka plaži. Najednom sve što vidite od kopna meri se u nekoliko metara, a more se prostire svuda unaokolo. Stičete utisak da plivate oko onih minijaturnih pustih ostrva sa tek jednom palmom na sebi.  Broj kupača željnih da iskuse isto što i vi ume da pokvari ovi sliku, ali čudnovat, i  u nekim trenucima nadrealan osećaj, ne prestaje.
Biću, ipak, iskrena i reći da sam očekivala više. Uglavnom, to je tako sa destinacijama koje proživite i pre nego ih istinski vidite. Ipak, najbolja Ice kafa koju sam ikad probala, i debela hladovina borova na putu do broda za povratak, izvadili su stvar, i ostavili Bol u divnom sećanju. Nemirno more, i novih dva i po sata na krmi, delili su nas od Hvara. Po dolasku, udahnula sam duboko. Ipak je ovo ostrvo imala nešto posebno u sebi.
Tih dana je postojala samo jedna bojazan: ne izgoreti. Iako sam imala finu podlogu od solarijuma, znala sam da će me svako duže izlaganje suncu voditi pravo do crvenila, svraba, peckanja, i kasnije ljuštenja. Stoga, bilo je bitno opremiti se. A mi to jesmo. Čime konkretno, čeka vas u nastavku posta.
08
>> Prvi dani, po tradiciji najrizičniji, protekli su u društvu dva fanatstična La Roche Posay proizvoda, iz Anthelios XL kolekcije. Kako mi najčešće gori lice, ramena i grudni koš, mleko za sunčanje sa zaštitinim faktorom 50 (desno), koristila sam upravo na tim, najugroženijim delovima tela. Pokazao se kao čudotovoran. Nakon drugog dana njegovog korišćenja rešila sam da sa istim prekinem jer sam ostajala bela. Sunce jednostavno nije dopiralo do moje kože. Stoga, ukoliko ste posebno osetljivi, od srca predlažem ovaj proizvod. Jedan je od onih preparata o kojem ćete svojim prijateljicama pričati ushićeno koliko o bilo kom drugom morskom doživljaju.
Nakon prvih 3 dana na scenu je stupilo ulje istog brenda koje je sa zaštitiom od takođe 50 faktora, imalo zadatak da prvuče sunčeve zrake i zaštiti me od istih. Znam da zvuči kontradiktorno, ali uspevalo je. Crvenilo je bilo minimalno, a ten svakim danom sve lepši i lepši. Ulje je radilo svoje.

02
09
>> U trenucima odlaska i povratka sa plaže, samog sunčanja, ili vožnje brodićima koji vam tokom dana letovanja na Hvaru postanu jedino prevozno sredstvo, kao momenat istinskog osveženje padalo je korišćenje Balea-ine vode u spreju. Izum naizgled tako jednostavan, a opet tako delotvoran, koji donosi svežinu poput one koju imate prilikom nanošenja dezoderonasa, ali bez jakih mirisa i aroma, tako teško podnošljivih tokom leta. Umesto njih tu je voda obogaćene mineralima mora. Tako prijatna za kožu nahranjenu solju i ispečenu suncem. U jednom rečju: neophodno! Za plažu, za trening, za izležavanje kod kuće.
04
05
07
>> Poslednjih dana na scenu je stupilo Vichy Capital Soleil ulje sa zaštitinim faktorom 20. Kako mi je koža već imala onu bezbednu čokoladnu nijansu, ulje sa nešto nižim zaštitnom faktorom logično se nametnulo. Divan miris, brzo upijanje, bez preteranog mašćenja kože i bez akni. Ukratko, ovo bi bio opis delovanja pomenutog ulja. Ispratilo me je sa plaža na Hvaru, i već dočekalo na onoj na beogradskom moru. I da, neću ga menjati do kraja leta,  i vrlo verovatno onog sledećeg.
Ukoliko se i same spremate na svoj zasluženi odmor, ovo bi ujedno i bio moj savet za koje od preparata za zaštitu prilikom sunačanja da se odlučite. Ovo nije trenutak da štedite. Vaša koža i vi sami bićete zahvalni što za koji dinar više što niste proveli svoje letovanje krijući se pod suncobranom, ili sa kiselim mlekom na ramenima.
Ukoliko imate bilo koje pitanje u vezi sa ovim proizvodima, komentari su vaši. Do idućeg posta, nasrdačnije vas pozdravljam. Vaša B.
01
06
wearing: swimwear: H&M; espadrilles: AQUA; sunglasses: ROMWE; bracelets: MILK&HONEY;

—————————————–

So many hot items are waiting for you on Romwe! 
Want to style them? Click HERE and buy them for amazing prices!
Enjoy your shopping!
Untitled
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

37 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *