Decenija BDW-a: Dobro došli u novo poglavlje

”Konačno sam rešila da uradim ono što sam već duže vreme planirala!
Odvažih se i stvorih svoj božanstveni svet mode! Pa da krenemo…”

 

Ovo su reči kojima sam započela najznačajniji poduhvat  u svom životu. Tri kranje bezazlene, neopterećene, jednostavne rečenice. I to je ono što me kod njih najviše oduševljava. Divim se toj dvadesettrogodišnjoj devojci koja je nakon samo mesec dana neuspešne potrage za novinarskom praksom odlučila da stvari preuzme u svoje ruke i umesto drugih sama sebi podari šansu. Danas bi mi ta njena nestrpljivost delovala nezrelo, možda čak i smešno. Koliko bih samo bila u krivu. Jer, ispostaviće se, i to brzo, da je za moj život, makar onaj njegov profesionalni deo, ta nestrpljivost bila od krucijalne važnosti.

O svemu što je usledilo nakon ovih rečenica pisala sam i pričala često, te se ne bih ponavljala. Ono na šta bih fokusirala svoju i vašu pažnju jeste novo poglavlje BDW priče koje danas zajedno započinjemo. Za mene je ovaj korak važan isto koliko i onaj koji sam napravila tog 12. oktobra 2010. godine kada sam ispisala gore navedene rečenice. Za isti sam se pripremala dobar deo 2020. godine. Tačnije, još od perioda martovske izolacije kada sam konačno našla vremena da dobro razmislim o svemu što za mene BDW predstavlja, a posebno o onome u šta bih volela da preraste u budućnosti.  Prenela sam na papir sve svoje želje i ciljeve. Sabrala sam sve pozitivno što sam iz prethodnih deset godina želela da sačuvam,  a onda sam oduzela sve što me je već neko vreme žuljalo. Dobijeno sam pomnožila sa vizijom koju su ovogodišnja dešavanja do detalja izbrusila, ne bih li na kraju shvatila da će finalni rezulat imati smisla tek ukoliko ga i pametno podelim. To sam i uradila drastično proširivši BDW tim koji danas, zajedno sa mnom, broji petnaestoro članova:

Jovana Milovanović (autorka tekstova), Jovana Tomašević (fotografkinja), Nataša Šaru (autorka tekstova), Ilijana Piplica (advertajzing menadžerka), Jovana Stanković (autorka tekstova), Dunja Pešut (lektorka), Martina Ilić (autorka tekstova), Aida Camović (autorka tekstova), Biljana Zlatanović (autorka tekstova), Alena Delkić (dizajnerka), Angelina Popović (autorka tekstova), Nevena Mitrović (dizajnerka), Bojana Bajač (autorka tekstova) i Nikola Cvijanović (tehnička podrška).

Svi zajedno radićemo na preoblikovanju onoga što ste do sada znali kao BDW, u ono što nam je cilj da on postane. Forma tog novog BDW-a nije klasična, zato volim da kažem da je posredi hibridna forma koja je mešavina bloga, online magazina i portala. U prvom periodu neće biti svakodnevnih objava, ali ćemo se truditi da ih bude na svaka dva dana. Dinamika objava je naravno podložna promenama i dopustićemo praksi da nam pokaže koji intenzitet i vama i nama najviše prija. Ono u šta verujem je da se teme koje ćemo pokrivati neće drastično razlikovati u odnosu na prethodnu fazu, s tim da ćemo se uvek truditi da budemo ažurni, aktuelni i angažovani. Tokom ove godine shvatila sam koliko je vama, baš kao i meni i ostatku ekipe, važno da budemo glasni, da ne okrećemo glavu, ne žmurimo pred realnošću i životom, te da se borimo za principe i vrednosti u koje verujemo i da ukažemo na problematične momente, situacije i pojave. Istovremeno želimo i da slavimo život i svu lepotu koju on kao takav donosi, tako da nećemo zanemariti rubrike koje su upravo tome posvećene. Daćemo sve od sebe da svaki od segmenata bloga bude podjednako zastupljen. Ne zamerite ukoliko u tome odmah ne uspemo. Zapravo, sigurna sam da nećemo. Kao što sam i sigurna da nećemo odustati od težnje da budemo bolji. Jer, mi učimo i rastemo zajedno, a sve iz iskrene želje da kreiramo online kutak koji će biti izvor vaše motivacije, inspiracije, vaš beg od svakodnevice, ali i način da se sa istom direktno suočite, nosite i za njenu najbolju verziju borite.

Hvala vam što ste omogućili da takve želje dočekaju svoju realizaciju. Znamo da nam predstoji dug put, ali isto tako znamo da imamo dobre saputnike.

”Pa da krenemo…”, što bi rekla dvadesettrogodišnja Brana.

A ova od trideset i tri dodaje: u susret narednim decenijama.

Dobro došli u novo BDW poglavlje!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

  1. Draga Brano,zelim da uputim cestitke i tebi i tvom celokupnom timu. Uradili ste sjajan posao. Portal savrseno izgleda i moram reci svaka cast! Drago mi je sto si dosledna sebi,i ne podlezes trendovima,naravno,vremenom svi se menjamo i sazrevamo,ali je vazno da u biti ostanemo ono ko smo i sta smo,a ti nam to dokazujes iz godine u godinu. Jako cenim tvoju izuzetnu profesionalnost,kreativnost i nemerljivi kvalitet koji nam pruzas,kako u pisanoj formi tako i na fotografijama! Jos jednom sve cestitke i sto se mene tice,citamo se i u narednom periodu i jedva cekam svaki vas tekst.
    Sa postovanjem vasa verna citateljka
    Ivana Stanojević. ❤️

  2. Draga Brano, čestitke tebi i sjajnom timu! BDW svet će mi tek sada biti među omiljenima. Srećno u svemu što ste zamislili!
    Rozalija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *