Enterijer priča: ”Kraljevski užitak” u OLA apartmanu u Opatiji

Onog trenutka kada smo zakoračili u OLA (Opatija Luxury Apartments) apartman, smešten u glavnoj opatijskoj ulici tek na minut hoda od mora, samo mi je jedna misao odjekivala u glavi: ”Enterijer priča”. Znala sam da ne smem da napustim taj božanstveni kutak, a da njegov enterijer ne ovekovečim uz pomoć svog vernog Canon saputnika. Tako sam i učinila. Pre nego što smo se prepustili komforu apartmana i uživanju u pogledu koji se pruža iz njegove dnevne i spavaće sobe, napravila sam fotografije koje ćete videti u ovom postu.

U OLA smeštaj smo odseli na poziv njegove vlasnice Danijele, odnosno PR agencije koja ju je zastupala, a sa kojom sam i ranije imala prilike da sarađujem. Kako je OLA apartaman sa radom počeo ove godine, i dalje se aktivno radi na njegovoj promociji. Tim povodom smo i posetili Opatiju, spojivši tako lepo i korisno. Ono što smo videli na fotografijama dostupnim na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama (Facebook & Instagram), obećavalo je. Međutim, tek kada smo se i fizički našli u stanu smeštenom u jednoj od romantičnih, starih, višespratnih opatijskih vila, shvatili smo da je realno stanje još bolje od onog na fotografijama. Kompletan smeštaj, kao i detalji u njemu, odisali su toplinom, stilom i kvalitetom čime je već na prvi pogled opravdano ono Luxury u imenu smeštaja, ali i obećanje ”kraljevskog užitka” koji je glavni moto vlasnika.

Posmatrajući arhitekturu vile u kojoj se apartman nalazi bila sam prijatno iznenađena organizacijom prostora. Naime, na osnovu spoljašnjeg izgleda vile očkivala sam ”salonac” sa jednom glavom prostorijom i više manjih bočnih soba. Ispostavilo se da su moja očekivanja imala osnovu i da je sadašnji izgled apartmana zapravo postignut nakon opsežnih i zahtevnih preuređenja. Većina prvobitnih zidova je srušena, u potpunosti su promenjene električne instalacije, izrađena je nova kanalizacijska vertikala za potrebe kupatila u delu stana u kojem ga ranije nije bilo. Stan je kompletno izolovan, spušteni su plafoni, svi podovi obnovljeni, a stari drveni dvostruku prozori zamenjeni su novim francuskim prozorima kako bi se kompenzovao nedostatak klasičnog balkona. Tako je od stana koji se prvobitno sastojao iz kuhinje, dvnevnog boravka, kupatila od 12m² i tri manje spavaće sobe, dobijen daleko funkcionalniji prostor koji je zadovoljio sve potrebe standarda kategorizacije od 5 zvezdica.

Preuređenjem dobila se prostranost – jedna od glavnih karakteristika ovog stana. Svaka prostorija je prostrana i komforna: od kuhinje koja je sadrži sve što možete da zamislite u pogledu pribora, aparata, posuđa i drugih kuhinjskih elemenata, preko dnevnog boravka, tri kupatila, dve spavaće sove, garderobera, hodnika.

Inače, kupovina stana u ovakvom objektu bila je namenska jer su vlasnici želeli da spoje šarm opatijske prošlosti sa modernim dizajnom današnjice. Kada zakoračite u hodnik vile, odakle se uzanim stepeništem penjete do poslednjeg sprata, prolazeći pored romantičnih detalja poput stolica i stočića od kovanog gvožđa i saksija sa bujnim cvećem, i kada na kraju zakoračite u stan koji krije izuzetne primerke modernog dizajna, jasno vam je da je u primarnoj nameri i te kako uspelo.

Kada sam vas sa stepenica već uvela u stan, hajde da se zajedno osvrnemo na komade koji u njemu dominiraju. Ono što mi je najpre privuklo pažnju jesu divne umetničke slike kojih ima na zidovima svake od prostorija. ”Pitati vlasnicu ko je autor”, napisala sam u svom podsetniku. Oduševila sam se kada sam čula da je autor zapravo autorka i to Dina Jakšić Pavasović, akademska slikarka sa Brača. Upravo su slike te koje daju toplinu ovom prostoru u kojem se vodilo računa o balansu između komada hrvatskih i inostranih dizajnera.

Tako se u dnevnom boravaku nalazi garnitura Natuzzi, ručno rađene Neva stolice, Bloop stočići od visokokvalitetnog drveta iz Artisana i podna lampa Azzardo koja dominira dnevnim boravkom. Međutim, komad koji je pokupio sve moje simpatije jeste retro komoda smeštena tik uz policu za knjige. Ispostaviće se da je to porodična, nasleđana komoda koja datira iz 50-ih godina prošlog veka. Nakon što su je vlasnici apartmana restaurirali, ponovo je našla svoju primenu.

Na toj komodi nalazila se knjiga utisaka otvorena na stranici na kojoj je Danijela ispisala reči dobrodošlice. Još jedna njena poruka sačekala nas je na stočiću dnevnog boravka. Pratile su je i dve karte za izvođenje moderne opere ”Jesus Christ Superstar” zakazano za drugo veče našeg boravka u Opatiji. Ne mogu vam opisati svoje oduševljenje zbog ovako temeljno osmišljenog znaka pažnje.  Zanimljivo je da smo na putu do Opatije na lokalnom radiju čuli najavu za ovu operu. Nismo ni slutili da ćemo istoj prisutvovati. ”Kraljevski užitak” se zaista takvim mogao nazvati.

Osim divnih komada našetaja od kojih je većina napravljena od drveta i to od strane firme Gala drvo,  prelepih umetnina koje apartman čine življivim i intimnijim, pored divnog osvetljenja koje je kupljeno u Art rasveti, ono najlepše u ovom aprtmanu moraju biti veliki prozori i pogled koji se ispred vas pojavi jednom kada pomerite njihove žaluzine. Čak i da ničeg drugog nema u aprtmanu, ovaj pogled i neprekidni zvuk ptica vredelo bi platiti. Ako svemu dodate Oliverovu muziku koja je prirodan soundtrack ovog prostora (otud je i muzička podloga ovog posta) onda dobijate lek za oči i dušu.

Što se tiče spavaćih sobe, opremljene su krevetima rađenim po meri u Wollbetu, a za osveteljenje su zadužene Innermostove noćne lampe Cobra. Svaka spavaća soba ima svoje kupatilo, a u apartmanu se nalazi još i jedan zaseban toalet. Kupatila, toalet i kuhinja opremljeni su keramičkim pločicama Diesel i Villeroy & Boch i Villeroy & Boch sanitarijama. Za izradu zavese, dekora i tekstila u spavaćem delu, ali i u ostatku stana bili su zaduženi stručnjaci iz Riviera dekori iz Matulja.

Kada sam u prepisci sa Danijelom poželela sam da saznam odakle je potekla ideja da upravo u Opatiji započne svoj brend koji se krije iza akroniima OLA, napisala mi je sledeće:

”Opatija je mjesto od posebnog značaja za mnoge, pa tako i za nas. Kvarnerska dama sa šarmom starog Mediterana osvojila nas je na prvi pogled svojom blistavom ljepotom, a potom i brojnim vrhunskim restoranima, kulturnim sadržajima, uređenim plažama i beskonačnim šetnicama. Nije prošlo dugo i rođena je ideja o vlastitoj rezidenciji u ovom očaravajućem gradiću, koju bi mogli dijeliti s drugim putnicima.”

Iza pokretanja OLA apratmana stoje ona i njen suprug, oboje veliki ljubitelji putovanja, ali i udobnih smeštaja. Nakon što su imali prilike da obuđu različite svetske hotele, shvatili su da žele da se imaju svoje parčence luksuza koje će ličiti na kakav predsednički apartman, ali sa daleko intimnijom i komfornijom atmosferom. A kada smo već kod luksuza bilo mi je zanimljivo ono što mi je Danije napisala na tu temu:

”Svjesni smo da danas, kada je najveći luksuz vrijeme, svi žude za osjećajem nepožurivanja. Ljudi žele imati život koji dozvoljava da činiš sve s velikom strašću, s mnogo opcija i u miru. Za nas je apartman OLA mjesto koje istodobno pruža sigurnost i ostavlja osjećaj potpune bezbrižnost. Svjesni smo da luksuz svakome predstavlja nešto drugo. Naša je namjera usavršiti umjetnost kreiranja emocionalne veze sa našim gostima.Visoko personaliziranu uslugu pružamo kroz poštivanje osobnosti pojedinog gosta od trenutka rezervacije. Na taj način povećavamo razinu zadovoljstva i sreće gostiju te stvaramo lojalnost i privrženost brendu. Vodimo se za izrekom Hubert de Givenchya koji je rekao ”Luksuz je u svakom detalju”.

Razmišljajući o našem trodnevnom boravku u tom malom, trosobnom raju, shvatila sam da su uspeli u svojoj nameri jer i da odlučite da ceo svoj dan provedete samo i isključivo u svom smeštaju, zaista biste uživali. Osim što vam je na usluzi toliko toga (tri smart TV-a, Bluetooth zvučni sistem, WiFi i klima-sistem u svim prostorijama, mašina za pranje i sušenje veša, peškiri, ogrtači i papuče, visokokvalitetna hrvatska prirodna kozmetika i bogato opremljena kuhinja za gurmane sa Illy espresso aparatom i izuzetnim francuskim čajevima Dammann Frères) ono što je ovde zapravo neprocenjivo jeste mir. Mir koji osećate još od momenta kada parkirate svoj auto na za vas sačuvanom mestu, preko ušuškanosti koja vas dočeka u samom stanu koji ispunjava pregršt detalja, do momenta čistog uživanja koji osetite dok posmatrate pejzaž koji se pruža iza visokih prozora.

Kada na sve to dodate neverovatno lepu Opatiju, taj istinski biser jadranske obale, o kojem bih mogla da vam pišem našiorko i nadugačko (što ću i uraditi u sledećem postu), gastronomsko bogatstvo koje nudi, kao i priiku da osetite onaj nekadašnji vidu letovanja koji su karkatetrisali mirisi borova i mora, zvuci zrikavaca i duge, duge šetnje tik uz obalu, onda je uživanje, i to ono od 5 zvezdica, zagarantovano.

No, o tom drugom segmentu našeg boravka u Opatiji detaljno ću pisati u narednom postu. Ovaj put, stranice Brana’s Divine Wolrd bile su rezervisane za OLA apartman. Prvi u nizu ovakvih smeštaja, jer sam od vlasnice Danijele saznala da su uveliko u potrazi za novim stanom kojem će takođe udahnuti novi život. Ukoliko i upola bude prijatan, opremljen i udoban za boravak koliko je i OLA partman u ulici Maršala Tita u samom centru Opatije, već sada mogu da najavim novu Enterijer priču iz Opatije.

Do tada, nadam se da ste uživali u ovoj. Tu sam za sva dodatna pitanja.

Do iduće priče o lepo uređenim prostorima, budite mi pozdravljeni…


ALL PHOTOS BY BRANA’S DIVINE WORLD

*ovaj post nije sponzorisan, ali je posredi bio press boravak čije troškove snosi organizator

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *