Idealni pokloni za useljenje sa potpisom domaćih kreativaca

Neke stvari nikad ne izlaze iz mode — pokloni za useljenje su jedna od njih. Pošto je dolazak u novi prostor važan trenutak, neretko se možemo naći u nedoumici šta doneti povodom useljenja. Pri izboru poklona, treba imati na umu ukus domaćina, ali i pronaći neočekivan dar. Ipak, najvažnije je da je poklon od srca. Ukoliko niste sigurni šta da kupite za ovakvu priliku, predstavljamo vam autentične poklone za useljenje pravo iz radionica domaćih kreativaca.

Vaza za cveće 

Cveće je detalj koji u prostor unosi život. Jedan od najlepših prizora koji vas mogu dočekati kod kuće je lep buket cveća. Za ovaj ugođaj valja imati i lepu vazu. Stoga je prvi predlog za poklon upravo vaza, i to u raznim oblicima. Jednostavna bela vaza od porcelana ili zlatno-bela vaza ukrašena listovima iz radionice Boya porcelan, pljosnata keramička vaza za originalne cvetne aranžmane iz peći Jefimija Ceramics ili jedan od razigranih likova koji je izmaštala Miona iz Miona Ceramicsa, na vama je izbor.

Jefimija Ceramics
Miona Ceramics
Boya Porcelain

Saksije

Kada je reč o biljkama, ne treba zaboraviti ni one u saksiji. Retko ko ne voli biljke, samo što se neki plaše da se late posla uzgajanja. Ako želite da motivišete nekoga da oplemeni svoj prostor zelenilom, lepa saksija može biti prava stvar. Bilo da je reč o jednostavnim betonskim saksijicama sa jednostavnom bordurom u boji koje pravi Stvornica, o ogromnim betonskim saksijama za veće biljke koje možete naći u radionici Betonsky, ili elegantnim Glinka saksijama – ova vrsta poklona može biti idealna za nečiji novi stan. Za one koji su u potrazi za nečim neobičnim u ovom domenu zanimljivi su i držači za saksije koje možete naći u ponudi brenda Štap i kanap.

Stvornica
Štap i kanap
Glinka saksije

Šolje

Ukoliko niste sigurni šta da kupite za bilo koju priliku, pa i za useljenje, šolja je uvek dobar izbor. Jedna šolja ili čitav set, za čaj ili za kafu, mogućnosti su brojne. Istina je da svako već ima šolje, ali šolja nikad dosta. Ako vam se dopada ova ideja, kod Bojane Jokmanović možete pazariti divne šolje za espreso sa geometrijskim motivima koje imaju drveni podmetač. Možete kombinovati jednu ili više komada i sami napraviti neobičan komplet. Za ljubitelje čaja tu je rustični set od tamne keramike koji stvara Kornel Mandić koji stoji iza MK Forma. Morski teget-beli tonovi krase šolje iz radionice Aleksandre Vac. I najzad, razigrane forme koje sećaju na Alisu iz zemlje čuda specijalnost su Ive Brkić. Za koju god varijantu da se odlučite, uživanje u čaju i kafi je neizostavno.

Bojana Jokmanović
Iva Brkić
MK Forma

Zidni sat

Iako na telefonu ili računaru danas možemo videti koliko je sati, lep zidni sat ostaje upečatljiv detalj u enterijeru. Ovo je poklon koji se uklapa u skoro svaku prostoriju, a prednost je što se ne poklanja često, a to doprinosi originalnosti poklona. Sat od betona marke Betonarijum slaže se uz većinu moderno opremljenih enterijera. S druge strane, Wood Mood satovi pokrivaju čitav dijapazon stilova, od klasičnih satova sa rimskim brojevima, do minimalističkih na kojima dominiraju samo prirodni motivi drveta. Najzad, ukoliko vam se najviše dojme zemljani tonovi, Marija Seman Studio stvara predivne unikatne satove nepravilnih oblika.

Betonarijum
Marija Semanova
Wood Mood

Lampa

Ukoliko tražite tipičan poklon za useljenje, verovatno ćete se prvo setiti da potražite neku lampu. Iako je ovo očekivan izbor, lampa može biti zanimljiv poklon ako se odabere neki nekonvencionalni komad. Ukoliko uživate u jednostavnosti, dobar izbor može biti lampa brenda Atelje koja se sastoji od jednostavnog drvenog bloka i retro sijalice, poput Lampe rez koju možete kupiti na sajtu Zanateria. Lampa brenda Drveno prati sličnu zamisao, ali je ovde reč o zidnoj lampi. Pored stonih i zidnih lampi ne treba zaboraviti podne lampe koje mogu biti glavni komad u dnevnoj sobi. Cherry lampa iz radionice Wood mood uspešno spaja moderni dizajn i jednostavnu formu, pa se može lako složiti sa različitim stilovima nameštaja. Najzad, ubedljivo najrazigranija opcija dolazi iz Galerije1250  u vidu čudesnih likova koji se smeju, plaču, namiguju i prave razne druge grimase.

Atelje
Drveno
Wood Mood

Personalizovani poster

Ako ste u potrazi za personalizovanim poklonom, uramljen poster može biti dobra varijanta. Za print sa motivom osobe kojoj donosite poklon i njenih ukućana, javite se Katarini aka @katriadoodles, koja će pretočiti vaše prijatelje u sjajnu unikatnu ilustraciju. Ako biste ih radije predstavili u formi Lego kockica, Crafty brick će pronaći figurice koje neodoljivo podsećaju na vaše prijatelje i od njih napraviti zanimljiv poklon. Najzad, umesto ljudskih figura, možete odabrati i print s motivom zgrade u koju su se vaši prijatelji upravo uselili ukoliko je zgrada napravljenja u brutalističkom stilu kome je posvećen profil Brutalizam i renesansa.

Katriadoodles
Crafty Brick
Brutalizam i renesansa

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da odaberete idealan poklon za nekog vama dragog, a i za vas same, što da ne? Jedno je siguro – domaći kreativci stvaraju opasno dobre dekor komade koji su više od ukrasa – oni su uspomena i kao takvi verujemo da će se prenositi iz generaciju u generaciju zbog čega će vaši poklon imati posebnu vrednost. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *