Noviteti: dekorativni detalji (II deo)

Večerašnjim postom nastavljam tamo gde sam stala krajem januara, kada sam sa vama podelila prvi deo liste novih dekorativnih detalja, kojima sam osvežila enterijer svog doma na početku ove godine. Tada sam se osvrnula na rođendanske poklone i novitete sa sajta Manostiles, ali sam vam ostala dužna informacija o komadima koje smo Nikola i ja kupili prilikom naše novogodišnje posete Atini. Zato će u ovom javljanju akcenat najpre biti na njima, s tim da ću vam pažnju skrenuti i na nekoliko skorašnjih, beogradskih šoping ”ulova”. Sve to kako biste dobili inspiraciju i ideju više za svoju potragu za idealnim dekor detaljima.

Počećemo sa komadom koji ubedljivo drži prvo mesto na listi meni najdražih ovogodišnjih noviteta:

*Meduza u staklu kupljena u Zara Home radnji (prikazana na uvodnoj fotografiji).

Pronađena sasvim slučajno u atinskoj Zara Home prodavnici, skrivena na jednom od zabačenih rafova u odeljku sa šoljama. Izgledalo je kao da ju nesuđeni vlasnik brzo i nesmotreno spustio na najbližu policu, u trenutku kada se predomislio i odustao od njene kupovine. Srećom po nas, jer u suprotnom možda je ne bismo ni primetili. A to bi bila prava šteta, složićete se? Elem, sada krasi sto našeg dnevnog boravka i privlači pažnju svih naših gostiju. Naravno, prvo pitanje je ”Jel prava?”. Mi nažalost to ne znamo. Ali nam nije teško da verujemo da jeste.

01

Sledeći na listi atinskih noviteta jeste:

magnet za frižider, pronađen u Tiger radnji.

Da, u prvi mah ovo zvuči kao krajnje očekivana, turistička kupovina. Međutim, u Tigeru ništa nije očekivano pa ni magneti. Naime, sam obilazak ove radnje (čiji je lanac nastao u Danskoj, a onda se proširio po čitavoj Evropi ali i Japanu) predstavlja iskustvo svoje vrste. Gde god da zavrite naići ćete na zabavne, specifične, duhovite i posve nepraktične sitnice. Ali u tome i jeste njihova čar. Baš kao i u ovom magnetu, koji nema ama baš nikakvu svrhu osim da me svaki put kada otvorim i zatvorim svoj frižider podseti da život čine male stvari. Naravno uz mir, harmoniju i ljubav.

04

Ostajemo u Tigeru, jer nam iz iste radnje stiže i sledeći komad na listi:

činija za voće.

Ovde je svrha daleko jasnija, ali dizajn ponovo ima taj ”Tiger” momenat koji se ne da lako videti u drugim radnjama slične vrste. Zato ja iz sve snage navijam da ova prodavnica doživi i svoje beogradsko otvaranje. Dolazak Zara Home odeljka mi uliva nadu da je tako nešto moguće. #večitioptimista 😉

02

Iz Tigera idemo direktno do Coincase jer odatle stiže treća stavka u današnjem postu:

minijaturan stalak za jedan kolač.

Naravno, kolači se u njemu neće čuvati, ali zato hoće nakit i sa tim ciljem je i kupljen. Odlično se uklopio uz enterijer spavaće sobe i istinski služi svrsi a ne zauzima previše prostora. Inače, stalak je kupljen u beogradskoj Coincasi i bilo ih je više u ponudi, te ukoliko vam se dopada ovakav način odlaganja nakita čim pre trknite do Delta Citija po svoj primerak.

03

I dalje smo u Beogradu, ali iz velike radnje dekorativnih detalja idemo do jedne male radionice u kojoj nastaje umetnost od keramike. Zašto baš tamo? Jer odatle stiže sledeći novitet a reč je o

Re:art:concept ukrasnoj sveći.

Ručno izrada, specifičan dizajn i boja, čine ovaj komad meni posebno dragim. A činjenica da iza svega stoji jedna sjajna, mlada, talentovana dama, Bojana Brkić, koja između svog standardnog posla i majčinstva nalazi vremena i za keramiku, ovu priču čini još posebnijom. Zato vam od srca preporučujem da čim pre bacite pogled na njen rad. Verujem da ćete biti zaintrigirani, oduševljeni ali i inspirisani da delić njene umetnosti unesete i u svoj dom. I nikako se nećete pokajati zbog toga.

02

Vraćamo se na kratko do Atine, gde je kupljen ovaj odavno traženi komad:

sat koji se lepi na zid.

Detalj koji smo odavno želeli ali koji nikako nismo uspevali da pronađemo u Beogradu. I taman kada smo odustali od potrage, rešivši da naručimo neki od modela sa Aliexpressa, šetnja po atinskoj četvrti Kolonaki dovela nas je do ovog primerka. Koji dan kasnije, našao je svoje mesto u našoj dnevnoj sobi. Inače, mehanizam koji je u sredini se kači na zid poput bilo kog drugog zindog sata sata, dok se oznake za brojeve lepe vrlo lako i direktno na zid.

05

I za kraj, dva detalja iz Home Centra. Tu je najpre:

drveni tanjir za predjelo, sa činijom i nožićem.

Inače, još jedan rođendanski poklon. Odličan za manja okupljanja i posluženje gostiju, ali i za sopstvene potrebe tokom onih večeri koje rešite da provedete uz nekog vama dragog, dobar sir i još bolje vino. Stoga, ako ste tragali za nečim sličnim, eto moje preporuke i predloga.

04

I poslednji na listi još jedan sat. Ovog puta stoni. Zanimljivog dizajna, koji u isti mah ima povezuje retro proizvuk, sa minimalizmom i industrijskim momentom. Ići će odlično uz zamišljen enterijer dnevne sobe na kojem ćemo početi da radimo sa prvim danima proleća. Do tada, strpljivo čeka svoje stalno mesto.

I to bi bilo sve za ovu mini-seriju. Nadam se da vam je bila zanimljiva i inspirativna. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, stojim vam na raspolaganju zato se ne ustručavajte da se javite u komentarima na ovaj post. Do idućeg, šaljem velike pozdrave… Vaša B.

photos by me
camera used: Canon EOS 6D, lens: 25 – 105 mm, f4.
more information: Canon Srbija

 

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

3 Responses

  1. Pozdrav Brano lijepo je što ćete detalji podsjećati na put u Atenu još dugo vremena, sat mi je broj 1, već neko vrijeme gledam na on-line stranicama neke varijante. Inače sam odustala od ovakvih stvari jer u 20-ak godina vlastitog doma nakupilo se svašta, trebalo je povući crtu. Uz to moram priznati da se manje -više svi vesele sitnicama ali prašina je samo moja. I meduza je divna, kod nas je Zara home za koplje skuplja od nekih drugih pa rijetko uđem, sve mi je super, svašta treba ali se otrijeznim svaki puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *