Dress For Dolce Vita

Bogato istorijsko nasleđe. Lepote Rima. Ljubav prema Felinijevim filmovima. San o kući na Kapriju. Divljenje za dizajnersko umeće i talenat. Sve ovo je tek delić dugačkog spiska asocijacija koje u mojoj glavi i srcu izaziva samo pominjanje reči ”Italija”. I da, dobro ste primetili, svaka je pozitivnog karaktera. Bilo bi čudno da nije tako jer Italiju smatram jednom od najlepših zemalja sveta i bez obzira koliko joj se puta vraćala ona iznova oduševljava, otkriva skriveno i dokazuje da je destinacija za koju ni čitav život ne bio dovoljan da bi se u potpunosti upoznala.

No, razlog današnje priče o Italiji nije turističke prirode. Doduše, može da posluži u te svrhe. Pogotovo ako ste ljubitelj road-trip odmora i četvorotočkaša u ulozi jednog od saputnika. Činjenica da je tako simpatičan, siguran i lak za upravljanje, garantuje dodatno uživanje. I jedno stajliš putovanje. Jer se junak naše današnje priče najpre može pohvaliti svojim savršenim dizajnom, zbog kojeg ga mnogi smatraju pravim modnim detaljem.

Da, pogodili ste, reč je o Fiat 500 modelu, koji će za nekoliko dana proslaviti svoj 58. rođendan. Tim povodom imala sam prilike da nedelju dana uživam u njegovoj vožnji i da se lično uverim u sve njegove prednosti. A bilo ih je. Od veličine koja je garantovala brzo i lako parkiranje u gradskim uslovima (što mi je, kao vlasniku i vozaču poprilično velikog vozila, došlo kao mali godišnji odmor), preko lakoće upravljanja (gde prvenstveno mislim na pokretljivost volana i mekano i nežno kvačilo) do odličnog ”ponašanja” na uništenom asfaltu beogradskih ulica.

Ipak, stavka koja mora biti prva na listi vrlina ovog automobila jeste dizajn. Jer, od njega sve počinje i na njemu se sve završava kada pričamo o Fiatu 500. I zbog njega, ovaj auto je tako neodoljiv. Kako njegova spoljašnost, tako i unutrašnjost koja predstavlja idealan spoj retro detalja i modernih momenata. Takav, bio je savršena dopuna scenografiji novog posta i pravi asesaor za outfit koji smo tom prilikom fotografisale. Čitavoj priči dao je jednu posebnu dozu šmeka, elegancije i ”Dolce Vita” atmosfere koju teško da bismo imali bez njega u kadru. Ujedno, vratio nas je u neka druga, romantičnija vremena. Otud večerašnji post, outfit kombinacija i fotografije u njemu predstavljaju jedan od meni dražih momenata na blogu. A kako mi je Jovana otkrila, ove fotografije su i njoj posebno drage. Dakle, preostalo je još da čujemo i vaše mišljenje…

Zato vas ovog trenutka prepuštam ostatku posta, a zatim i komentarima. Do idućeg javljanja… Vaša B.

JT__9830JT__9855JT__9843JT__9823JT__9869JT__9840JT__9880JT__9851aJT__9841JT__9848aJT__9852JT__9884JT__9901JT__9924JT__9910JT__9950JT__9964JT__9945aJT__9941

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
used camera: Canon 5D Mark III, lens: 50mm 1.4
more informations: Canon Srbija
wearing: shirt: ZARA; pants: VLADA SAVIĆ; shoes: AmiClubWear; sunglasses: ZeroUV;
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Klasika, na moj način…

Jednom sam negde čula kako u ormaru prave žene mora da ,,visi”...
Read More

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *