Inspiracija se krije u banalnostima

Jedno od najčešće postavljenih mi pitanja u ovih prethodnih pet godina, koliko se bavim blogovanjem, bilo je: ”Gde pronalaziš inspiraciju?”. I moj najčešći odgovor bio bi: ”Svuda oko sebe”. Jer, to jeste najveća istina.

Grad u kojem živim, ljudi koje srećem, umetnost kojoj se divim, mesta koja posećujem, sve to inspiriše na ovaj ili onaj način. Dokaz za to jeste i ovaj post. Naime, današnje javljanje direktno je inspirisano ambijentom jednog beogradskog kafea, slučajno uočenog na nekoj od društvenih mreža. Oduševljena njegovim koloritom, ili bolje rečeno nedostatkom istog, i dominacijom crno-belog spoja, koji znate da obožavam, dobila sam u momentu ideju o tome kako bi moj sledeći post mogao da izgleda. I ne, ne mislim samo na lokaciju njegovog fotografisanja već i na outfit kombinaciju koju bih za tu priliku odabrala.

Setila sam se fantastičnog crno-belog Jagger blejzera koji je u mom garderoberu strpljivo čekao svoj trenutak, i shvatila sam da će se sjajno uklopiti uz ambijent ovog čarobnog mesta, poznatijeg kao kafe Laboratorija. Koji dan kasnije Jovana i ja smo se obrele u njemu sa ciljem da realizujemo našu ideju. Zahvaljujući ljubaznom osoblju koje je razumelo našu zamisao, brzo smo dobile željeni i zadovoljavajući rezultat. Upravo taj rezultat, koji je je direktna posledica jednog banalnog trenutka kakvo je listanje novosti na nekoj od društvenih mreža, večeras je pred vama. I to me je podstaklo da sebi, a i vama, bez obzira kojim se poslom bavili i u kojoj branši, dam jedan mali savet.

Idući put kada vas inspiracija napusti, kada se desi blokada a izvor ideja presuši, opustite se, udahnite duboko i počnite da posmatrate, najpažljivije moguće, sve što se dešava oko vas. Posmatrajte svoju svakodnevnicu, sve njene banalnosti i trivijalnosti, i verujte na reč, jedna od njih biće okidač za vašu maštu i za vaše ideje.

Ovim rečima završiću sa tekstualnim delom ovog posta i prepustiću vas njegovom ostatku u vidu fotografija. Nadam se da ćete uživati i da će upravo on biti jedna od tih banalnosti koje će uspeti da pokrenu točkić inspiracije u vašoj glavi. Do idućeg čitanja… Vaša B.

Branas Divine World Laboratorija Beograd 05BDW Laboratorija Jagger sako 03 BDW Laboratorija-Shoestar čizmeBranas Divine World Laboratorija Beograd 07
BDW Laboratorija Rename prstenje

Branas Divine World Laboratorija Beograd 02BDW Laboratorija Parfois torbaBranas Divine World Laboratorija Beograd 03
Branas Divine World - Laboratorija Beograd 05BDW Laboratorija Jagger sakoBDW Laboratorija Shoestar čizmeBranas Divine World Laboratorija Beograd 06

wearing: blouse: TP-TAMARA PAUNOVIĆ; pants: ORSAY; jacket/blazer: JAGGER;
boots: ANTONELLA ROSSI (Shoestar); bag: PARFOIS; rings: RENAME & STUDIO GLINA;
mesto snimanja: ”Laboratorija kafe”, Beograd
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Outfit post: Kišni četvrtak…

Kišno-snežni dan u Beogradu… Zima se oglasila, tek da nas podseti da...
Read More

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *