Moj način da letim…

Možda grešim (ispravite me ako je tako), ali čini mi se da Beogradom nikada nije šetala i radila grupa talentovanijih crtača grafita i murala, koliko ovih poslednjih nekoliko godina. Naime, ne prođe ni par nedelja a da ne društvenim mrežama ili uživo ne primetim kako je još jedna tužna, stara i zanemarena beogradska fasada postala poprište prave umetnosti. I to umetnosti čiju vizuelnu lepotu u korak prati izuzetno glasna poruka, čija poenta pogađa pravo u metu i srž.

Jedan od primera takvog umetničkog izražaja jeste i mural koji je odigrao ulogu scenografije mog večerašnjeg posta. Reč je o relativno svežem radu, oslikanom na zgradi blizu Bistro Bara (ulica Vojvode Stepe) a koji potpisuje Artez. Oni koji su iole upoznati sa umetnicima ove sfere odlično znaju o kome je reč. Oni kojima je ovo ime novo, preporučujem da prečešljaju blog ”Stih na afaltu” (da, da, onaj blog koji je jedna od meni najdražih domaćih online adresa!) i saznaju informaciju više o ovom izuzetno talentovanom momku (jedan od postova koji vam u tome može posebno pomoći pročitajte OVDE).

Elem, pomenuti mural deo je Artezove serije nazvane “Find your way to fly” (otud i naziv posta!), koja je umetnikov način da kroz svoje crteže inspiriše ljude da se ”oslobode lažnih kaveza u kojima su zarobljeni i polete” i to baveći se stvarima u kojima istinski uživaju! Na primer, za Arteza je to crtanje a za damu sa murala čaj i čitanje. Divna poruka, priznaćete! Inače, sam mural jeste komercijalni rad, ali Artez kaže da mu je i jedan od najdražih. Ako smem da dodam, i meni je. Pogotovo što se nalazi u ulici Vojvode Stepe, u kojoj sam svojevremeno živela i kojoj ovakvav vid ”oplemenjenja” i te kako fali.

A rekla bih da je dama sa čajem i knjigama oplemenila i ovaj večerašnji post. A u njemu proleće u svakom segmentu kombinacije. Što i ne treba da vas čudi, s obzirom na to da na scenu ponovo stupaju komadi sjajne ALDO prolećne kolekcije. Već sam vam napomenula da je reč o odličnoj liniji, u čiji se kvalitet morate čim pre i uživo uveriti. Zato vam od srca preporučujem da pored ravne obuće (o kojoj je više reči bilo u OVOM postu) obratite pažnju i na one elegantnije modele. Sačekaće vas dosta toga zanimljivog ali i udobnog, na šta posebno skrećem pažnju, jer je reč o momentu koji retko kada prati elegantnu cipelu. Jedan od najboljih primera takvog spoja jesu i salonke koje nosim u ovom javljanju (zato su i moj #perfectpair, ako pričamo jezikom nove Aldove kampanje!). Stoga, ako ste u potrazu za sličnim modelom, a insistirate na udobnosti, evo mog predloga.

Ostatak kombinacije prati prolećnu priču započetu cipelama. Bele pantalone kao opozit mojoj zimskoj opsednutosti crnim pantalonama, majica da isprati kolorit obuće, a jakna i Aldo torba da sve vrate na edgy putanju. Jednostavan i drag spoj za koji se nadam da će se i vama svideti. I zato, prepuštam vas fotografijama i Artezovoj lepoj dami u tufnastoj košulji. Uživajte! Do idućeg javljanja… Vaša B.

JT__8651JT__8746JT__8771JT__8706JT__8736JT__8639JT__8472JT__8605JT__8697JT__8533JT__8591JT__8649JT__8573

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
Street Art by Artez
wearing: shirt & pants: ZARA; jacket: LULUS (similar HERE);
shoes, bag, bracelets and sunglasses: ALDO; watch: TOMMY HILFIGER;
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Travel Chatting

Dugo najavljivani Travel Chatting post je tu. Prvi u okviru nove rubrike...
Read More

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *