Proleće u Beču: Dan 3

I taman kada sam pomislila da me ništa više od Beča ne može fascinirati, jer već toliko toga jesete (o čemu sam detaljnije pisala u OVOM i OVOM postu) stigli smo u Šenbrun. Građevinu koja svojom veličinom, eksterijerom i eneterijerom svedoči o moći nekada najjače evropske sile i njene dinastije. Građevina koja je svakim svojim kvadratom spomenik jednom dobu i ljudima koji su njime vladali, a svakom stopom svojih vrtova oda prirodi i onima koji su umeli da je cene kroz vekove. Zvuk audio vodiča i put kroz unutrašnjost Šenbruna vodio nas je od soba ađutanata, preko onih za prijem posetioca i dnevni boravak do onih koje su čuvale najdublju privatnost svojih nekadašnjih stanara. Zvuk starog poda pod petama, Sisine četke na stolu, Jozefovi spisi, portreti dece MarijeTerezije (njih šesnaestoro!) bili su poput privilegije koja nam je dopuštena tih 30-ak minuta, kako bismo zavirli u tuđe uspomene ne bi li smo stvorili sopstvene.

Nakon organizovane ture, čekala nas je ona u sopstvenoj režiji. Najstariji zološki vrt na svetu, neke od najugroženijih vrsta u njemu, i prvo uživo posmatranje pingvina i pandi. Dovoljno da to nedeljno popodne, inače treće provedeno u Beču, ostane zapisano kao jedno od onih posebnih životnih trenutaka, tako bliskih savršenstvu.

Iskorišćavajući poslednje trzaje sunca pred zalazak, odmarali smo na klupi u zadnjem dvorištu Šenbruna, svesni da za manje od 24 časa napuštamo austrijsku prestonicu. Polako se javljivala ona turistička melanholija, inače jedini istinski pokazatelj da vam se grad, koji ste upravo posetili, istinski dopao. Međutim, bilo je još uvek rano pozdraviti se sa Bečom. Otvorena karta grada našla se još jednom na kolenima, kako bismo osmilili i poslednju maršutu pre odlaska… Do idućeg posta. Vaša B.

06200318041024080712022511131614152321221719

wearing: dress: HeReJ.com; jacket: JUST WISH IT;
sneakers: CONVERSE; bag: H&M; sunglasses: PARFOIS; watch: ESPRIT;
necklace: PIECE OF ART; bracelet: NO SUGAR ONLINE STORE;
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Recap: August & September

Već užasno kasnim sa ovim postom, te nemojte zameriti što vas neću...
Read More

32 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *