Style Tips: Short Suits

 

01
Iako mi kategoričko određivanja ”must have” komada po sezoni nikada nije bilo omiljena disciplina, ovog proleća menjam stav i pod kategorijom ”neophodno” smeštam odela sa šorcem umesto pantalona. Brojne interpretacije pomenutog trenda od strane najvećih imena svetske dizjnerske scene dokazuju da se radi o pravom modnom imeprativu sezone. Za bojazan da će aktuelnost pomenutog komada iščeznuti zajedno sa krajem sezone proleće/leto 2012 jednostavno nema mesta, jer se ovde vraćamo čistoj neprolaznoj klasici.
Vodeći se time, još pre dobrih mesec dana osmislila sam svoju verziju opisanog trenda, prepustivši krajnju realizaciju svojoj šnajderki teta Miri. Sada sa ogromnim nestrpljnjem čekam dovoljno tople dane ne bih li ponela svoje novo odelo u nežnoj ”breskva” nijansi (trenutno je u pripremi i jedno u teget boji u mornarskom stilu). Namerno vam spominjem šnajderku, jer mi se čini da ćete sa ovim trendom najekonomičnije proći uoliko se opredeliti za handmade momenat. Ne toliko zahtevan kroj i dostupnost vrlo kvalitetnih materijala za potrebe ovakvog modela, idu vam na ruku, te uoliko imate vešte ruke u blizini, ne dvoumite se previše. I za kraj, ono što me je posebno privuklo ovom trendom jeste njegova prilagodljivost prilikama, dobima dana i raspoloženju. Vidim ga kao posebno pogodnog za devojke koje su celog dana u pokretu i kojima je potrebna ekspresna transformacija iz dnevnog u večernji izgled.
Dakle: praktično, ekonomično (u jednom dobijate dva), nosivo, šik, a opet udobno.
Jednostavno, jedan od onih modnih momanata koji ne smete propustiti.
Two words for today: shorts & suites. After a long time, I really fell in love with a trend and I can truly say this is my choice for the next season. I find it very classical, but in the same time very refreshing. Also, I think it’s very versatile for various occasions and moods and great for girls who are always in a rush (you can easily transform this piece from the day look to the look for the night).
I already have one in peach, and I am waiting for a second one in navy blue.
How do you see this trend? Would you wear it in the next season?
02
Tags from the story
, ,
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

In My Mailbox…

Krajem prošle godine, dragi prijatelji sa Proopticals.com sajta obradovali su me još...
Read More

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *