Večera na Kraljevskom dvoru u čast Pijerije

Ako je suditi po dosadašnjem razvoju situacije i planovima koji se stidljivo pomaljaju na horizontu, početak moje 2016. godine proteći će u znaku Grčke. Naime, samo koju nedelju nakon mog sedmodnevnog boravka u prestonici ove zemlje, desio se poziv na gala večeru posvećenu Pijeriji, nama dobro poznatoj grčkoj regiji. Večeru je organizovala Privredna komora ove oblasti i to na jednoj od najlepših i najznačajnijih lokacija u Beogradu – Kraljevskom dvoru. Sama ta spoznaja bila je dovoljno jak razlog da se iskrenoj radujem 19. februaru, datumu za koji je večera bila zakazana. Ujedno, bila sam voljna da saznam više o regiji koja je postala prepoznatljiva i slavna upravo po turistima iz naše zemlje (da, pričam o onom delu Grčke u kojem se nalaze Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Platamon…) s obzirom na to da je lično nikada nisam posetila. I naravno, radovala sam se gastronomskom užitku za koji je bio zadužen Nikos Gonelas, glavni kuvar jednog od najboljih hotela regije Pijerija. Dakle, veče je već u najavi obećavalo.

Čini se da uz onakvu lokaciju, izuzetno ljubazne i srdačne domaćine, sjajno ”Blink” vino iz Pijerije i fantastične kulinarske specijalitete, veče nije moglo a da ne opravda očekivanja. Šta više, u mom slučaju ih je prevazišlo. Prvenstveno usled spontanosti i pristupačnosti samih domaćina (koji su u više navrata izrazili duboku zahvalnost srpskim turistima, pozvavši ih da otkriju i jednu drugačiju Pijeriju, smeštenu van najpopularnijih letovališta) izvrsne hrane, koja je bila poslužena u jednoj od najlepših prostorija koje sam imala prilike da uživo posetim, do same mogućnosti ponoćnog obilaska skrivenih prostorija dvora, uz vođenje i upoznavanje sa njihovom istorijom.

Da, jedno od onih jedinstvenih iskustava koja se pamte i prepričavaju dugo nakon momenta u kojem smo ih doživeli. Zato mi je posebno drago što se u priči o njima neću oslanjati samo na sopstvena sećanja već i na Jovanine fotografije koje su nastale te večeri a koje jarko želim da podelim sa vama. Odatle i motiv za ovaj post. Naprosto, bilo mi je žao da sa vama ne podelim delić jako specifične atmosfere Kraljevskog dvora, koji u sebi krije verovatno neke od najznačajnijih tajni u istoriji ove zemlje. Njegov enterijer, prigušene boje i ambijent kao da to i sami nagoveštavaju.

Iskreno se nadam da ćete uživati ”listajući” ovaj post, a ja se i javno zahvaljujem organizatorima večere na pozivu, gostoprimstvu i prilici da uživam u aromama Pijerije i Olimpa. Do idućeg posta… Vaša  B.

Kraljevski dvor, Beli dvor 11 Kraljevski dvor, Beli dvor 03 Kraljevski dvor, Beli dvor 12Kraljevski dvor, Beli dvor 04 Kraljevski dvor, Beli dvor 02Kraljevski dvor, Beli dvor 05Kraljevski dvor, Beli dvor 18Kraljevski dvor, Beli dvor 08Kraljevski dvor, Beli dvor 13Kraljevski dvor, Beli dvor 06Kraljevski dvor, Beli dvor 17Kraljevski dvor, Beli dvor 26Kraljevski dvor, Beli dvor 19Kraljevski dvor, Beli dvor 27
Kraljevski dvor, Beli dvor 20 Kraljevski dvor, Beli dvor 28 Kraljevski dvor, Beli dvor 15 Kraljevski dvor, Beli dvor 24 Kraljevski dvor, Beli dvor 21 Kraljevski dvor, Beli dvor 25 Kraljevski dvor, Beli dvor 16 Kraljevski dvor, Beli dvor 23 Kraljevski dvor, Beli dvor 22 Kraljevski dvor, Beli dvor 29

wearing: dress & bag: H&M; necklace: PARFOIS; rings: STUDIO GLINA; sandals: CHOIES;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

BDW kuhinjica: hrono napitak sa malinom, nanom i Mg Mivelom

Kada se te osmomartovske večeri Nikola pojavio na vratima našeg stana noseći...
Read More

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *