DIY: tufnasta činija za nakit

Od poslednjeg DIY posta na blogu prošlo je više od godinu dana. Nedopustivo, znam. Ali evo, svečano obećavam da ću se potruditi da u narednom periodu popravim prosek ovakvih javljanja, jer sam i sama veliki ljubitelj istih. Kako na svom, tako i na tuđim blogovima. Ujedno, kao veliki zaljubljenik u uređenje enterijera, potrudiću se da te dve ljubavi upravo spojim u postovima ovog tipa.

Ovaj večerašnji, inače i poslednji februarski, biće posvećen jednom posve lakom DIY projektu za koji sam dobila ideju listajući sajt Etsy (za mene, inače, nepresušan izvor inspiracije!). Reč je o jednostavnoj, tufnastoj činiji koja može da služi za odlaganje nakita ili nekih drugih sitnica a koju možete videti OVDE. Za razliku od originala na kojem su tufnice izvučene zlatnom nijansom, rešila sam da svoju belu činiju ukrasim tufnama u crnoj boji. Ni najmanje iznenađujuće, zar ne?

Tom prilikom koristila sam crni lak za nokte koji mi se zatekao u kući, jedan ”štapić” za uši i list stare novine. Da bih dobila krajnji i željeni rezultat (tufnasta unutrašnjost činije) bilo mi je potrebno manje od 3 minuta, dok je sušenje iziskivalo još desetak minuta. Slede fotografije koje ilustruju sam postupak.

JT__5230JT__5234JT__5238JT__5245JT__5248JT__5252

Dakle, za manje od 15 minuta dobila sam nov, zanimljiv i praktičan dekor detalj. I evo kako se isti uklopio uz ostatak enterijera moje sobe.

JT__5275JT__5291JT__5274a

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

Naravno, vi se uvek možete igrati njegovim dizajnom tako što ćete povećati ili smanjiti površinu prekrivenu tufnica ili ćete pak promeniti boju koju ćete tom prilikom koristiti. Ovo je, dakle, samo jedna od varijacija na temu, koja pruža pregršt slobode. I zato, ne oklevajte da konačno ukrasite onu staru, dosadnu činijicu koja odavno ničemu ne služi. Jer, ovo je pravi načina da joj udahnete novi život.

Ukoliko i sami imate predloge i projekte slične ovom, bilo bi mi izuzetno drago da ih podelite sa ostalim čitateljima i sa mnom. Stoga, komentari su vaši.

Do idućeg javljanja uživajte u vikendu, maksimalno ga iskoristite i napunite baterije za sledeću radnu nedelju sa čijim početkom se i mi ponovo družimo. Vaša B.

Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *