Afternoon with Ivana Lisak & Lancome

Poziv da provedem popodne u društvu šminkerke Ivane Lisak, koja nam dolazi iz susedne Hrvatske, i čije se ime već 11 godina vezuje za brend Lancome, videla sam kao savršenu priliku da u svoje i vaše ime porazgovaram sa jednim profesionalcem o svim onim malim make up problemima koji nas muče svakodnevno. Spojivši lepo i korisno, ne samo da sam dobila savršenu verziju suptilnog dnevne šminke za koju se potrudila sama Ivana, već sam uspela da naš razgovor pretočim u intervju, za koji verujem da će vam biti od pomoći. Biće ovo i prvi intervju na Divine Worldu, čime otvaram još jedno poglavlje na blogu, koje će imati za cilj da ugosti profesionalce i poznavaoce svog posla, a sve kako bi sa nama podelili svoja dragocena iskustva. Na kraju posta čeka vas i detaljniji foto-prikaz samog make upa, kao i spisak proizvodi koji su tom prilikom korišćeni. Uživajte!
kkkkk
15
l01
kkk
Ivanina biografija je besprekorna i čine je informacije o visokom make up obrazovanju, o 11 godina dugoj saradnji sa jednim od svetskih najprestižnijih kozmetičkih brendova Lancome, ali i informacije o radu za veliki broj poznatih magazina i modnih manifestacija. Kao neko sa toliko iskustva, Ivana mi je bila odličan sagovornik na temu mog večitog problema masne T-zone i njenog sijanja. Evo šta Ivana kaže na tu temu: 
jjjj
-Ne postoji čudotvorni proizvod striktno namenjen tom problemu. Lično preporučujem sve proizvode koje donekle mogu matirati problematičnu zonu, poput maramica za upijanje viška sebuma  i proizvoda koji se koriste za matiranje, ali koji neće isušivati kožu, što je i najveći problem sa tom vrstom proizvoda. Ono što ja najčešće koristim kod žena sa masnom kožom je Lancome puder Teint Idol Ultra 24h, koji je jedan do retkih preparata koji u svom molekulu sadrži sastojke koji ujedno matiraju ali i hidriraju kožu lica. Ono što je bitno usvojiti jeste da svako popravljanje šminke u hodu, pogotovo ono uzrokovano masnom T-zonom mora podrazumevati najpre njeno uklanjanje maramicama pa tek nanovno nanošenje tankog sloja pudera. Ništa gore no novi sloja pudera preko već postojećeg.
kkkk
02
04
kkk
Nakon priče o T-zoni, tema o prajmerima i baznim proizvodima se sama nametnula. Interesovalo me je šta Ivana koristi kao osnovu prilikom svog rada:
kkkk
-Iskreno rečeno ne zavisim preterano od proizvoda tipa prajmera i baza, osim u slučajevima izuzetno aktivne kože sa puno akni i problematičnih zona.  Ono što bih uvek pre izabrala jeste klasičan proizvod za negu koji će igrati ulogu prajmera. Lancome je skoro lansirao fantastičan proizvod koji pripada grupaciji korektora, ali je u suštini proizvod za negu kože koji se može koristiti kao baza. U pitanju je Visionnare korektor, koji je prvenstveno odličan za izjednačenje tena i same površine kože. Do sada smo imali proizvode koji su striktno bili namenjeni nezi, ili su 0pak sključivo imali ulogu baze. Ovo je konačno jedan proizvod koji je objedinio obe funkcije.
,,,,,
05
jjjj
A onda mi je Ivana otkrila fantastične trikove za prekrivanje nepravilnsoti na licu poput bubuljica i tamnih kolutova oko očiju 
kjjjj
-Najčešći problem koji se dešava u sitacijama kada ih muče bubuljice ili tamni kolutovi je to što devojke pokušavaju da jednim proizvodom reše sve. Ni tečni puder a ni korektor nisu u stanju da sami prekriju svaki nedostatak. Ono što ja uvek ističem jeste prednost nanošenja više tankih slojeva koji drže jedan drugog i lepše i dugotrajnije pokrijavju nedostatke. Ono čime se ja uvek vodim je sledeća procedura: počnem sa vrlo tankim slojem tečnog pudera preko celog lica. Nakon nanošenja tog prvog sloja sagledam šta je od nepravilnosti ostalo nekamuflirano. 
mmm
Ukoliko su to bubuljice, i to pogotovo one aktivne, koristim se takozvanim sendvič sistemom. Na bubuljicu najpre nanesem malo pudera u prahu, zatim malo korektora, da bih preko nanovo nanela malo pudera u prahu. Ovim sistemom postižem to da se korektor ne nanosi direktno na bubuljicu, koja kao takva ne prihvata nijedan proizvod, već je puderom u prahu najpre malo isušim, pa tek onda pređem tankim slojem korektora koji će se sada duže zadržati. Sličnu taktiku sprovodim i sa kolutovima oko očiju. Nakon što nanesem tečni puder, dodajem tanki sloj pudera u prahu. Kada završim sa nanošenjem senki, ajlajnera ili kreona, maramicom skidam poslednji sloj pudera na kojem su se i zadržali ostaci nanetih proizvoda, i na očišćeni deo nanosim blagi sloj još jednog Lancom proizvoda za negu kože, Genifique serum. Na kraju nanovo nanesem korektor da bi, kao poslednji korak, nanela izuzetno tanak sloj pudera u kamenu. Videćete kako će rezultati u isti mah biti prirodni a učinkoviti.
jjjjj
10
kkk
Kada je Ivana stoigla do senčenja mojih očiju, zanimalo me je njeno mišljenje o najidealnijim nijansama senki za svaku boju očiju:
kkkk
-Plave oči najbolje će istaći tople smeđe boje sa narandžastim pigmentom. U obzir, dakle, dolaze sve varijante bronze i boje čokolade. Uz smeđe oči koje imaju primese boje ćilibara fantastično idu ljubičaste senke. Uglavnom se smatra da zelene oči najbolje idu uz ljubičastu senku, ali ja smatram da daleko lepše stoji devojkama sa smeđim očima. Nijansa koja će najbolje ići uz zelene oči, jeste boja patlidžana, dok oni koji imaju tamne crne oči sebe mogu smatrati srećnicama, jer uz njih apsolutno svaka senka ide. Moj lični favorit uz crne oči jeste tirkizna nijansa. 
ppppp
13
jjjjj
Sa idealnih nijansi senki prešli smo na idealne nijanse crvenog karmina. Preciznije, zanimalo me je kako odabrati najbolju nijansu crvenog karmina u odnosu na boju tena:
jjjjj
-Najbitnije je otkriti kom koloritu pripadate. To ćete najbolje saznati nakon što još jednom proverite da li vam bolje stoje zlatne ili srebrne nijanse. Nakon što to utvrdite znaćete da li pripadate toplijem (zlatna) ili hladnijem (srebrna) koloritu, odnosno da li vam odgovara crveni karmin sa narandžastim pigmenitma ili oni sa plavim. Kada naneste karmin, odmaknite se na 1,5 do 2m od ogledala kako biste sagledali kako vam stoji. Ukoliko vam oči živnu i zasijaju posebnim sjajem, znaćete da ste odabrali pravu nijansu
jjjj
11
mm
Na kraju, sa Ivanom sam popričala i o najčešćim greškama koje devojke prave prilikom šminkanja:
Najveća greška koju devojke prave je to što tečni puder posmatraju kao sredstvo za korigovanje, što on zapravo nije. Šminka treba da istakne sve ono što je lepo na vašem licu, a to ćemo dobiti isključivo ako proizvode nanosimo u malim količinama i tankim slojevima. Nije poenta da kada vas neko ugleda kaže kako vam je dobra šminka. Poenta je da zaključi kako dobro izgledate. Dakle, suština je ostati svoj.
mm
14
nnnn
Iskreno se nadam da ste ovaj intverju našli korisnim i informativnim i da će vam Ivanini saveti pomoći u budućnosti. Po obećanju čekaju vas i fotografije moje šminke od tog popodneva. Jedna vrlo suptilna varijanta, idealna kada nemate previše vremena na raspologanju a želite da izgledate sveže i uredno. Ogromno hvala Mariji koja je i omogućila ovo druženje. Do idućeg posta, budite mi nasmejani. Vaša B.
mkmmm
16
17
18
mmm
Korišćeni proizvodi (Products):
tečni puder (foundation): Lancome Teint Idole Ultra 24h 01
korektor (concealer):  Lancome Teint Miracle Touch
puder u prahu (powder): Lancome Color Ideal  03
 rumenilo (blush): Lancome Blush Subtil 21
 senka (eye shadow): Lancome Hypnose Mono 1202
 maskara (mascara): Lancome Doll Eyes
ajlajner (eyeliner): Lancome Liner Plume
 karmin (lipstick): Rouge In love 163M
 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

14 Responses

  1. super te je nasminkala, a ovo sto je receno na kraju je tako tacno: poenta sminke je da stvoris iluziju da ti prirodno izgledas lepo i sveze, a ne da se sa 50m udaljenosti vidi da si puder nanosila lopatom. dobar intervju i, bogami, ja sam ponesto i naucila (npr. da skroz masim boju senke :/ ali dobro…).

  2. Divno te je našminkala:) Inače, nisam pristalica kompletne, višeslojne šminke na svakodnevnom nivou.

  3. Drago mi je da sam i ja upoznala ovu damu. Obje ste lijepe. Samo mislim da je bilo nepotrebno prevoditi njene izjave jer se naši jezici razumiju, pa nastali su iz istog jezika. Pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *