BDW na licu mesta: Prisustvovali smo edukativnom događaju o korejskoj kozmetici i sa vama delimo naše najupečatljivije utiske

Da smo fanovi korejske kozmetike i korejske beauty rutine poznato je odavno. Od momenta kada smo se prvi put susreli sa K-beauty fenomenom, postali smo njegovi okoreli pobornici i fanovi. Obožavamo korejsku beauty rutinu u 10 koraka i iz prve ruke potvrđujemo njenu efikasnost i učinkovitost. Svaku priliku da naučimo više o proizvodima za negu lica, tela i kose sa potpisom korejskih brendova iskoristili bismo sa zadovoljstvom. To je bio slučaj i prošlog petka kada smo, zajedno sa članicama IWC-a (International Women’s Club Belgrade), prisustvovali dvočasovnoj prezentaciji korejskih proizvoda i korejske nege. Prezentaciju i kompletno druženje na kojem su prisutni bili u prilici da se detaljno upoznaju sa osnovama korejske rutine i sa ponudom četiri korejska brenda, organizovao je tim kompanije Leco koja se više od 20 godina bavi distribucijom i uvozom kozmetike, šminke i suplemenata.

Na događaju smo bili u prilici da čujemo uvodne reči predsednice Međunarodnog kluba žena, ali i predstavnike KOTRE, Korejske agencije za promociju trgovine i investicija. Ključni deo druženja bile su prezentacije rada kompanije Leco, korejske beauty rutine u 10 koraka i detaljno upoznavanje sa četiri korejska brenda koji su uveliko dostupni u DM i Lilly radnjama, ali i na web shopu kompanije Leco koji nosi naziv Online kozmetika.

Zapravo, kompanija Leco na svom sajtu ima zaseban korejski kutak na kojem možete naći proizvode čak 26 korejskih brendova. Sajt je odlično organizovan, tako da u korejskom kutku možete naći proizvode raspoređene po brendovima iz čije ponude stižu ili pak po njihovom tipu, ali i podelu prema svakom od koraka korejske nege za koji su namenjeni. Naime, korejska nega sastoji se od deset koraka i to:

 1. čišćenje lica sredstvom na uljanoj bazi
 2. čišćenje lica sredstvom na bazi vode
 3. piling lica
 4. toniranje lica
 5. nanošenje esencije
 6. nanošenje seruma i ampula
 7. korišćenje sheet maske za lice
 8. nanošenje kreme za područje oko očiju
 9. nanošenje hidratantne kreme za lice
 10. nanošenje kreme sa SPF-om

Na sajtu ćete naći proizvode raspoređene upravo prema koraku za koji su namenjeni. I ne samo to, sajt obiluje tekstovima na temu korejske nege i zanimljivih sastojaka koji se u njoj koriste.

Ukoliko se odlučite da putem ovog web shopa naručite proizvode, sjajna je vest da oni stižu u roku od samo 24h, a dostavom je pokrivena kompletna teritorija Republike Srbije.

Budući da je tržište korejske kozmetike ogromno (po količini izvoza kozmetike na svetskom nivou, Južna Koreja je na trećem mestu, nakon Francuske i Sjedinjenih Američkih Država), a kvalitet u kombinaciji sa pristupačnim cenama je skoro obavezna stavka većine korejskih brendova, neretko je vrlo teško odabrati proizvode. Zato su organizatori događaja odlučili da nam detaljnije predstave četiri brenda i pomognu nam u tom izboru. U pitanju su tri brenda za negu lica i jedan brend za negu kose:

 • Mediheal – globalni lider među brendovima koji se bave proizvodnjom sheet maski
 • Mizon – jedan od najpopularnijih korejskih brendova na evropskom tržištu i platformi Amazon
 • Frudia – brend čiji su proizvodi napravljeni isključivo od voća
 • Moremo – brend za negu kose čiji su proizvodi na srpskom tržištu već privukli mnogo pažnje (posebno njihova maska za kosu).

O svim ovim brendovima biće više reči u jednom od narednih tekstova kada će članice BDW tima podeliti svoje utiske nakon testiranja svih proizvoda.

Tokom Hallyu-a, odnosno ''korejskog talasa'', fenomena nastalog tokom devedesetih godina kada su korejski programi postali popularni u Kini, započelo je ozbiljno jačanje globalne ''meke moći'' Južne Koreje. Kroz K-pop, K-dramu, ali i K-beauty, globalni kulturni uticaj ove zemlje enormno je porastao i ta tendencija se nastavlja. Predviđa se da će K-beauty industrija do 2026. godine dostići vrednost od 21.8 milijardi dolara. Stručnjaci tvrde da je razvoj industrije nege i lepote u Koreji za 10 do 12 godina napredniji od ostatka sveta. I da, ovo je samo početak.

Inače, na događaju je svaki od brendova imao i svoj izložbeni kutak, tako da smo na licu mesta mogli da se upoznamo sa pakovanjem, mirisom, teksturom proizvoda i da saznamo za šta je svaki od njih najbolji. U kombinaciji sa proverom stanja kože putem tehnoloških uređaja koji se u tu svrhu koriste (korejci su inače poznati po korišćenju tehnologije u svrhu nege) na licu mesta dobili smo i ”recept” za idealan spoj korejskih proizvoda prema potrebi naše kože.

Bio je to sjajno organizovan događaj na kojem smo imali prilike da se edukujemo, informišemo, svoju kožu testiramo, ali i na licu mesta kupimo adekvatne proizvode. Zahvaljujemo timu Leco kompanije na pozivu i prilici da budemo deo ovog druženja, te da se bolje upoznamo sa elementima K-beauty fenomena o kojem ćemo, i to javno obećavamo, pisati i u budućnosti.

Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (73)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (145)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (147)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (88)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (34)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (94)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (10)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (112)
Korejska-kozmetika-Leco-Online-Kozmetika-K-Beauty-fenomen (137)

Ukoliko budete imali više pitanja na ovu temu, slobodno se javite u komentarima. Ujedno, pozivamo vas da nam kažete koji je to korejski brend kozmetike vama omiljen i koji su to korejski proizvodi na vašoj ”must” listi.

*tekst je kreiran u saradnji sa kompanijom Leco.