Bioderma blogersko okupljanje u Kanu

Kada sam se vratila iz Sarajeva, imala sam taman toliko vremena da sadržaj kofera osvežim laganijim i elegantnijim komadima, koji su ujedno morali biti najbolji odgovor na nekoliko zadatih dress-code tema a povodom više različitih događaja koji su nas čekali na trodnevnom Bioderma blogerskom druženju u Kanu, na koji sam kretala koliko već idućeg dana. Bilo je to brzo, efikasno i stresno prepakivanje. Ipak, uspela sam da u svoj kofer smestim sve od smart casual opcije do Cannes Film Festival outfita. Činjenica da sam upravo tih dana imala prilike da odaberem nekoliko komada iz H&M Conscious Exclusive kolekcije u mnogome je olakšala posao, no o tome ćemo nešto kasnije.

Sada je red da vas upoznam sa razlozima našeg blogerskog okupljanja na jugu Francuske. Sve je moglo stati u dve reči: Hydrabio Perfecteur. Reč je o najnovijem Bioderminom proizvodu iz Hydrabio linije, koji je toliko poseban da smo u njegovu čast preleteli pola Evrope i okupili se u jednom od najslavnijih svetskih mondenskih letovališta. I mogu vam reći to nam nije palo ni najmanje teško, iako smo promenile 4 leta i provele više sati na aerodromu no u avionima. Bile su to slatke muke na kraju kojih nas je čekalo božanstveno, trodnevno druženje sa koleginicama blogerkama iz Istočne Evrope i sjajnim Bioderminim timom. A sve je počelo (krajnje simbolično) u Ulici Srba (Rue de Serbs), u kojoj nam je bio smešten hotel – Barriere La Gray d’Albion. I više nego komforan dom za naša tri kanska dana.

Odmah po prijavi u hotel, Jelena i ja (blogerski dvojac iz Srbije) smo rešile da kraćom šetnjom i brzim razgledanjem oslušnemo kanski puls, zagrebemo po površini njegove gastronomske ponude i odmorimo se što bolje za veče koje je sledilo, a tokom kojeg je bilo planirano okupljanje svih blogera i predstavnika Bioderminog tima, i večera u restoranu Le 360°, koji je poznat po svom pogledu na najuži centar Kana.

Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanjeKan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 03aKan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 04Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 05

Nekoliko sati kasnije došao je trenutak da precrtamo prvi dress-code na listi. Kako se zahtevala formalna odeća, odabrala sam Philotes haljinu iz pomenute H&M  kolekcije i bio je to sjajan izbor za ambijent Radisson Blue hotela u okviru kojeg se nalazio naš restoran. I zaista, pogled sa njegove terase ostavljao je bez daha. Gledali smo ka samom srcu Kana, koji se šepurio u svom punom, noćnom sjaju, pod vedrim, prolećnim nebom. Bio je to savršen početak jednog divnog druženja i tek jedan u nizu razloga zbog kojih sam tih dana posebno volela svoj posao.

Sledeći razlog stigao je na tanjiru, u vidu gastronomskih užitaka priređenih za nas te večeri. No, ono najlepše zapravo bila je prilika da razmenimo iskustva sa sjajnim, mladim i talentovanim ženama sa kojima smo imale toliko toga zajedničkog, iako se nikada ranije nismo srele niti razgovarale (inače, te večeri sam između ostalog saznala da Česi takođe imaju proslavu koja se zove ”slava”, da je njeno obeležavanje vrlo slično našim slavama, te da i kod njih postoji ime Branislava, samo se nešto drugačijim naglaskom!).

Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 06 Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, HM Conscious Exclusive haljina 09
Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 08Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, HM Conscious Exclusive haljina 00Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 09Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, HM Conscious Exclusive haljina,Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 10Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, H&M Conscious Exclusive haljina 01

Sledećeg jutra bile smo spremne za polazak već u 7 sati. Da, verovatno najneomiljeniji deo putovanja. Ipak, na neki čudan način, bilo mi je drago da je dan počinjao tako rano jer je to bila garancija da ćemo ga maksimalno iskoristiti. I nisam se prevarila. Sve je počelo posetom Bioderminoj fabrici, gde nas je dočekao Christophe Billet, internacionalni direktor marketinga za Biodermu. Bila je čast čuti jednog od čelnih ljudi ovako velikog brenda i iz prve ruke saznati šta su njihove najsvežije vesti i planovi za blisku budućnost. U pogledu vesti, tu je svakako najveća novost bio Hydrabio Perfecteur SPF 30. Najsvežiji proizvod koji za cilj ima višestruko pozitivno delovanje na kožu lica i to u pogledu njene hidratacije, zaštite od UV zračenja, ujednačenja teksture, postizanje blur efekta i zdravog sjaja kože ali i kontrolisanje viška sebuma. Inače, ovim proizvodom Bioderma je još jednom potvrdila svoju osnovnu parolu, koju je ustalio još Jean-Noël Thore, osnivač Bioderme, i čovek koji je glavni i odgovorni za nastanak najbolje miceralne vode na svetu. Ta parola glasi: Biology for Dermatology. I zaista, i u slučaju ovog proizvoda uspelo se u toj težnji s obzirom na njegovu vrlo specifičnu formulu i dejstvo koje postiže ono što njegovi proizvođači definišu kao ”biological analogy with the skin”. Sve to zahvaljujući izuzetnim sastojcima i posebnom Aquagénium® patentu  o kojem više možete pročitati OVDE.

Nakon kraće prezentacije, imale smo prilike da se bliže upoznamo sa teksturom najbitnijih sastojaka pomenutog proizvoda ali i da sagledamo na koji način se Hydrabio Perfecteur SPF 30 može koristiti u svrhu postizanja svakodnevnog makeup izgleda. Tada je na scenu stupio slavni francuski šminker, Fred Marin (čovek koji je šminkao zvezde poput Marion CotillardVanessa ParadisAudrey Tautou a od 2008. godine stalni je član Dior tima zaduženog za Kanski filmski festival). On je, šminkajući jednu od članica Bioderminog tima, na licu mesta pokazao kako se Hydrabio Perfecteur može koristiti kao prajmer ali i na koji način može pomoći u postizanju perfektnog nude makeup izgleda. Izuzetna prilika da dobijemo pregršt korisnih saveta i ”ukrademo” koji trik od majstora kakav je Marin.

Usledio je detaljan obilazak fabrike i njenih postrojenja, ali usled zabrane fotografisanja nemam prilike da sa vama podelim sve što smo tamo videli. I jako mi je žao zbog toga, jer to jeste bio krajnje zanimljiv prizor. Toliko zanimljiv da smo imale utisak da uživo gledamo slavnu ”How It’s Made” emisiju.

Bioderma blogersko okupljanje, Bioderma Hydrabio Perfecteur 02Bioderma blogersko okupljanje, Bioderma Hydrabio Perfecteur 07Bioderma blogersko okupljanje, Bioderma Hydrabio Perfecteur 03Bioderma blogersko okupljanje, Bioderma Hydrabio Perfecteur

Kraj obilaska fabrike značio je skori pokret ka restoranu Le Pigonnet, gde je uz ručak trebalo da predahnemo i pripremimo se za kratki obilazak božanstvenog gradića Aix-En-Provence.  Restoran je bio smešten koji kilometar van grada, u jednom od najlepših vrtova koje sam imala prilike da posetim. Idealna scenografija da zabeležim i drugu outfit kombinaciju, u kojoj je ponovo dominirao jedan komad iz Conscious kolekcije. Ovaj put, izbor je pao na fantastičnu košulju, zvonastih rukava, sečenih po sredini.

Odmah po završetku ručka, usledio je obilazak najznačajnijih znamenitosti Aixa, grada koji je univerzitetski, kulturni i turistički centar Provanse. Uz pratnju vodiča obišli smo sve što se dalo obići za par sati, koliko je trajao naš boravak. Taman toliko da me Aix zaintrigira i da poželim da mu se čim pre vratim. Ne samo njemu već čitavoj Provansi, koja je baš onakva kakvom je zamišljate kada o njoj slušate ili čitate – romantična, nežna, prepuna istorijskih zanimljivosti i gastronomskih dragulja.

Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, FrancuskaBioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 02Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska H&M Conscious Exclusive košulja 02Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 03Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska H&M Conscious Exclusive košuljaBioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 04Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska H&M Conscious Exclusive košulja 03Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 05Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska H&M Conscious Exclusive košulja 04Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 06Bioderma blogersko okupljanje, Aix-en-Provance, Francuska 08

Povratak u Kan nije značio i odmor. Naprotiv, imali smo taman toliko vremena da se osvežimo i spremimo za drugu kansku noć, koja je počinjala na vrhu Gray D’Albion hotela, tačnije u njegovom najlepšem apartmanu pod brojem 812. Terasa sa koje se pružao fantastičan pogled na Kan, šampanjac, ukusni i mali zalogaji i čitava ekipa (među kojom su se već rodila neka lepa prijateljstva) na okupu. Bio je to trenutak kada je svaka od nas posegla za svojom Cannes Film Festival outfit kombinacijom. U mom slučaju, izbor je pao na H&M Ambrosia haljinu. Idealan komad za najgalmuroznje veče našeg Bioderma okupljanja u Kanu (inače, prvog blogerskog druženja u istoriji brenda Bioderma!), koje se nastavilo u restoranu Hotela Barierre Le Majestic, gde nas je sačekala bogata večera. A onda, za one najizdržljivije (jer, podsećam vas, tog dana smo ustale u 6 sati ujutru) bio je organizovan i odlazak do kluba  Les MarchesU meni je bilo snage taman toliko da popijem jedno piće i vratim se do hotela, gde me je čekalo pakovanje za sutrašnji polazak. Srećom, let nam je bio zakazan za 19 sati, pa smo Jelena i ja imale prilike da natenane uživamo u još jednom kanskom popodnevu.

Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, H&M Conscious Exclusive haljina 10Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 12Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 11Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 13Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, H&M Conscious Exclusive haljina 11Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 25Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, HM Conscious Exclusive haljina
Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 17
Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje, HM Conscious Exclusive haljina 12Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 18Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 19

…sa Beátom, češkom koleginicom-blogerkom, čiji me je stil oduševljavao u svakom momentu ovog putovanja; od srca vam preporučujem njen blog fashionpicanteria.blogspot.com; uživaćete u njenom stilskom umeću ali i u sjajnim fotografijama.

Kan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje. 20JPGKan, Francuska, Bioderma blogersko okupljanje 20

Sumirajući sve kanske utiske i doživljaje, kroz ovaj post ali i kroz ranija razmišljanja, mogla sam samo još jednom da zaključim koliko volim svoj posao i koliki je blagoslov baviti se njime. Jer, ovo su zaista neprocenjiva iskustva, koja vas obogaćuju na toliko različitih načina. Zato, hvala Biodermi na pozivu i prilici da budem deo njihovog prvog blogerskog druženja u istoriji. Hvala i domaćem Bioderma timu na poverenju i podršci. A posebno hvala vama na svakoj lepoj reči, na svakoj poseti i svakom čitanj postova, jer bez toga ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Sa nadom da sam uspela da vam kroz ovaj post detaljno dočaram sve doživljeno i viđeno u Kanu, pozdravljam vas do idućeg javljanja. A ono će stići (ako sve bude bilo po planu) već sutra, stoga budite uz Brana’s Divine World. Čitamo se. Vaša B.

wearing: H&M Conscious Exclusive
photos by me
camera used: Canon EOS 6D, lens: 50 mm, f 1.4.
more information: Canon Srbija

*ovaj post je urađen u saradnji sa brendom Bioderma

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

18 Responses

 1. Jesi, uspela si sve da docaras, i to da fenomenalno docaras! Sve je prelepo, nemam reci 😉 :*

  1. Mnogo, mnogo mi je drago da tako misliš, draga Milena!!! 🙂
   Veeeeeliki pozdrav šaljem!
   B.

  1. Draga Miro, mnogo hvala!!!
   Minđuše su takođe iz H&M Conscious kolekcije… 🙂
   Veliki pozdrav šaljem!
   B.

 2. Draga Brano, kao neko ko Vas vec dugo prati, tj.cita mogu samo da vam kazem BRAVO za ovaj post. Sve je savrseno, Vi ( kao i uvek ), fotografije i divna prica koja sve to povezuje. Na komentar me je priznajem navelo to sto zivim u jednom gradu koji ste posetili ( Aix ), mada i da to nije slucaj opet bih vam udelila kompliment za post. Divni ste. Pozdrav!

  1. Najlepše hvala, draga Jelena!!! Baš mi je drago da Vam se dopao post. I moram Vam reći da Vam zavidim na mestu u kojem živite. Aix je zaista božanstven i moram mu se vratiti makar još jednom! 🙂
   Najlepši pozdrav šaljem iz Beograda!
   B.

  1. Draga Milice,
   veliko, najveće hvala!
   A eto, ja se bojala da će biti previše fotografija. Drago mi je da sam pogrešila u proceni. 😉
   Srdačan pozdrav!!!
   B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *