Emotivno putovanje kroz Postojnsku jamu uz Vichy “Mineral 89”

I mada smo tek (ili bolje reći ”već”) u martu, rekla bih da imamo pretendenta na titulu ”Najbolji promotivni događaj u 2018. godini”. Zaista, biće teško konkurentima da nadmaše ovaj poseban događaj koji se sredinom marta odigrao u središtu jedne od najvećih slovenačkih atrakcija, a povodom promocije najsvežijeg proizvoda iz laboratorija brenda Vichy. Da, pričam vam o lansiranju Minéral 89 proizvoda koji je, kako već napomenuh u jednoj od Instagram objava, okupirao pažnju regionalne novinarske i blogerske zajednice. No, pre nego stignemo do razloga za ovoliku pažnju, osvrnula bih se kratko na sam događaj i moje prisustvo na istom.

Vichy je brend sa kojim imam verovatno najdužu i najplodonosniju saradnju. Oni savršeno razumeju moje potrebe, a meni izuzetno odgovara onaj deo njihovog asortimana posvećen nezi mešovite kože. Odatle je proistekla i moja ambasadorska pozicija za liniju Idealia i pregršt zajedničkih projekata u kojima je zaista bio užitak učestvovati. Izuzetak nije bilo ni skorašnje putovanje do Slovenije i promocija Minéral 89 boostera. Ono što je ovaj događaj učinilo posebnim u odnosu na sve prethodne Vichy događaje, ali i događaje sličnih brendova, jeste lokacija. Naime, regionalni tim brenda Vichy došao je na fantastičnu ideju da priču o proizvodu, čija je osnova mineralizovana termalna voda (koja prvi put stiže u koncentraciji od 89%) udružena sa hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla, ispriča u Koncertnoj dvorani Postojnske jame, jednom od najlepših delova pećinskog sistema dugog 24 kilometra. Savršena kombinacija, složićete se.

Obilazak ovog mesta za mene je imao višestruki emotivni značaj. Najpre, moj deda Dime, koji je tragično nastradao pre nego što ću se ja roditi, upravo je u Postojni služio svoj dvogodišnji vojni rok. Kao budući inženjer rudarstva obožavao je Postojnsku jamu i redovno ju je obilazio. Da se sudbina malo više zaigrala, možda bi te šezdeset i neke prihvatio poslovnu ponudu i možda bi se sa mojom babom i mamom iz Kosovske Mitrovice preselio u Postojnu. Život je ipak imao nešto drugačije planove, čiji su putevi vodili ka Aleksincu.

Drugi značajan emotivni momenat za mene je bila činjenica da je odlazak na ovaj događaj podrazumevao i direktno sučeljavanje sa mojim strahom od boravka u zatvorenim prostorima, posebno onim pod zemljom. Samog straha sam bila svesna sve vreme, ali sam njegov intenzitet spoznala tek kada sam se smestila u narandžasti, turistički vozić kojim se oblazi jama i odlazi do njenih najlepših, a turistima dostupnih delova (nešto više od 5 kilometara). Neposredno pre polaska voza bila sam spremna da odustanem. Toliko da sam u jednom trenutku počela panično da mašem momku zaduženom za ukrcavanje. Srećom, nije me video i srećom, sirena koja je označavala polazak voza bila je glasnija od vrištećeg glasa moje anksioznosti. U prvi mah mislila sam da neću izdržati da bih već sledećeg trenutka shvatila da sam svakim novim metrom kojim smo zalazili dublje u jamu, sve dalje od svog straha. Onaj grozni, panični glas je utihnuo i nastupila je tišina povremeno prekinuta uzdasima oduševljenja nad scenama koje su se nizale sa moje leve i desne strane. Najlepša umetnička dela prirode, stvarana milionima godina u jedinstvenoj galeriji – tako je izgledala vožnja Postojnskom jamom. Imala sam utisak da sam u jednom od onih zabavnih parkova, samo ovde nije bilo veštačke scenografije. Sve je bilo delo prirode.

Nakon desetak minuta vožnje stigli smo na odredište. Plavo svetlo u daljini najavljivalo je početak Vichy spektakla u okviru kojeg su ples, muzika, priroda i lepota savršeno spojeni i usklađeni. Bez mnogo reči, uz sasvim dovoljno pojašnjenja, predstavljena je inovativna formula smeštena u bočicu Minéral 89 proizvoda. Konačno smo mogli da saznamo zbog čega je ova formula toliko posebna. Najpre, namenjena je svim tipovima kože: od suve i osetljive, preko normalne i mešovite do izrazito masne. Zatim, na spisku njenih sastojaka nalazi se samo 11 stavki. Dakle, krajnje jednostavan proizvod sa izuzetno širokim spektrom delovanja. Naime, osnovna funkcija Minéral 89 proizvoda jeste jačanje barijere kože odnosno njena zaštita od štetnih uticaja različite vrste: od stresa i umora do zagađenja. Ujedno, kožu hidrira, poboljšava joj tonus, utiče na njenu blistavost i sjaj.

Kako se pokazao u mom slučaju? Kao idealan proizvod za matiranje moje masne T-zone i kao odličan prajmer. Njegova lakoća, osećaj svežine koji ostaje nakon nanošenja i činjenica da se neverovatno lako bori sa masnoćom mog lica, već sada mi jasno govori da će ovo biti moj omiljeni letnji proizvod. Naime, trenutno mi prija da ga koristim kao prajmer jer odlično balansira lučenje sebuma na kritičnim zonama mog lica. Ipak, tokom jutarnje i večernje nege osećam kako je mom licu pored Minéral 89 proizvoda neophodan i sloj dnevne, odnosno noćne kreme. Znam da je to zbog trenutnih vremenskih uslova koji moju kožu čine suvljom no što je to uobičajeno. Upravo zato napominjem da će ovaj proizvod biti idealan za toplije dane kada moja koža postaje prirodno masnija i kada moje lice nikako ne trpi jake i teške proizvode. A Minéral 89 to svakako nije. Zato od mene dobija visoku ocenu i sve preporuke. Posebno za moje sapatnice sa masnijom kožom.

Ovim bih privela kraju večerašnji post i priču o jednom istinski lepom događaju, koji se spontano pretvorio u jedno emotivno putovanje kroz uspomene i strahove. Stoga, najlepše zahvaljujem Vichy timu na prilici da sve opisano iskusim, jer bilo je ovo mnogo više od još jednog promotivnog događaja.

Ostavljam vas da uživate u Jovaninim fotografijama (oko kojih smo se ozbiljno potrudile, jer nije bilo lako napraviti ih u pećinskoj tmini), te da ovaj post doživite kao razlog više da isprobate Minéral 89, ali i posetite Postojnsku jamu, to čudo prirode. Do idućeg posta… Vaša B.


nosim: bluza, pantalone, teksas jakna & čizme: ZARA; jakna: METISU;
torba & rukavice: RESERVED; kačket: STRADIVARIUS

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

*putovanje do Slovenije organizovala je kompanija Vichy, ali ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *