Iz mog iskustva: Kérastase Fusio-Dose tretman kose

Za razliku od prethodnih postova iz rubrike ”Iz mog iskustva”, u današnjem javljanju neću pisati o jednom aparatu ili proizvodu. Ovaj put biće reči o jednom tretmanu. Tačnije o personalizovanom tretmanu kose Fusio-Dose, koji je osmišljen u laboratorijama brenda Kérastase. Kako je reč o specifičnom tretmanu, čiji je proces sprovođena poprilično zanimljiv i netipičan, pretpostavila sam da će vam biti interesantno da pročitate reč više na tu temu. Nadam se da nisam pogrešila u svojoj proceni.

Elem, priliku da isprobam tretman imala sam u City Spa Retreat salonu, koji je od skora moj jedini izbor kada je po sredi sve iz domena nege kose, lica i tela. Nakon više godina vernog posećivanja Artego salona, u kojem sam upoznala i sarađivala sa sjajnim ljudima poput Tijane, Branka, Irine, Dunje (za koje i dan danas imam samo reči hvale i koje vam i dalje od srca preporučujem!!!), osetila sam da je vreme za promenu. Tada sam iznova otkrila City Spa Retreat salon (kažem iznova, jer smo se prvi put sreli u januaru, o čemu sam detaljno pisala u OVOM postu), u kojem sam pronašla promenu za kojom sam tragala.

Danas, nakon nekoliko meseci upoznavanja sa ponudom, osobljem i uslugom u ovom salonu, mogu reći da sam i više nego zadovoljna svime navedenim. Odatle i moja želja da sa vama podelim svoj osvrt na jedan od njihovih slavnih tretmana za kosu, isti vam preporučim i ujedno vam obezbedim priliku da ga i same isprobate po nešto povoljnijim uslovima. No, o tome ćemo detaljnije na kraju ovog javljanja. Najpre bih da se osvrnem na glavnu temu današnjeg posta, odnosno sam tretman.

————

Reč je o personalizovanom tretmanu kose koji se razlikuje od osobe do osobe. Iz čega će se tretman sastojati isključivo zavisi od potrebe kose nad kojom se tretman vrši. I zanimljivo, ne misli se samo na primarnu potrebu, već i na one sekundarne. Naime, tretman ima za cilj da deluje na dva problema sa kojim se vaša kosa suočava, a ne samo na onaj osnovni i najvidljiviji. Odluku o tome koji je primarni a koji sekundarni problem, i koji će se preparati koristiti za njihovo reševanje, donosi frizer. On najpre postavlja ”dijagnozu”, testirajući sjaj, gustinu i elastičnost kose uz pomoć prstiju i češlja, a zatim na osnovu uočenog bira odgovarajuće preparate.

JT__8077 JT__8067JT__8078 JT__8080

Za to vreme, kosa se u dva navrata sa pere šampanom, koji se takođe bira na osnovu potreba kose. U mom slučaju, trebalo je poraditi na činjenici da mi je kosa poprilično suva, ali i tretirana, odnosno farbana. U tu svrhu je odabran odgovarajući Kérastase šampon ali i sastojci Fusio-Dose tretmana.

JT__8090 JT__8108 JT__8102 JT__8111a JT__8120

Na osnovu postavljene ”dijagnoze” bira se koncentrat za rešavanje primarnog problema kose (u ponudi su 4 koncentrata: za bojenu i suvu kosu,  za suvu,  za oštećenu i za tanku). Uzima se bočica odabranog koncentrata i prinosi polici sa boosterima (sve je prikazano na fotografijama iznad) čiji je sadržaj namenjen za rešavanje sekundarnih problema (suva kosa, kovrdžava i neposlušna kosa, bojena i suva kosa, tanka kosa, oštećena kosa). Posebnom tehnikom vrši se mešanje koncentrata i boostera, nakon čega se dobija homogena smesa odnosno fuzija. Ona se u celosti nanosi na opranu, ali i peškirom osušenu kosu.

JT__8123 JT__8152 JT__8161JT__8175

Nakon nanošenja sadržaja bočice, prelazi se temeljnu masažu i češljanje kose, a sve kako bi kosa što bolje upila fuziju. Frizer vremenski nije ograničen, te masaža može trajati po želji. Činjenica je da jako prija, te se nikako nećete žaliti i da potraje malo duže. Nakon određenog vremena kosa se ispira i ponovo suši peškirom.

JT__8190a JT__8205 JT__8213a JT__8218 JT__8220

Sledi sušenje i feniranje kose. Nakon tretmana kosa nije najpogodnija za pravljenje zahtevnih frizura jer se ne ponaša najposlušnije. Naime, izuzetno je lagana, mekana i lepršava, te je preporučeno samo blago feniranje. Upravo za tu opciju sam se i sama odlučila što ćete i videti na fotografijama koje slede.

JT__8226JT__8228
JT__8245

Dakle, kosa se zaista ponaša preporođeno. Tako i deluje. Sjaj je neosporan, njena mekoća je impozantna, baš kao i lepota njenog pada. Kao neko ko se redovno fenira mogu slobodno da kažem da je promena bila primetna u odnosu na ranija feniranja bez tretmana. Dakle, prvi utisak je fantastičan. Naravno, dugotrajne promene nisu vidljive nakon jednog tretmana ali rekla bih da se efekat mekoće i sjaja zadržao i nakon sledećeg pranja, tokom kojeg nije korišćen tretman.

Stoga, od mene samo reči hvale na račun ovog zanimljivog rituala. Od srca preporuka, pogotovo za dame koje muče višestruki problemi sa kosom.  Ukoliko se prepoznate i poželite da i same isprobate ovaj divni tretman, imam još jednu lepu vest za vas: sve čitateljke Brana’s Divine Worlda dobiće popust od 20% na ovaj tretman ukoliko pri zakazivanju istog napomenu da su o njemu čitale upravo ovde. Dakle, samo se pozovite na BDW i eto popusta. I ne ustručavajte se! Popusti su sjajna stvar i iskoristite ih gde god možete! 🙂

Ukoliko ste već imali iskustva sa ovim tretmanom žarko želim da čujem vaše utiske. Verujem da će i druge čitateljke biti znatiželjne, zato raspišite se, a mi se čitamo koliko već u narednom javljanju. Vaša B.

City Spa Retreat, Mišarska 7, Beograd

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Draga Milice,
   ovaj tretman košta 2800 diara na šta biste imale još 20% popusta kao čitateljke mog bloga 🙂
   Veliki pozdrav!!!
   Brana

 1. Brano, mnogo mi se svidja tvoja frizura. Obzirom da imam slicnu ali ne takvu, zelela bih da znam koji frizer i salon. Hvala i pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *