Nedeljni mikro savet: Domaći piling za usne

Današnji post u isto vreme predstavlja način da obnovim jednu već postojeću rubriku na blogu, i započnem jednu posve novu. Naime, ovo javljanje biće zapravo začetak nove serije Sunday Micro postova u kojima je do sada isključivo bilo reči o mini-trendovima koji su mi privlačili pažnju. Od današnjeg javljanja nedeljni postovi sa prefiskom Micro odnosiće se i na kratke, ali efikasne savete kako da sami napravite ili neki od kozmetičkih preparata ili pak detalj kojim ćete ukrasiti enterijer svog doma ili sebi olakšati radnu rutinu. Krećemo sa izuzetno lakim receptom za  kućnu varijantu pilinga za usne, sjajne alternative za brendirane proizvode ovog tipa koji su inače poprilično skupi.

JT__1791

Sve što vam je potrebno jeste malo belog šećera i balzam za usne koji već koristite. U mom slučaju to je Body Shop Born Lippy balzam čija je ambalaža idealna za sledeći korak, a to je nanošenje male količine balzama na prst ruke. Isti prst potom umočite u malu količinu šećera koju ste ostavili sa strane.

JT__1798

Mešavinu šećera i balzama nanesite na usne i premažite ih u celosti. Osetićete kako vam šećer uklanja višak mrtve kože na usnama i kako one u momentu postaju nežnije. Nakon što završite sa pilingom, uklonite šećer vodom ili ga prosto pojedite, što je varijanta koju i sama najčešće praktikujem.

JT__1802

Efekti ovakvog pilinga biće vidljivi odmah. Jednostavno, usne će vam biti glatke, nežnije i idealno pripremljene za šminkanje. Stoga, ovo je korak koji je najbolje primeniti ukoliko planirate da nosite jarko crveni karmin ili pak neku drugu tamniju nijansu karmina, prilikom čijeg nanošenja se vidi svaka nepravilnost na usnama.

Nevezno za boju karmina i uopšte šminkanje, ovo je vid nege koji biste trebalo da primenite makar jednom nedeljno. I ako u prvi mah deluje banalno, verujte mi ima svojih efektata, i vaše usne će vam biti zahvalne na njemu.

Nadam se da vam je ovaj post bio interesantan i od koristi. Ukoliko i vi imate savet slične vrste, obavezno ga podelite u komentarima sa mnom i ostalim čitateljima. Bićemo vam i više nego zahvalni.

Do idućeg javljanja uživajte u ostatku nedelje. Vaša B.

P.S. Po obećanju imamo i ime dobitnice Sanus nagrađivanja. U pitanju je Tijana Pantović čiji mejl počinje sa tika93x. Čestitam dobitnici a svima ostalima zahvaljujem na učestvovanju i želim više sreće u narednom darivanju!

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

12 Responses

    1. Hvala veliko na ovom kratkom receptu! Verujem da će nekome poslužiti! Nažalost, ja izbegavam maslinovo ulje usled prirodne masnoće moje kože kojoj bilo koji vid ulja ne prija 🙁

    2. I ja sam koristila kombinaciju smeđeg ili obicnog secera sa medom i maslinovim uljem.. Meni je bio odlican efekat.. Međutim, jednom napravila, potrosila i vise nisam nikad.. Mozda bih trebala 🙂

  1. brano, kako to misliš da pojedeš ono što si upravo ispilingovala sa sebe?
    nemoj to da jedeš, pa tu su ostaci tog površinskog dela kože usana, to ti je valjda jasno, samim tim ne bi trebalo to da jedeš, već da ukloniš sa usana i posle namažeš balzamčić/labelo u tankom sloju.

    1. Taj deo je napisan u šali i kao posledica situacije da nećete moći a da makar jedan deo ovog pilinga ne poručkate, pogotovo ako ste ljubitelj šećera poput mene :D. A i na kraju krajeva ništa se strašno neće desiti, jer sve što biste eventualno pojeli je već na vašim usanama tako da mislim da nema potrebe za sitničarenjem.
      Hvala na javljanju!
      Pozdrav!
      Brana

  2. Brano, hvala na ovom savjetu, mojim usnama je potreban ovakav piling. Svakako cu isprobati 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *