Nega kože lica: moja trenutna rutina

Sa jedne strane, osećam ogromnu krivicu što sam tako nepravedno zapostavila Beauty rubriku, a sa druge, osećam pozamašnu dozu uzbuđenja zbog činjenice da imam toliko toga novog da podelim sa vama na ovu temu. Toliko novih, fantastičnih proizvoda kako iz oblasti nege, tako i dekorative, toliko novih rituala, trikova i saveta koje sam u prethodnim mesecima redovno praktikovala i primenjivala. Rešila sam da novu eru Beauty rubrike na Brana’s Divine World-u započnem od, ako mene pitate, najvažnije teme u moru beauty tema — one koja se odnosi na negu kože lica.  Sa njom sve počinje i sve se završava. Ako nekim ludim slučajem do sada niste shvatili, poslednji je trenutak da to upamitite kao prvu i najvažniju zapovest kada pričamo o lepoti. Ujedno, ne zaboravite da negu kože lica prilagodite svojim godinama, tipu vaše kože i problemima  koji vas muče (ukoliko ih ima). I onda, kada sve to učinite, pomno pratite ponašanje vaše kože jer se i ona, kao i sve drugo u vašem organizmu, menja pod uticajem spoljnih i unutrašnjih faktora. Znam, znam, nisam rekla ništa novo, ali neophodno je nekad podsetiti se i dobro poznatih stvari, jer upravo njih prve smetnemo s uma.

Što se tiče moje kože, oni koji su dugo uz moje objave iz ove rubrike znaju da imam mešovitu kožu sa suvljim obrazima i masnijom T-zonom. U poslednjih godinu i po dana, moja koža se dodatno stabilizovala (kucam u drvo dok ovo pišem) i od strane nekoliko dermatologa i moje kozmetičarke potvrđeno mi je da se mogu pohvaliti normalnim tipom kože sa nešto aktivnijom T-zonom. Stoga, kako se moja koža menjala, tako sam menjala i proizvode koje sam koristila za njenu negu.

Umesto agresivnijih proizvoda namenjenih nezi masne kože, postepeno sam prešla na nežnije proizvode. Umesto na višak sebuma, fokusirala sam se na sprečavanje prvih tragova starenja jer me trideset i druga godina na to svakodnevno podseća. Umesto matirajućih i praškastih proizvoda, prešla sam na kremaste bronzere i hajlajtere.

Sve ove manje i veće promene inspirisale su me da sa vama konačno podelim svoju rutinu kada je nega kože posredi. Obuhvatiću najvažnije korake, tako da se neću doticati pilinga, maski i proizvoda koje ne koristim na dnevnoj bazi. Njih ću ostaviti za neki od narednih beauty postova kojih će biti mnogo, mnogo više – javno i svečano obećavam!

Kako sa vama budem delila korake svoje trenutne beauty rutine i proizvode koje tokom nege koristim, primetićete da su prisutna samo dva brenda: Hada Labo Tokyo i Yoskine. Prvi brend nam stiže iz Japana i to sa titulom najprodavanijeg brenda za negu lica u Zemlji izlazećeg sunca. Drugi brend se proizvodi u Poljskoj, ali po japanskoj recepturi i u saradnji sa Rohto Pharmaceuticals Group laboratorijama u kojima nastaju Hada Labo proizvodi. Proizvodi oba brenda mogu se naći i poručiti sa sajta kompanije Magic Beauty koja je i njihov zvanični uvoznik. Dakle, moja ljubav prema kozmetičkim brendovima sa Dalekog istoka poprima ozbiljne razmere. I što ih više i detaljnije upoznajem, postaje mi jasnije zašto su vodeći u ovoj industriji. Kada sa vama budem podelila i konkretne korake u vezi sa negom mog lica, nadam se da će i vama biti jasnije zašto sam odabrala upravo ove proizvode i zašto sam im već mesecima verna.

Jutarnja nega

 

Korak 1. 

Umivanje Yoskine Asayake Pure Detox gelom

Jutarnje umivanje bez korišćenja gela više ne mogu ni da zamislim.  više godina isprobavanja različitih proizvoda za umivanje lica, gelovi su se pokazali kao najadekvatniji za moj tip kože. Međutim, kao što sam već spomenula, ranije sam koristila one agresivnije, koji bi isušivali moju kožu, a ja bih, zbog spomenutog problema sa masnijim delovima lica, volela taj osećaj. To ipak više nije slučaj, zbog čega i obožavam ovaj Yoskine gel iz Asayake Pure linije. Naime, jedna od prvih stvari koje su me privukle ovom proizvodu jeste upravo izostanak osećaja isušivanja. Nakon što bih se umila, koža mi ne bi bila zategnuta i ne bih imala utisak da vapi da je što pre ”nahranim” kremom. Čak i tokom samog umivanja osećala bih da se radi o blagom i nežnom proizvodu. Kako? Teško je objasniti, ali probaću: koža lica mi se drugačije ponašala; kao da se nije ”branila” od proizvoda već je uživala u nezi koju joj pružam.  Znam, ovo nekom može da zvuči kao preterivanje, ali ovo je zaista moje najiskrenije mišljenje i ovo su moji najiskreniji utisci. Baš kao i činjenica da nakon prvih nekoliko korišćenja ovog gela nisam verovala da mi je koža dovoljno dobro očišćena. I to baš zato što nije bilo pomenutih pratećih efekata. Trebalo mi je vremena da se naviknem. Kada se to desilo, iskreno sam počela da uživam u svim navedenim promenama.

Kako je ovaj proizvod neizostavan deo i moje noćne nege, u drugom delu posta, kada budem opisavala taj deo rutine, napisaću više o njegovoj formuli, sastojcima i specifičnoj tehnologiji koja se koristi za izradu Yoskine proizvoda.

Korak 2. 

Nanošenje Hada Laba Tokyo Super Hydrator losiona

Na svake dve sekunde u Japanu se proda po jedna bočica ovog seruma. Informacija koja sama po sebi može biti dovoljno dobra preporuka. Ipak, u mom slučaju ona nije bila presudna. Zašto? Zato što sam je otkrila tek nakon što sam se i sama zaljubila u ovo čudo od losiona. U čemu je njegova tajna? U jednom super sastojku koji proizvođač zove ”super hijaluronska kiselina”. Reč je o spoju tri tipa hijaluronske kiseline koji zajedno pružaju dva puta više hidratacije od regularne kiseline ove vrste, prodiru u dublje slojeve kože, omogućavaju dugoročno hidriranje i uz pomoć lock-in-moist tehnike ”zaključavaju” vlagu unutar ćelija. Kada sve ovo čujete pomislili biste da je reč o teškom, agresivnom proizvodu, a zapravo se susrećete sa vrlo, vrlo laganim, vodenastim gelom koji koža vrlo brzo upija i nakon kojeg ne ostaju nikakvi tragovi na licu niti osećaj težine. Može se nanositi i više puta tokom dana, odnosno kada god osetite potrebu da hidrirate svoje lice. Ne sadrži ni parfeme, niti parabene, a ni mineralna ulja.

Stoga, ako bih u ovom trenutku morala da se odlučim za samo jedan proizvod koji bih preporučila svakom od vas — bio bi to ovaj losion. I kada kažem ”svakom”, zaista tako i mislim. Ubeđena sam da bi i vama sa najosetljivijom kožom ovaj proizvod prijao. Njegova formula je zaista izuzetno lagana, brzina kojom hidrira kožu neverovatna, osećaj da nemate ništa na koži uvek prisutan, a pomaci u njenom izgledu brzo vidljivi. Ujedno, troši se vrlo, vrlo sporo jer je tekstura vodenasta usled čega vam je potrebna mala količina proizvoda po upotrebi.

Ako vam moje preporuke nisu dovoljne, preneću vam i Nikoline jer od sredine februara i on koristi ovaj losion, samo u formuli namenjenoj muškarcima. Ne znajući moje utiske, pošto kreme za lice nisu baš tema o kojoj često pričamo, rekao mi je da je oduševljen losionom jer, citiraću, ”nema utisak da je išta stavio na lice, a koža mu se oseća lepo”. I prvi put, za šest i po godina veze, primetila sam kako samoinicijativno nanosi neki proizvod na lice, bez mog prethodnog podsećanja.

Korak 3.  

Nanošenje Hada Labo Tokyo Skin-plumping gel-kreme

Završni korak moje jutarnje nege jeste nanošenje gel-kreme, koja je po sastavu i dejstvu vrlo slična Super Hydrator losionu. Osnova njene formule takođe je bazirana na superhijaluronskom kompleksu, tako da je dubinska i dugotrajna hidratacija njen primarni cilj. Ipak, krema sadrži i kolagen, zatim arginine koji stimulišu procese obnove i rasta ćelija, a tu su i ceramidi koji utiču na smanjenje gubitka vode stvaranjem zaštitne barijere. Tekstura je nešto drugačija u odnosu na losion (gušća je, te nije toliko vodenasta), ali je podjednako lagana, koža je isto tako brzo upija, osećaj težine izostaje, kao i osećaj lepljivosti i masnoće. Nakon što je nanesem, imam utisak da sam kožu ne samo dodatno nahranila (njeno korišćenje u kombinaciji sa losionom pojačava efekat hidratacije) već i dodatno zaštitila. Možda je posredi samo navika, ali tek nakon nanošenja kreme proces nege smatram završenim.

 

Noćna nega

 

Korak 1. 

Čišćenje lica Yoskine Asayake Pure Duo-Hialuron micelarnom vodom

Kod prvog koraka moje večernje rutine, vraćamo se na Yoskine brend i njihovu Asayake Pure liniju iz koje je i micelarna voda koju koristim kako bih lice očistila od svega sa čime se suočilo u toku dana. Baš kao i u slučaju gela, ova micelarna voda mi u prvi mah nije prijala. Razlog? Bila mi je previše blaga. Čak i kada bih vrlo uspešno očistila lice od šminke, imala sam utisak da proces čišćenja nije dovršen, a sve zbog agresivnijih micelarnih rastvora na koje sam svoju kožu navikla. Istovremeno, prijalo mi je da kožu malo odmorim od agresivnijeg čišćenja i da nakon upotrebe micelarne vode ne osećam blago peckanje i zatezanje. Tek kada sam počela da koristim ovu micelarnu vodu, shvatila sam da sam se na pomenute prateće efekte toliko navikla da ih više nisam primećivala. Jednom kada ih nije bilo, jasno sam osetila razliku. Zbog tog osećaja nastavila sam da koristim micelarnu vodu sve dok nisam shvatila koliko mi zapravo prija. Vremenom, ne samo da sam se navikla na njenu blagu formulu, već sam uvidela koliko mi ona prija u slučajevima blažih upaljenja i iritacija.

Korak 2. 

Umivanje Yoskine Asayake Pure Detox gelom

Kako sam vam već detaljno opisala svoje utiske u vezi sa ovim proizvodom, hajde da se malo osvrnemo na  tehnologiju koja se koristi u izradi ovog, ali i drugih Yoskine proizvoda. Reč je o IN-YO tehnologiji koja podrazumeva sledeća dva procesa:

IN’DETOX koji pospešuje čišćenje kože od toksina i drugih nečistoća sa ciljem da temeljno očišćene ćelije bolje apsorbuju aktivne hranljive sastojke koji se kroz YO’ACTIVE proces direktno šalju u epiderm. Proizvođač ovu tehnologiju upoređuje sa prirodnim balansom koji se javlja nakon delovanja dveju suprotnih, ali komplementarnih sila koje omogućavaju neometanu cirkulaciju energije. Ako vam ovo zvuči poznato, to je samo zato što su IN i YO zapravo japanska reč za nama poznatije pojmove YIN i YANG.

Dakle, bez detaljnog čišćenja i detoksikacije kože, nema ni njene nege. To je glavni postulat na kojima počiva Yoskine filozofija, a koju ja mogu samo glasno da podržim.

Korak 3.

Nanošenje Hada Labo Tokyo Lock-In-Mois seruma 

Večernju rutinu obavezno začinim Hada Labo serumom koji po svojim karakteristika i dejstvu stoji rame uz rame sa pomenutim losionom i gel-kremom — ponovo imamo laganu teksturu, superhijaluronsku kiselinu, lock-in-moist funkciju. Međutim, korišćenje sva tri proizvoda, što neretko praktikujem, predstavlja pravi pozitivni ”udar” na nivo hidratacije kože lica što dovodi do osetnih i vidljivih promena. Nakon temeljnog čišćenja, nanošenja losiona, seruma i na kraju gel-kreme, moja koža se oseća zaštićeno (uvek mi je ovo prvi utisak), osveženo i blistavo. Zapravo, ne samo da se tako oseća već tako i izgleda. Ne zamerite ako ovo zvuči pretenciozno, ali zaista odavno nisam bila toliko zadovoljna kvalitetom svoje kože koliko u poslednjih nekoliko meseci koliko praktikujem baš ovakvu rutinu.

Korak 4.  

Nanošenje Hada Labo Tokyo Skin-plumping gela

Uz nanošenje skin-plumping gel-kreme ne završavam samo dnevnu negu, već i večernju . Napomenuću da je i ova krema, kao i prethodno spomenut serum i losion, namenjen svim tipovima kože, sa posebnim naglaskom na osetljivu kožu.

Četvrtim korakom, koji je neretko i peti jer losion toliko volim da ga koristim često i uveče, završavam opis svoje trenutne rutine kada je reč o koži lica i završavam ovaj post. Iskreno se nadam da je sve ispisano u prethodnim redovima bilo korisno, informativno i iole edukativno. Kada sledeći put budete razmišljali o proizvodima kojima biste mogli da dopunite svoju beauty rutinu ili pak o zameni proizvoda koji vam se nisu dovoljno dobro pokazali, vratite se na ovaj post. Ne zbog mene, već zbog ovih zaista izuzetnih proizvoda koji zaslužuju vašu pažnju.

Ponoviću da ih sve možete poručiti putem sajta magicbeauty.com, a neke od njih možete naći i u DM drogerijama.

Ukoliko budete imali dodatnih pitanja, stojim vam na raspolaganju.

Do iduće beauty priče, budite mi nasmejani i negovani…

 

ALL PHOTOS BY BRANA’S DIVINE WORLD

*ovaj post je urađen u saradnji sa kompanijom Magic Beauty

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Sto se tice lica , akni, bora probao sam sve i uvek bi se vratilo posle nekog vremena.

    Medjutim od kako sam izostavio secer u bilo kom obliku u ishrani moja koza se totalno regenerisala vec posle mesec dana.

  2. Ja sam do sad koristila domaću kremu na bazi pčelinjeg otrova sting of beauty koja zateže kožu i odlično hidrira i veoma sam zadovoljna, ali nije loše probati i nešto novo posebno ako je po preporuci…Veoma lep tekst sa detaljnim instrukcijama, hvala.

  3. Draga Brano,

    Prvi put čitam tvoje recenzije i sviđa mi se kako detaljno i kvalitetno opisuješ. Mislim da ću neke proizvode i kupiti na tvoju preporuku. Ali moram da kažem da što se tiče japanskih proizvoda, plašim se da je ovo nešto za naše tržište. Naime, nedavno sam bila u Japanu i naravno, sastavni deo pripreme je bilo šta kupiti od kozmetike. Nigde ni naznake o kolekcijama koje se mogu naći u našim DM drogerijama.

    Veliki pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *