Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ovo su najbolji kozmetički tretmani za kožu vašeg lica (tokom proleća!)

Prolećni tretmani lica razlikuju se od onih koje primenjujemo u hladnijem delu godine. Koji su to kozmetički tretmani adekvatni za prolećnu sezonu i zašto, saznajte u nastavku

Proleće je pravo vreme da krenemo sa pripremama kože za leto i nadoknadimo sve što je izgubljeno u prethodnom, zimskom periodu. Izloženost hladnom i suvom vazduhu kod mnogih je dovela do isušivanja kože, a to se obično manifestuje zatezanjem, perutanjem, neujednačenim tenom  i vidljivim borama. Međutim, pilinzi i maske koje koristimo kod kuće veoma često nisu dovoljni za pripremu kože za novu sezonu.

Kozmetički tretmani su idealan način da svojoj koži pružite dodatnu negu i hidrataciju, poboljšate teksturu i ten, te spremno dočekate leto. Oni najbolje regenerišu i revitalizuju kožu nakon zimskih meseci. Njima se može poboljšati cirkulacija, smanjiti vidljivost bora i hiperpigmentacijskih flekica, te postići glatka i sveža koža. Stoga, ukoliko želite zdrav i sjajan izgled kože ovog proleća, ne propustite da saznate koji su to kozmetički tretmani koji će vašem licu podariti blistav izgled tokom proleća.

Higijenski tretman lica

@skinperfector_

Higijenski tretman koristan je za sve tipove kože i predstavlja osnovu za druge tretmane jer pomaže u uklanjanju prljavština, masnoće i mrtvih ćelija kože sa lica. Obično se sastoji od nekoliko koraka. Prvi korak je čišćenje kože upotrebom specijalnih preparata kojima se lice čisti od prljavštine i šminke. Nakon toga sledi piling kože kojim se uklanjanju mrtve ćelije sa površine lica, što poboljšava cirkulaciju krvi i stimuliše regeneraciju kože. Ovaj korak se obično sprovodi upotrebom blagih mehaničkih ili enzimskih pilinga koji se nanose na lice i nežno masiraju. Sledeći korak je ekstrakcija, koja se obično koristi za uklanjanje mitesera i drugih nečistoća sa kože lica. Ovaj korak se može obaviti ručno ili uz upotrebu posebnih alata. Važno je napomenuti da ovu proceduru treba da sprovodi samo obučen stručnjak kako bi se izbegle infekcije i oštećenje kože. Nakon toga, lice se hidrira primenom hidratantnih maski, krema ili seruma, čime se sprečava dehidratacija i suvoća kože. 

U zavisnosti od tipa kože, ovaj tretman se praktikuje na 3 do 6 meseci. Prolećni dani idealan su momenat da sebi zakažete upravo higijenski tretman.   

Čišćenje lica ultrazvučnom špatulom

@smartbeauty.sk

Ovaj vid čišćenja lica je tretman koji se sve češće nudi u kozmetičkim salonima, a postao je popularan zbog svoje efikasnosti u uklanjanju nečistoća i poboljšavanju izgleda kože lica. Ultrazvučna špatula je mali uređaj koji koristi ultrazvučne talase da bi se uklonile nečistoće, masnoće i mrtve ćelije sa površine kože lica. Ova metoda čišćenja je neinvazivna i ne boli, a uklanja prljavštinu iz dubljih slojeva kože. Takođe, može otvoriti pore kako bi koža lakše apsorbovala hranljive sastojke iz preparata koji se nanose nakon čišćenja. Prednost čišćenja lica ovom metodom je to što zahteva znatno manje vremena od klasičnog higijenskog tretmana, ne uključuje bolno istiskivanje mitesera, a jednako je efikasna.

Pre nego što se počne s tretmanom, koža se priprema, a zatim nanosi tanki sloj gela. Lagano i sa blagim pritiskom, kozmetičar ovom špatulom prelazi preko lica više puta. Ultrazvučne vibracije izvlače komedone, sebum i druge nečistoće iz pora na koži, a nakon završetka tretmana na lice se nanosi odgovarajuća maska kako bi se umirila koža, nahranila i kako bi se proširene pore ponovno smanjile.

PRX T33 hemijski piling

@camilla.dermasense

Reč je o jednom od novijih kozmetičkih tretmana koji obećava vidljive rezultate u otklanjanju nepravilnosti kože, ali i u borbi protiv starenja kože. Ovaj tretman se izvodi uz pomoć PRX T33 rastvora koji sadrži trihlorsirćetnu kiselinu, vodonik peroksid i kojičnu kiselinu. Može se koristiti za različite probleme kože, uključujući bore, ožiljke, hiperpigmentacije i nepravilnosti kože. Kada se ovaj rastvor nanese na kožu, on prodire duboko u njenu untrašnjost, čime se podstiče stvaranje novih kolagenskih vlakana i elastina. Ovaj proces pomaže u zatezanju kože i uklanjanju nepravilnosti, te u vidnoj obnovi i podmlađivanju kože. Takođe, može se koristiti za hidrataciju kože jer rastvor stimuliše proizvodnju hijaluronske kiseline, koja je ključna za hidrataciju.

Jedna od najvažnijih prednosti PRX-T33 tretmana je što ne uzrokuje ljuštenje gornjih slojeva kože, što je inače često slučaj kod drugih vrsta hemijskih pilinga. Umesto toga, koža odmah nakon tretmana dobija sjajni i zategnut izgled. Može se primenjivati na svakom tipu kože i u svako doba godine, bez obzira na intenzitet sunčevog zračenja. Uobičajeno je da se ovaj tretman primenjuje u serijama, a broj tretmana i razmaci između njih variraju u zavisnosti od individualnih potreba kože.

Microneedling

@esteticaperoqguapa

Microneedling je jedan od najboljih tretmana za poboljšanje teksture kože, tako da ako vam smetaju ožiljci od akni, microneedling bi ovog proleća mogao biti tretman za vas. Za ovaj tretman se koristi uređaj sa veoma tankim, oštrim vrhovima, koji pravi mnogo sitnih uboda na koži, što uzrokuje manje oštećenje i podstiče regeneraciju kože, a to rezultira poboljšanom teksturom i tonusom kože, smanjenjem vidljivih znakova starenja i hiperpigmentacija. Kao što je slučaj sa svim tretmanima za negu kože, nakon microneedling tretmana koža može biti osetljivija na sunce, pa je važno zaštititi je od štetnih UV zraka. Nakon tretmana, preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu tokom sledećih 48 sati, a zatim redovno korišćenje SPF zaštite, kako bi se sprečilo oštećenje kože.

Tretman lica kiseonikom

@freshtilldeathesthetics

Ova procedura podrazumeva snabdevanje kože čistim kiseonikom uz dodatak vitamina, peptida, hijaluronske kiseline i drugih hranljivih sastojaka za kožu. Nakon ovog tretmana koža je nahranjena, osvežena, bore su manje vidljive, a ten ujednačeniji. Tretman lica kiseonikom se obično sastoji od nekoliko koraka. Prvo se na kožu lica nanosi serum s visokim sadržajem kiseonika, a zatim se koristi specijalni aparat koji pomoću komprimiranog zraka i masaže unosi kiseonik i ostale hranljive sastojke u kožu sa ciljem poboljšanja cirkulacije krvi i stimulacije proizvodnje kolagena. Tretman lica kiseonikom pogodan je za različite tipove kože, uključujući i osetljivu kožu, i preporučuje se za sve uzraste.

Hidratacija lica

@dr.monika.tibrewal

Hidratacija lica je kozmetički tretman lica koji je idealan onda kada, bez obzira na to koliko hidratantne kreme koristite, vaša koža ne dobija dovoljno hidratacije. Ovaj tretman se fokusira na hidrataciju i obnovu kože lica, kako bi je nahranio i osvežio. Tokom tretmana, koriste se ampule koje na bezbolan način nadoknađuju vlagu koja nedostaje. Takođe, koriste se masaža, maske za lice i hranljive kreme kako bi se hidrirala koža. Nakon tretmana, vaša koža će biti sjajna i glatka na dodir, a preporuka je da se ovaj tretman odradi nakon tretmana čišćenja lica. Redovni tretmani hidratacije lica mogu pomoći u prevenciji prevremenog starenja kože, umanjenju finih linija i bora, poboljšanju teksture kože, te čine kožu sjajnom i zdravom. 

Radiotalasni lifting lica

@gad.kine

Radiotalasni lifting lica je neinvazivna kozmetička procedura koja se koristi za podizanje i zatezanje kože lica i vrata. Ova procedura koristi visokofrekventne radio talase koji prodiru u dublje slojeve kože i zagrevaju ih. Ovaj proces zagrevanja podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do zatezanja i podizanja kože. Idealan je za osobe koje žele efekat liftinga, ali ne žele da se podvrgnu hirurškoj intervenciji. Radiotalasni lifting se radi sa sondom, kojom se masira koža lica i vrata. Preporučuje se da se radi preventivno nakon 25. godine života kako bi se sprečilo prevremeno starenje kože, a cilj tretmana je da se očuva i produži mladalački izgled. Rezultati radiotalasnog liftinga lica mogu biti vidljivi odmah nakon tretmana, a najbolji rezultati se obično vide nakon nekoliko nedelja ili meseci.

Masaža lica

@sofi.kozmetika

Masaža lica jedan je od najstarijih kozmetičkih tretmana lica koji je i dalje izuzetno važan deo nege kože. Redovno praktikovanje masaže lica, bilo samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima lica, ima značajne prednosti za kožu. Masaža lica poboljšava cirkulaciju krvi, oksigenaciju tkiva i tonus mišića, ubrzava proizvodnju kolagena i popravlja elastičnost kože. Redovna masaža lica je jednostavan i prirodan način da se poboljša izgled i zdravlje kože, što rezultira blistavijim, zdravijim i mlađim izgledom lica.

Na kraju, važno je napomenuti da, kada se radi o prolećnoj nezi kože, ne treba zaboraviti svakodnevnu negu, bez obzira na to koji tretman odaberemo.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *