Proizvod meseca: Vichy termalna voda + koja reč o Aqualia Thermal liniji

Novu radnu nedelju započeću na isti način na koji sam završila prethodnu – pričom o sjajnim kozmetičkim proizvodima. Da, po sredi je mini-serija beauty postova, koja će, sigurna sam, obradovati ljubitelje ove rubrike. Ovaj put osvrnuću se na proizvod koji koristim godinama a o kojem nisam često pisala. Krajnje neopravdano, dodaću. Reč je o Vichy termalnoj vodi, koja je prvi proizvod ovog tipa koji sam počela da koristim, i to pre tačno tri godine. Međutim, tek skoro, na sjajno organizovanom Vichy okupljanju u laboratoriji Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, detaljnije sam se upoznala sa njenim blagotvornim efektima, i to ne samo kroz priču i prezentacije, već i kroz eksperimente koje smo na licu mesta izveli. Ono što sam imala prilike da čujem i vidim tog prepodneva, inspirisalo me je na današnji post i priču o ovom proizvodu.

Proizvod meseca: Vichy termalna voda + koja reč o Aqualia Thermal liniji

Kao što rekoh, osvežavajući efekti ove termalne vode poznati su mi odavno. I zaista, teško da mogu da zamislim iole toplije dane bez njene upotrebe. Posebno dok sam na letovanju ili dok se dugotrajno izlažem suncu. Ali, ova voda je zapravo mnogo više od osveženja. S obzirom na to da izvire u srcu vulkanske regije Overnja, u neposrednoj blizini grada Viši, izuzetno je bogata mineralima. Tačnije, sadrži njih petnaest i svaki od njih ima svoja jedinstvena svojstva. Njihova kombinacija omogućava termalnoj vodi da koži pruži zaštitu od štetnih spoljnih uticaja i da je učini blistavom.

Da, teorijski ovo sjajno zvuči ali da li je tako zaista i u praksi?

Nakon ogleda koji smo izveli na pomenutom događaju, uverila sam se da jeste. Naime, tada sam imala priliku da na licu mesta vidim efekte delovanja Vichy termalne vode na prisustvo baznih kiselina i nisam ostala ravnodušna. Nakon tog ogleda, priču o termalnoj Vichy vodi počela sam da shvatam daleko ozbiljnije, baš kao i sam proizvod. Ranije bih ga koristila neredovno, fokusirajući se na njegovu upotrebu tek u toplijem periodu godine, da bi sada postao nezaobilazan korak u mojoj dnevnoj rutini nege kože lica. Jer, uvidela sam njegovu snagu, koja mi je ranije bila poprilično nepoznata.

Proizvod meseca: Vichy termalna voda + koja reč o Aqualia Thermal liniji

Iz istog razloga sam rešila da isprobam i neke druge Vichy proizvode koji u sebi sadrže termalnu vodu. Ovde prvenstveno mislim na liniju Aqualia Thermal, koju čine proizvodi namenjeni dinamičnoj hidrataciji a u čijem je sastavu termalna voda udružena sa 3 šećera (hijaluronskom kiselinom,  aquabiory i λ-karagenanima). U slučaju ovih proizvoda termalna voda ne samo da štiti kožu već i otvara međustanične kanale i omogućava aktivnim sastojcima koji vežu vodu da se kreću kroz sve zone lica, dok šećeri omogućavaju dugoročnu hidrataciju.

Uprošćeno govoreći, ovi proizvodi štite kožu od spoljašnih uticaja, ali joj ujedno pružaju dovoljno svežine, bogato je hidrirajući. Meni je u tom smislu pogotovo prijala Aqualia Thermal lagana dnevna krema za normalnu i mešovitu kožu. Izuzetne teksture, tako prijatne za kožu, bogate vodom, lagane i osvežavajuće, koja ni u jednom trenutku ne masti kožu ali joj evidentno pruža hidrataciju. Uživala sam svaki put kada bih je nanosila jer sam se osećala kao da se iznova umivam. Posebno mi je prijala na onim delovima lica koji su isušeniji usled česte upotrebe krema za masnu kožu, koje umeju da budu poprilično agresivne. U slučaju Aqualia Thermal, krema je sve samo ne agresivna, već izuzetno prijatna.

Proizvod meseca: Vichy termalna voda + koja reč o Aqualia Thermal liniji

Baš kao i balzam za oko očiju iz iste linije. On u sebi sadrži kofein koji pomaže u distribuciji vode, usled čega deluje na natečene oči, kesice oko očiju i umoran izgled. I zaista, u kratkom roku postao mi je najdraži balzam ovog tipa. Prvenstveno usled svoje predivne i tako nežne teksture i odličnog osećaja na koži nakon njegovog nanošenja. Zapravo, svi proizvodi sa termalnom vodom, koje sam imala prilike da isprobam, a ovde mislim i na micelarni rastvor za skidanje šminke Purete Thermale 3 u 1, u potpunosti su me oduševili. Toliko, da su sa trona meni omiljene Vichy linije uklonili Idealiu. Ne zato što je ona loša, već zato što je Aqualia Thermal izvrsna za tip kože poput moje – mešovita, sa isušenim delovima i delovima sa viškom sebuma.

Proizvod meseca: Vichy termalna voda + koja reč o Aqualia Thermal liniji

Zato, drage moje dame, ali i gospodo, ukoliko imate probleme slične vrste, i uviđate da vašoj koži fali hidratacije i osveženja, pod obavezno bacite pogled na ovu liniju. Mada, ona je toliko prijatna da imam utisak da bi odgovarala svim tipovima kože. Baš kao i termalna voda, koju morate sebi da priuštite čim pre. Jer, ona je zaista zdravlje u bočici! Zdravlje za vašu kožu i zaštita od svih negativnih uticaja sa kojima se susrećemo svakodnevno. Zato od mene sve najiskrenije preporuke i sve pohvale na račun iste.

Toliko za ovaj post i javljanje. Nadam se da vam je bilo korisno i informativno, te da ste saznali nešto novo i zanimljivo. Ukoliko ste i sami imali iskustva sa Vichy termalnom vodom ili Aqualia Thermal linijom, obavezno podelite svoje utiske sa nama. Značiće svima. Do idućeg javljanja, najlepše vas pozdravljam… Vaša B.


photos by Branislava Antović

*ovaj post je urađen u saradnji sa Vichy Srbija

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

3 Responses

  1. Aqualia Thermal dnevnu kremu koristim vec neko vreme i prezadovoljna sam. Sada je na redu i termalna voda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.