Volimo ovog meseca: Mizon kozmetika

Odavno je poznato da sam ozbiljan fan korejske kozmetike. Razmišljala sam o razlozima zbog kojih je to tako i došla sam do zaključka da u kozmetici, kao i u pogledu hrane i mode, volim nešto neklasičniju ponudu (zanimljivo, pri odabiru knjiga, filmova i destinacija za putovanja uglavnom se držim klasike). Volim netipične sastojke, zanimljive teksture, proizvode koje prati specifičan način korišćenja i uopšte netipičan koncept. Sve to i mnogo više od toga nude brendovi korejske kozmetike koja je u poslednjih nekoliko godina postala i te kako prisutna na domaćem tržištu. Na tome možemo biti zahvalni kompaniji Leco koja je glavni uvoznik korejske kozmetike za domaće tržište, o čemu smo detaljno pisali u jednom od prethodnih tekstova. Takođe, na njihovom web shopu možete naći izuzetno bogatu ponudu korejskih brendova i proizvoda. 

Upravo na njihov poziv i predlog, odlučila sam da detaljnije isprobam brend sa kojim nisam imala prilike ranije da se upoznam. Reč je o brendu Mizon koji je jedan od najpopularnijih korejskih brendova na evropskom tržištu, ali i na Amazon platformi.

Priča ovog brenda započela je 2007. godine kada se pet naučnika i istraživača iz Koreje udružilo ne bi li napravili maksimalno efikasne proizvode sačinjene od potpuno prirodanih sastojaka. Kada pročitate utiske njihovih korisnika, jasno vam je da su u tome uspeli.

Na svetskom tržištu postali su prepoznatljivi po proizvodima koji sadrže puževu sluz, tako da su upravo Mizon proizvodi na vrhu svake liste koja se bavi rangiranjem ovakvih kozmetičkih linija. Preciznije, njihova Snail Repair linija jedna je od najhvaljenijih i najvoljenijih zbog čega sam poželela da testiram upravo proizvode iz te linije.

Pored nje, poznati su i po svojim proizvodima sa kolagenom odnosno po Collagen Power Lifting liniji tako da je jedan od testirnaih proizvoda bio upravo iz te kolekcije..

Da bismo pokrili svaki korak moje rutine odlučili smo da isprobam i Cicaluronic uljani balzam za čišćenje lica.

U narednim redovima delim sa vama svoje detaljne utiske o svakom od proizvoda i to onim redosledom kojim sam ih i koristila.

Od kada svakodnevno nanosim SPF kremu (a činim to redovno poslednjih par godina) praktikujem dvofazno čišćenje lica. Koristim najpre uljane proizvode koji su najbolji za ukljanjanje SPF-a, a onda proizvodom za čišćenje na bazi vode ukljanjam ostatak šminke i nečistoća. Ovakav način čišćenja u mnogome može da vam promeni izgled kože iz jednog prostor razloga – temeljno je, a temeljno očišćena koža je prvi preduslov za zdravu kožu. Zato vam ovakav princip čišćenja lica od sveg srca preporučujem, čak i ako ne koristite svakodnevno kremu sa SPF-om (a trebalo bi!).

Kako su uljani skidači sastavni deo moje svakodnevne rutine, jako sam se radovala prilici da testiram još jedan proizvod tog tipa – Cicaluronic uljani bazlam za čišenje lica .

Najpre me je privukla kvalitetna ambalaža vrlo elegantnog izgleda, da bi me postojanje špatulice unutar proizvoda dodatno oduševilo. Posebno jer je pričvršćena za unutrašnji poklopac pa nema potrebe da je ostavljate u kutiji ili odlažete sa strane. 

Brzo sam shvatila da je sasvim mala količina proizvoda dovoljna kako bih lepo umila lice što garantuje da ćete proizvod dugo koristiti. Iz čvrstog stanja proizvod lako i brzo prelazi u ulje i lako se razmazuje po licu. Nanosi se na suvu kožu, utrljava i tako postepeno skida šminka, čak i ona vodootporna, a onda se mlakom vodom proizvod uklanja.

Nema nikakav miris, kao uostalo i svi drugi Mizon proizvodi jer ne sadrže parfeme.

Nakon što efikasno uklani šminku, za sobom ne ostavlja težak film tako da verujem da mnogima neće biti neophodno dodatno umivanje (ja zbog svoje meštovite kože ipak preferiram još jedno umivanje nakon korišćenja uljanog proizvoda).

Masni osećaj na koži često se javlja nakon korišćenja proizvoda ovog tipa, ali ovde to zaista nije slučaj, zato mislim da je sjajna opcija i za izrazito masnu kožu.  

U sebi sadrži Centella Asiatica odnosno takozvanu tigrovu travu (poznato je da tigrovi trljaju svoje rane o ovu travu jer pomaže u njihovom zaceljivanju, oporavku kože i njenom umirenju). Zbog toga je adekvatan i za osobe koje se bore sa aknama.

Dakle, reč je o vrlo prijatnom, laganom proizvodu koji stiže u fantastičnom pakovanju koje će vam u mnogome olakšati njegovo korišćenje.

Mislim da je sjajna opcija za one koji tek kreću sa upotrebom ovog tipa proizvoda i koji žele lagani uljani skidač koji im neće preterano opteretiti lice, a nahraniće kožu i uticaće na njen oporavak.  

Obožavam serume i predstavljaju jedan od najvažnijih koraka u mojoj rutini. Ali često, baš često mi ne odgovaraju. Ako se na mom licu pojave bubuljice, skoro sa sigurnošću mogu reći da su od seruma koji mi ne paše. Jako sam se plašila da i ovaj put ne dođe do takvog ishoda.

Međutim, ne samo da nije, već smatram ovaj serum jednim od boljih koji sam koristila ove godine. Štaviše, mislim da je ovo proizvod koji mi je možda i najviše pomogao kada je reč o mojim naglašenim nazolabijalnim borama.

Jednog jutra, nakon umivanja, pogledala sam svoje lice i shvatila sam da su moje bore oko usana blaže. Mislila sam da se to nikad neće desiti, ali da, moje nazolabijalne bore izgledale su mekše. Ne mogu sa punom sigurnošću da tvrdim da je do tog pomaka došlo samo i isključivo zbog Collagen 100 seruma, ali je sasvim sigurno da je do boljitka došlo u periodu kada sam testirala Mizon proizvode. Kako je serum sa kolagenom, smatram ga najzaslužnijim za ovu promenu.

Dakle, ponovo imamo proizvod divne, elegantne ambalaže. Ponovo imamo proizvod bez mirisa, divne teksture i vrlo lagane formule. S obzirom na to da sadrži visok procenat kolagena (čak 50%), bila sam ubeđena da će biti teži, ali ne, ponovo je reč o proizvodi koji će prijati osobama koje ne vole ”teške” preparate.

Koža ga izuzetno brzo upija i na njoj ne ostavlja nikakav film. Nakon nanošenja, momentalno imate utisak nahranjenosti kože i njene jedrosti. Takav osećaj dugo traje, posebno što je potpomognut sledećim proizvodom na ovoj mini-listi.

Koliko volim serume, toliko volim i proizvode na bazi puževe sluzi. Jako mi prija njihova tekstura i osećaj koji ostavljaju na koži: duboka i intenzivna hidratacija, a bez osećaja težine i masnoće. Snail Repair All In One krema je objedinila sve ono što volim kod proizvoda ovog tipa. I uz to, najlaganija je krema na bazi puževe sluzi koju sam ikada koristila.

Primećujete li da su svi Mizon proizvodi koje sam spomenula lagani? Da, to je njihova glavna karakteristika, zato ih smatram pogodnim za svaki tip kože, ali i za sve one koji tek kreću da se upoznaju sa korejskim brendovima i kozmetikom.

Takođe, osim što ova krema nije teška, ona nije ni preterano lepljiva. Ovo je još jedan momemnat koji vam može smetati kod proizvoda ovog tipa, ali ne i u slučaju ove kreme.

Inače, krema sadrži čak 92% filtrata puževe sluzi. Izuzetna je za borbu protiv bora (sasvim je moguće da je krema u kombinaciji sa serumom doprinela popravljanju situacije sa mojim nazolabijalnim borama), ali utiče i na ukljanjanje ožiljka od akni. Dakle, možete računati na regeneraciju kože, čak i kada je ozbiljnije oštećena.  

Tokom nekoliko nedelja koristila sam isključivo ove proizvode i to i ujutru i uveče. Period dužeg i posvećenog testiranja  bio je neophodan da bih sa sigurnošću mogla da napišem ovu recenziju. Kao zaključak iste mogu da još jednom podvučem svoje oduševljenje uticajem koji su ovi prizvodi imali na izgled moje kože, posebno dela oko usana. Ono što ranije nisu uspeli da urade mnogo agresivniji proizvodi, uspela je da postigne Mizon kozmetika.

Ne mogu da garantujem da će i kod vas postići isti efekat, ali ovo iznad je moje najiskrenije iskustvo i preneto je bez trunke ulepšavanja.

Ako bih morala da rangiram proizvode po tome koliko mi je koji prijao i odgovarao redosled bi sledeći:

na prvom mestu našao bi se Collagen 100 serum, na drugom Snail Repair All In One krema, a na trećem Cicaluronic uljani balzam za lice.

Od mene Mizon dobija odličnu ocenu i zasigurno postaje jedan od dražih proizvoda iz ponude korejske kozmetike.

A sada bih volela da čujem vas: šta ste to koristili a da stiže iz Južne Koreje i koji proizvodi su vam favoriti?

Vizuali: Teodora Savić

*Ovaj tekst je urađen u saradnji sa kompanijom Leco