6 u 1 – majsko izdanje

Bilo mi je izuzetno drago kada ste sredinom marta krajnje pozitivno reagovali na pokretanje rubrike ”6 u 1”. Tačno dva meseca kasnije evo me sa novim postom u okviru kojeg ću sa vama podeliti svežih 6 predloga/preporuka/favorita iz svake od oblasti kojom se moj blog inače bavi. Dakle, od mode do umetnosti, preko priče o lepoti, uređenju enterijera, putovanjima i stilu življenja u globalu.

Nadam se da će i ovo ”izdanje” nove rubrike izazvati pozitivne komentare i reakcije, a da bismo to saznali prelazimo iz ovih stopa na ovomesečne ”6 u 1” predloge.

Fashion – Ofinger Store

Modnih preporuka nikada dosta, pogotovo ako se tiču zanimljivih i još uvek neeksploatisanih modnih adresa na koje bi valjalo obratiti pažnju. Ofinger Store odlično odgovara tom opisu. Reč je o multibrend radnji u čijem se asortimanu mogu naći isključivo italijanski brendovi poput Karl Mommoo, Artigli, Lea-Gu, EX-J itd. Ono što je mene posebno privuklo u njihovoj ponudi, i što jeste razlog moje današnje preporuke, jeste veliki izbor netipičnih komada upečatljivih krojeva, zanimljivih printova i interesantnih materijala. U osnovi svakog od njih jeste klasika koja je na ovaj ili onaj način učinjena avangardnom i nestandardnom. Modni momenat koji je meni najdraži ali i najbliži, s obzirom na to da svoj stil volim da okarakterišem kao ”pomerenu klasiku”. Ukoliko delite moju ljubav ka takvim komadima i stilu, Balkanska 43, na kojoj je smešten Ofinger, jeste adresa koju ne smete zaobići.

01

Beauty – depilacija Lycon voskom 

I mada sam verni korisnik epilatora (o čemu sam vam detaljno pisala u OVOM postu), nikada nisam odustala od klasične depilacije bikini zone. Uvek mi je delovala kao najefikasnije i najdelotvornije rešenje. Zato sam bila i više nego oduševljena kada sam u City Spa Retreat salonu (koji je inače moja beauty oaza u kojoj negujem svoju kosu, nokte, lice i telo) imala prilike da isprobam depilaciju bikini zone Lycon voskom. Reč je o australijskom brendu voska koji je postao prepoznatljiv u celom svetu zahvaljujući celebrity korisnicama ali i činjenici da je depilacija njime važila za manje bolnu od svih ostalih. Kako sam i sama čula slične preporuke, radovala sam se prilici da se lično uverim u njihovu istinost.

I od prvog momenta bilo je to drugačije iskustvo od depilacije klasičnim voskom. Naime, koža se najpre premazuje uljem, a onda se nanosi vosak.  Tako, on ne dolazi u direktan dodir sa kožom već samo sa dlakom, usled čega depilacija biva i do 70% manje bolna, što sam i sama mogla na licu mesta da potvrdim. Efikasnost u pogledu količine i brzine iščupanih dlačica je takođe primetna. Međutim, momenat koji je kod mene izazvao najveće oduševljene usledio je nakon depilacije. Preciznije, čitavih mesec i po dana kasnije, kada sam primetila da je brzina rasta dlačica neverovatno usporena. Ponoviću: neverovatno! Kako i zbog čega nije mi jasno ni do ovog trenutka, ali da je bilo razlike u odnosu na ranija iskustva, bilo je i te kako. Zato, drage moje dame, sve preporuke sa moje strane na račun Lycon voska, u čijem je slučaju sav hype opravdan.

Lifestyle – Nescafé Frappe 3 u 1

Prelazimo na priču o meni trenutno omiljenom načinu za osveženje, rashlađenje i buđenje. Bilo je logično da se i on nađe na listi oveomesečnih preporuka jer teško da mogu i jedan svoj radni dan zamisliti bez njegove pomoći. Reč je o Nescafé Farppe 3 u 1 napitku. Dovoljno jak da me razbudi, ali i dovoljno slab da ne izazove nuspojave kojima sam bila sklona kada je kofein u pitanju. Ujedno, izuzetno je lako napraviti ga jer sve što vam je potrebno jeste 150 ml hladne vode. Da, da hladne vode! Tu nastupa onaj momenat osveženja i rashlađenja. Prava stvar za predstojeće letnje dane, a bome i noći.

Inače, moram vam skrenuti pažnju na sjajnu kampanju koja prati ovaj proizvod a koja se palasira na zvaničnoj Nescafé Facebook stranici. Njeni glavni akteri su crtani likovi koji kroz svoje konverzacije prate aktuelna dešavanja u gradu, tako da imate prilike da na vrlo zanimljiv, domišljat i netipičan način budete obavešteni o istim.

Dakle, sve preporuke na račun Nescafé Frappe 3 u 1 proizvoda, kampanje koja ga prati ali i na račun svakog drugog proizvoda za Nescafé potpisom, jer je reč o mojim vernim saputnicima kroz avanture radnih dana.

00

Travel – jedrenje

Iako će o ovoj temi tek biti reči na blogu, s obzirom na to da sam se pre nekoliko dana vratila sa pozamašnim materijalom sa četvorodnevnog jedrenja Zadarsko-šibenskim arhipelagom (na čemu se od srca zahvaljujem timu Asta Yachtinga, koji mi je uputio poziv), nisam mogla da odolim a da se ne dotaknem iste već u ovom postu. Razlog? Činjenica da mi je pomenuto iskustvo zauvek promenilo poimanje letovanja u globalu. Naime, jednom kada doživite jedrenje sve ostalo postane krajnje nezanimljivo i neinspirativno. Zašto je tako pokušaću da vam dočaram kroz postove i vlog koji će uskoro biti objavljeni na blogu i YT kanalu, a koji su nastali tokom mog boravka na jedrilici Filomena. Do tada, morate mi verovati na reč kada kažem da je ovo jedno od najlepših iskustava u mom životu. I upravo vam zato od srca preporučujem da razmotrite jedrenje kao opciju za predstojeće letovanje. Ukoliko to učinite, zahvaljivaćete mi do kraja života, sigurna sam. 😉

Interior – detalji od mermera

Priznajem, potpala sam pod uticaj sveprisutnog ”mermer” trenda. A kako i ne bih kada me savršeni dekor-komadi izrađeni od ovog materijala (ili makar ukrašeni sa motivima istog) čekaju na svakom od omiljenih mi blogova. I uvek izgledaju tako sofisticirano, elegantno, luksuzno i moderno. Jedino što me je sprečavalo da se ranije upustim u njihovo kolekcionarsko sakupljanje jeste činjenica da se teško nalaze u Srbiji. Ali to srećom nije bio slučaj sa Švedskom, u kojoj sam boravila sredinom aprila, i gde sam maratonski šopingovala. Da, između ostalog, i komade od mermera. I nisam se ni najmanje pokajala. Zato su upravo oni moja majska preporuka na temu uređenja enterijera.

02

Art – Noć muzeja

I za kraj, podsetnik na jedan od meni najdražih događaja u zemlji – Noć muzeja. Trinaesti put zaredom, u Beogradu i u 40 gradova i mesta širom Srbije, imaćemo prilike da do kasno u noć istražujemo svet kulture, umetnosti, zanimljivih pojava i događaja, i sve to po simboličnoj ceni ulaznice koja važi za sve muzejske lokacije u gradu. Program je po običaju izuzetno bogat i šarenolik te će se za svakog naći po nešto. Meni posebno intersantno zvuči izložba ”Plavi anđeli filmskog platna” koja će biti održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke, ali i izložba posvećena Mustafi Golubiću, urbanoj legendi, tajnom agentu i heroju, koja će se održati u Artie galeriji na Andrićevom vencu. Naravno, izložbe dele slavnih domaćih slikarskih umetnika uvek su vredne pažnje, tako da skrećem pažnju na izložbu ”Iz legata Železničkog muzeja”, u okviru koje će biti prikazana dela Miće Popovića, Bože Ilića, Stane Kumar, Petra Lubarde i drugih. Mnogo, mnogo razloga da subotu, 21. maj, rezervišete za muzeje i uživanje u jednoj od najlepših noći u godini. A ako se sretnemo ispred nekog od njih, obavezno se javite. Taman da razmenimo utiske.

Kada već pričamo o utiscima jako bih volela da čujem iste i na račun ovog posta i njegovih preporuka. Da li ste već imala iskustva sa nekom? Šta biste vi preporučili a da je u bliskoj vezi sa predlozima iznetim u ovom postu? Čekam vaše komentare, sugestiji, savete… Do idućeg posta, najlepši pozdrav šaljem. Vaša B.

 

photos by me
camera used: Canon EOS 6D, lens: 25 – 105 mm, f4.
more information: Canon Srbija

*ovaj post je urađen u saradnji sa Nescafé Srbija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Drago mi je da si nastavila sa rubrikom 6 u 1! 🙂 Odlični predlozi, odlične preporuke. Za Nescafe Frappe 3 u 1 mogu i lično da potvrdim da je odličan. 🙂 Unapred se radujem čitanju postova o tvojoj poseti Zadru i okolini. P.S. Ovo je moje lično mišljenje, te se nadam da mi nećeš zameriti što ću ovo reći. Ja sam veliki ljubitelj umetnosti i kulture, ali ne znam kako objasniti svrhu manifestacije “Noć muzeja” u zemlji u kojoj je Narodni muzej zatvoren već više od 10 godina. “Noć muzeja” je jedina noć kada većina ljudi postane svesna postojanja istih. Izvinjavam se što sam bila preopširna. 🙂

  2. Utisci su fenomenalni Mnogo mi se svidja ova rubrika, ima svega, a sve je ukratko i dovoljno objasnjeno, tako da nema viska! Jako me je zainteresovao ovaj vosak, i obavezno ga isprobavam cim budem u Beogradu. Inace, bas sam htela da te pitam kako ti se sada cini epilator (da li ga i dalje bas redovno koristis tokom cele godine, da li ima urastanja dlacica, da li ga 100% preporucujes posle toliko vremena)? Nadam se da ne smeta ovo pitanje, ali posto razmisljam o kupovini jako bi mi koristile tvoje informacije.

  3. Kao neko ko je, pa po malo pristrasan kada je reč o ovom blogu, mogu smo da iskažem poštovanje i divljenje za sve što radiš!
    <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *