Aprilske Internet priče

Dragana nam i ovog meseca donosi listu sjajnih internet priča na koje valja utrošiti koji minut više… Zato, pozicionirajte se udobno, pratite Draganine predloge i uživajte u gomili inspiracije i ideja koje ćete uz ovaj post otkriti!

—————————–

Ne znam za vas, ali mene je april konačno uspeo da probudi iz zimskog sna. Uprkos alergiji koja obavezno u ovo doba napada moje sinuse, uživam u mirisu vazduha, sveopštem zelenilu i, naravno, divnim sunčanim jutrima. Ipak, inspiracije nikad dosta, pa smo i ovog meseca bez izuzetka pripremili zabavne i korisne priče iz zemlje čuda zvane Internet. Uživajte!

Da li ste nekada razmišljali koliko čitanje literature oblikuje vašu ličnost, čak i kada odrastete? Njuzmagazin Nedeljnik donosi istraživanje o tome kako nas “literatura na živopisan način priprema za realan život i bilduje naše kapacitete za empatiju”. Inače, ovaj nedeljnik toplo preporučujem i neizmerno se divim veštini njegovih autora da zainteresuju čitaoca čak i za one teme koje ga isprva ne zanimaju.

Izdavačka kuća Condé Nast odlučila je da obraduje sve ljubitelje fotografije i, u saradnji sa Getty Images, objavi nikad pre viđene slike slavnih ličnosti napravljene za magazine Vogue i Vanity Fair. Po mom mišljenju, slike iz tih časopisa prelaze granice ilustracije za tekst i predstavljaju prava umetnička dela, ali i svojevrsne simbole prošlih vremena. Nažalost, većina fotografija biće dostupna samo pretplatnicima servisa Getty Images, ali ovde možete pogledati neke od najlepših primera.

Ako planirate putovanje za predstojeće praznike, zašto ne biste posetili grad u kome je snimljen vaš omiljeni film? Lilijana Romero Andrade iz Meksika rešila je da učini upravo to, kao i da fotoaparatom zabeleži pariske “kulise” iz filma Čudesna sudbina Amelije Pulen. I meni je to jedan od veoma dragih filmova, i sigurna sam da bih bila strašno uzbuđena da uđem u kafić ili prodavnicu gde je Amelija kovala svoje planove i avanture.

Pomenula sam vam već da nisam vešta u kuhinji, ali to me ne sprečava da volim emisije o kuvanju i restoranima (posebno serijale Entonija Bordejna), ali i filmove sa istom tematikom, bilo igrane ili dokumentarne. Ako delite moj ukus, posetite portal Foundation 4 koji donosi sedam predloga filmova koji će vam sigurno napraviti zazubice, zato preporučujem da se opskrbite grickalicama pre nego što kliknete “play”!

Planiranje filmskih večeri ume da bude nezgodno, posebno kada svako u društvu preferira različiti žanr. Umesto da pretražujete liste filmova koji bi ispunili svačiju želju, isprobajte sajt Date Night Movies, servis kome možete zadati dva filma, a on će vam predložiti treći, sa ključnim elementima vaših predloga. Nikad lakše do odgovora na pitanje “šta gledamo večeras”!

Death_to_stock_photography_Wake_Up_2

Ukoliko ste početnici u šminkanju i u potrazi za jednostavnim uputstvima, pogledajte tutorijale na blogu divne Keiko Lin o ključnim beauty temama, kao što su oblikovanje obrva, postizanje savršenog tena, stavljanje tečnog ruža i veštačnih trepavica i uputstvo za uvek popularno “mačje oko”.

Otprilike u ovo vreme “ženski” časopisi nas opominju da ne budemo kampanjci ove godine i počnemo što pre da se pripremamo za “ogoljene” dane na plaži. Iskrena da budem, ne marim mnogo za dijete i taj “višak” na telu preostao od zime – radije bih vežbala u umetničkoj teretani.

Kad smo već kod vežbanja, evo i tri načina kako da održite svoj mozak u top formi, kako vole da kažu pomenuti magazin.i 🙂

O produktivnosti i izbegavanju prokrastinacije već je mnogo toga rečeno, ali ja sam posle čitanja ovog teksta primetila da imam drugačiju boljku. U pitanju je tzv. prekrastinacija tj. insistiranje na tome da prvo uradim manje prioritetne zadatke kako bih rasteretila svoju “radnu memoriju”. Da li se i vi suočavate sa ovim problemom?

Ljubav je jedna od škakljivih tema jer često umemo da budemo sujetni i sasvim ubeđeni da baš  i isključivo mi zdravorazumski  procenjujemo situaciju. Ono što nam često nedostaje je perspektiva drugog, jer veoma brzo izgubimo iz vida da ne razmišljamo svi isto, uključujući i one koje najviše volimo i najbolje poznajemo. Jedan od načina kako da otkrijete sebi samima kako razmišljate u vezama je test o pet jezika ljubavi, koji vam može otkriti nešto novo o tome kako iskazujete ljubav i kako želite da je drugi pokazuju vama. Pitanja iz testa će vam na momente delovati repetitivno, ali mogu vam iskreno reći da je meni otkrio zašto mi neki postupci (ili nedostatak istih) smetaju, a drugi prijaju, ali i da drugoj osobi to ne mora na prvu loptu da bude jasno.

Za kraj, imam zadatak za vas: pokušajte da se ove nedelje setite da je svaka situacija kada vas neko iznervira zapravo dvosmerna. Razmislite – ukoliko vas iritira kolega kome nikako ne uspevate da objasnite važnost zajedničkog projekta, onda sigurno i vi iritirate njega što nikako da mu objasnite. Ako vas nerviraju ukućani koji ne poštuju vašu potrebu za mirom i tišinom, sigurno i njima smeta što ste stalno mrzovoljni. Više o svemu tome, ali predlog rešenja, piše Sara Bergen na svom blogu ovde.

Na koje zanimljive priče ste vi naišli ovog meseca? Čujemo se u komentarima!

photos by deathtothestockphoto.com

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

  1. Obožavam ovakve postove, mada moj Chrome baš i ne jer ga uvek bombardujem sa milion novih tabova 🙂 kod mene svakog petka ili već nekog dana vikenda ako me petak zatekne u prolazu —> Weekend Reads 🙂

    1. Ne znam da li imam više tabova ili bookmark-ova za sve tekstove koje “čuvam za kasnije” :)) Svakako ću pogledati tvoje preporuke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *