Blog Crush: Simply Breakfast

5.24.11
Bojim se da će svi oni koji me vrlo dobro poznaju a pod čijim se skrolom i pred očima nađe ovaj post, nesvesno napraviti onu začuđeno-iznenađenu-”stvarno?” grimasu. Detaljnije objašnjenje sledi. Ne volim jutro. Tačnije, biću do kraja iskrena, prezirem ga. Te tako ga najčešće i prespavam. A sve iz jednog jedinog razloga: obožavam noć. Mozak se prebaci u petu brzinu kako se poslednja svetla iz susednih zgrada pogase, saobraćaj utihne, i svet se oko mene prepusti snu i tišini. Dok se ja budim i započinjem svoj ”dan”. Čemu ovaj uvod i ona grimasa sa početka? Trenutno sam potpuno opsednuta blogom koji se bavi jednom od najbitnijih stvari jednog jutra: doručkom. Paradoksalno, zar ne? Pogotovo, jer se ni ne sećam kada sam posledjni put obedovala pre 13 h (noćobdisanje uzima danak, te prepodnevni deo dana pošteno prespavam). No, blog Simple Breakfast, tačnije fotografije istog poptuno su me ostavile bez daha, i čak naterale na osećaj krivice što tradicionalno propuštam ritual zvani: doručak. Ona je Jenifer Causey, živi i radi u Njujorku kao frilenser fotograf, i između ostalog, punih 4 godine vodi blog posvećen svom prvom i omiljenom obroku. Koliko je uspešna u tome svedoče već dve izdate knjige u kojima je dokumentovana njena ljubav prema, kako sama kaže, njene dve najveće strasti: doručku i jutarnjoj svetlosti. Ostala sam zapanjena pred količinom inspiracije koju ova mlada umetnica pronalazi u kroasanu i kafi, polovini đevreka sa džemom, palačinkama, musliju i omletu. Školski primer kako je lako naći ”okidač” kreativnosti, ukoliko znamo u kom pravcu da gledamo.
Hrana+dobra fotografija> recept koji garantuje uživanje.
Dobro jutro i prijatno!

 In these recent days I’m totally obsessed with a Simple breakfast blog, whose author is a Jennifer Causey, who lives and works as a photographer in New York. The past 4 years she is successfully leading blog dedicated to her favorite meal. A testimony to her success is publishing two books which are documents of her two biggest passion: breakfast and the morning light. I was left stunned by the amount of inspiration this young artist finds in croissants and coffee, half bagels with jam, pancakes, muesli and omelettes. Great example of how it’s easy to find ”trigger” of creativity, if we know in which direction to look. Food + good photos> recipe that guarantees enjoyment.
Good morning and bon appétit!

2.14.11

8.13.11
8.24.11
1.12.11
8.25.11
8.7.11
8.12.11
10.18.11
3.2.11
12.16.10
5.10.11
6.6.11
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

24 Responses

 1. Lana, svrstala bih ga u umetnost!:)

  Marina, hahah ne verujem, ali ne verujem! :DDD
  Realno, blog je fanatstican tako da ne bi ni trebalo da me cudi sto smo se obe ”zaljubile”;)
  A J. hahhah carica!:D

 2. Doručak mi je oduvijek bio gladni i najdraži obrok, mada sam spavalica, volim jutro i uvijek se osjećam kao da mi je uzalud propao dan kad ustanem u 12 sati ili poslije.
  Od ovih fotki, razumljivo, rastu zazubice 😀

 3. kad bi mi neko spremao svako jutro ja bih jela,vrlo rado.Ovako od kako ne zivim sa mamom zadnjih 15godina ja pijem samo kafu ujutro:((

 4. Jutro je moje omiljeno doba dana. Obozavam ga! I ja volim tu tisinu i mir koje si spomenula, ali za razliku od tebe volim ih ujutru. Oko 6, 7 :))) Dorucak nikad ne propustam, a ovaj blog je fenomenalan!

 5. Pa ovo je predivno! Ja sam jutarnji tip, dorucak ne preskacem ni za zivu glavu :)) A ovaj blog je fenomenalan, fotografija i kulinarstvo – moje dve velike ljubavi, pa gde ce bolje od ovoga! :)))

 6. mmm, njami njami njam! Odlicna ideja za blog i vrhunske fotke, ali ovo def nisu jednostavni, vec savrseni primeri za doručak!!;)

 7. ovo je stvarno interesantno i totalno razumijem zasto ti se svidja! sve izgleda toliko ukusno a slike pripadaju u magazin. kad uporedim svoj dnevni dorucak sa ovim, moj uopste nije kreativan ni interesantan 🙁

  thanks for sharing! bon apetit!

 8. That is a great idea for a blog. I wish my breaksfasts were so pretty! Every morning looks the same with me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *