Internet priče za lepši početak godine

I u prvom postu u 2016. godini Dragana nastavlja da nas oduševljava odličnim izborom zanimljivih internet priča koje će nam ulepšati početak godine, dodatno nas inspirišući da isti na što bolji način iskoristimo. Uživajte!

——————-

Ništa kao novogodišnji praznici ne može da nas u toliko kratkom periodu usplahira i ubrza, a zatim naglo natera da usporimo. Nakon poklona, kićenja i slavlja, vraćamo se polako u starogodišnju rutinu, pa želim da vam ovim izdanjem Internet priča produžim prazničnu dokolicu i poželim vam srećan svaki novi početak koji planirate.

U ovom periodu posebno su popularni tekstovi na temu novogodišnjih odluka i kako da istrajnost potraje nakon što ih pribeležimo na obećavajuće čisti papir. Međutim, mnogi smatraju da takve liste želja nisu dovoljno konkretne i obavezujuće, pa samim tim ni efikasan način da se naprave značajne životne promene. Ukoliko slično razmišljate, zašto ne biste, uz malu pomoć kalendara, zadali sebi naviku koju ćete usvajati šest nedelja? Na taj način, moći ćete da napravite relativno realistične planove, a po isteku tog perioda, lakše ćete da procenite da li vam je nova navika zaista poboljšala život i da li ćete nastaviti da je sprovodite u budućnosti.

Ukoliko ste vešti s rukama, a volite suptilan nakit, zašto ne biste svoje novogodišnje želje i odluke ovekovečili u jednoj delikatnoj narukvici?

Što smo više odrasli, vreme kao da sve brže protiče, pa je tako među klasičnim obećanjima sebi gotovo uvek ulaganje više truda i vremena u prijateljstva. Hajde da ove godine to zaista ispunimo, ali ne četovanjem ili pićem na brzinu. Pogledajte 15 predloga za druženje koji će vas iznenaditi svojom jednostavnošću, a ne podrazumevaju uobičajeno sedenje u kafiću.

Za željne putovanja, magazin Plezir donosi pregršt saveta i sajtova o tome kako da sami, bez rigidnog programa turističkih agencija, organizujete svoju sledeću avanturu. Od traženja najboljeg prevoza i smeštaja, do skrivenih putanja i atrakcija koje poznaju samo lokalci, sigurno ćete pronaći korisne informacije i ideje, čak iako ste iskusna “lutalica”. Gde biste vi voleli da putujete?

Dok ste još uvek kod kuće, dopunite ušuškane trenutke domaćim kuvanim vinom ili pikantnom toplom čokoladom. Slikovita uputstva i jasna objašnjenja za još eksperimenata u kuhinji, ali i van nje, pripremaju divne devojke sa portala Foundation4.

Ovomesečno izdanje Internet priča donosi nekoliko poslastica za ljubitelje fotografije. Poštovaoce ove vizuelne umetnosti sigurno će zanimati najbolje fotografije časopisa National Geographic iz prethodne godine, kao i izbor crno-belih fotografija Pariza iz tridesetih godina prošlog veka koje je napravio Đula Halas Brasaj. Iako su veoma različite, obe galerije su neobično lepe, zar ne?

Za sve koji vole da fotografišu, udruženje Bulevar umetnosti pokrenula je nacionalnu kampanju Gde živi umetnost? koja će kroz seriju fotografija iz cele Srbije predstaviti današnji status umetnosti. Ukoliko želite da učestvujete, ovo je vaš zadatak:

Fotografišite zapažene izložbe i one manje zapažene. Fotografišite grafite i ulične svirače, prazne galerije i krcata pozorišta. Fotografišite umetnost gde god da je sretnete.

Još malo inspiracije donosi nam poduhvat studentkinje dizajna Lusi Džouns. Ona je kao odgovor na izazovan zadatak svog profesora – da dizajnira projekat koji će promeniti svet – odlučila da se pozabavi odećom za ljude koji se otežano kreću. Nadahnuće je pronašla posmatrajući svog rođaka koji, uprkos paralizi, uspeva nezavisno da obavi većinu dnevnih obaveza – ali ne i da se obuče. Modna industrija je do sada ovaj problem ignorisala, ali Lusi je detaljnim izučavanjem anatomije uspela da napravi nesvakidašnje modele.

Za kraj, ostavljam vam jednu poruku – ako želite da kažete “hvala”, nemojte reći “izvini”.

Kojim izuzetnim pričama je počela vaša Nova godina? Javite nam u komentarima!

photo by me
camera used: Canon EOS 6D, lens: 25 – 105 mm, f4.
more information: Canon Srbija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

6 Responses

  1. “Belom bojom slikam belu senku na tragu ka sopstvenosti ćutanjem”… TRAGOVI KA SOPSTVENOSTI su “online kutak” koji ne objavljuje tekstove vec duze vrijeme, ali zbog postojecih koji su dostupni na stranici i linkova koji vode do “bitnih svratista” vrijedi zapoceti Novu godinu “njihovim” pricama. Takodje nove pocetke mozete planirati slusajuci sjajnog umjetnika koji se zove Ibrahim Maalouf! Srdacan pozdrav iz Bijeljine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *