Julske internet priče

Nadam se da vam se prethodno sezonsko izdanje online preporuka dopalo, ali ako ste se ipak uželeli malo više raznolikih priča, ovog meseca se vraćamo u klasičnom stilu! Drago mi je što smo za ovo izdanje prikupili i nekoliko atipičnih, ne-lifestyle sadržaja, pa se nadam da će i vama prijati ta promena. Naime, koliko god da volim blogove, nedostaju mi (i verujem, ne samo meni) kvalitetni novinarski tekstovi, bilo članci ili intervjui, pa ću se ubuduće više potruditi u svojoj potrazi i za ovakvim tekstovima. U tom stilu započinjemo i ovomesečne preporuke…

*Locirajte svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije. Da li verujete da je od premijere filma Munje prošlo više od 15 godina? Tim povodom, Nedeljnik je okupio glavne i odgovorne aktere – Rašu Andrića, Srđu Anđelića, Borisa Milivojevića, Sergeja Trifunovića, i Nikolu Đurička na detaljno ispitivanje kako je ovo ostvarenje prešlo put od niza skečeva do kultnog statusa.

*Tokom ovogodišnje Noći muzeja, Brana, Nikola i ja smo odlučili da strpljivo sačekamo svoj red da posetimo Dom Jevrema Grujića u Svetogorskoj ulici – i nismo se pokajali. Mladi kustosi podelili su sa nama priče iza vrednih eksponata koji krase bogate prostorije ovog svojevsrnog muzeja. Saznali smo da i van pomenute manifestacije možete da bude gosti ove građanske porodice iz 19. veka, a više o ljudima zaslužnim za obnovu Doma Jevrema Grujića možete da pročitate ovde.

*Da li ste ikada pomislili da umesto fotografisanja nacrtate uspomene sa putovanja? Megan to iskustvo opisuje ovako:

You cross the square, see the fountain… and decide to take out your sketchbook instead of the camera. Now something magical happens. You sit down, feel the bench beneath you and the sun on your face. You look at the fountain, and see the tiny details hidden in its cornices – details that show its place in the world. Details that only exist here. You sketch a bit of those lovely details. And then you notice some locals playing a game of chess across the way. You turn the page and draw in some gestural lines portraying these local personalities… and you write a little passage “Bright sun, warm bench. Sounds of a fountain splashing and murmurs of locals playing chess.”

*Emili sa bloga Cupcakes and Cashmere zna koliko pakovanje obuće za putovanje ume da bude komplikovano, pa u ovom postu donosi nekoliko saveta kojima se vodila povodom pakovanja za put u Pariz u kome planira da kilometarskim šetnjama izbalansira količinu unetih kroasana 🙂

*Ukoliko vas interesuje rad u industriji lepote ili vas samo zanima koliko se različitih poslova krije iza vaših omiljenih mazalica, ne propustite seriju intervjua sa stručnjacima na portalu Makeup.com. Njihova prva sagovornica bila je Balanda Ejtis, hemičarka iz kompanije L’Oreal koja je podelila najdraža iskustva i najveće izazove iz svoje karijere.

*Beleženje uobičajenih trenutaka tokom vožnje prevozom uz tihu, klasičnu lepotu – tako Met Krebtri opisuje svoju seriju portreta koji nalikuju slikama iz XVI veka. Meni je najlepša fotografija devojke sa riđom kosom koja, oslanjajući se na šipku, sluša muziku zatvorenih očiju…

*Ništa me ne inspiriše i motiviše kao kad čujem da je neko preokrenuo svoj život potpuno suprotno očekivanjima, krenuo u avanturu ostavivši sve iza sebe ili našao rešenje u naizgled bezizlaznoj situaciji. I Branina priča je takva, zar ne? Moja prva reakcija u tim situacijama je – To tako može? Ukoliko i vi volite takve primere, poslušajte i intervju sa Ivanom Martaćem, istoričarem sa titulom Mastera, koji je odlučio da postane programer. Da, to tako može!

*Za kraj, evo klipa koji verno ilustruje sve nas kada krene “ona pesma” 😉

Šta je vas oduševilo ili zaintrigiralo ovog meseca? Radujemo se vašim preporukama!

 

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *