Let’s Start This Journey

04a
Kako sam vam obećala u prethodnom postu, ova nedelja na Divine World-u, biće posvećena mojim poslednjim pripremama za predstojeće praznične dane, ali i jednom specifičnom platnom gedžetu, koji mi je pomenute pripreme učinop lakšim i bržim. Kako nisam neko ko preterano uživa u haotičnosti tržnih centara pred kraj godine, svaki način da svoju kupovinu obavim efikasnije i sigurnije vidim kao idealan vid prekraćivanja pretrpazničnih obaveza koje, priznaćete, umeju da budu naporne. Upravo iz tih razloga, kupovinu koju možete obaviti PayPass stikerom doživaljam kao idealnu.
U prošlom, uvodnom postu napomenula sam da se radi o sjajnom pomagalu sa vrlo specifičnim i zanimljivim konceptom korišćenja. Zalepljen na poleđeni mog telefona, učinio je da mi novčanik postane suvišan. Povezan sa mojim računom, PayPass stiker u tom smislu funkcioniše kao platna kartica, međutim, plaćate brže jer sve što treba je da stiker prinesete posebnom čitaču (sam proces videćete na jednoj od fotografija). Bila sam prijatno iznenađena brojem radnji koje prihvataju ovaj vid plaćanja. U radnjama u kojima nije bilo PayPass čitača, kupovala sam putem MasterCard Debit kartice.
Današnji outfit post, nastao je u toku jednog od šoping popodneva tokom kojeg sam, pored svoje novogodišnje outfit kombanacije, kupovala i nešto od novogodišnjih ukrasa, i najvažnije, poklone za svoju porodicu i prijatelje. I da, sam proces kupovine trajao je daleko brže, jer sam u najvećem broju slučajeva mogla da se koristim PayPass stikerom. Od kupovine košulje, preko knjiga, do ukrasa za jelku. Ipak činilo mi se najpraktičnijim to što se plaćanje na isti način moglo izvršiti kako u restoranu tako i prilikom kupovine bioskopskih karata.
Kada smo kod bioskopa, ne smete propustiti ”Hobita”. Još jedno sjajno ostvarenje Pitera Džeksona, u rangu ”Dveju kula”, inače mog najomiljenijeg dela trilogije o ”Gospodarima prstena”.
Za ovaj dan u šopingu, odabrala sam sivo-crni kolorit, u komadima dovoljno udobnim a opet dovoljno interesantnim. Naglasak stavljam na šorc, koji je jedan od onih univerzalnih zimskih i letnjih komada, dok se sivi ”šljampavi” džemper u kombinaciji sa crnim grilonom i sa sivim bajkerkama, fino nadovezao. Kao i uvek, radujem se vašim utiscima. Ujedno ukoliko je neko imao iskustva sa PayPass tehnologijom, volela bih da iste podeli u komentarima. Do idućeg posta, srdačan pozdrav za sve! Vaša B.

 

P.S. Od srca želim sretan Božić svima koji slave po Gregorijanskom kalendaru! 
Uživajte u ovom svetom danu!

 

Just as I promised in the previous post, this week at the Divine World will be dedicated to my final preparations for the upcoming holidays as well as to the specific payment gadget, which made everything easier and faster. As someone who does not overly enjoy the chaos of shopping malls at the end of the year, any possible way of making my shopping more efficient and safer is the ideal form of taking care of the pre-holiday routine which, I must admit, can be exhausting. That’s exactly the reason I think of shopping done with PayPass sticker as an ideal one.
In the previous introductory post, I mentioned that this is a great gadget with a very interesting concept and specific use. Attached to the back of my phone, it made my wallet unnecessary. Linked to my account, PayPass sticker functions as a payment card, but it is faster as all you need to do is tap the sticker against a special reader (you will see the process in one of the photos). I was pleasantly surprised by the number of stores that accept this means of payment. In the stores that didn’t accept it, I shopped with my MasterCard Debit card. Today’s outfit post was made during one afternoon while I was buying my New Year’s outfit combination, some New Year’s decorations, and most importantly, gifts for my family and my friends. And yes, the buying process was way faster, because in most cases I could use my PayPass sticker. From buying shirts, books, to buying decorations for the Christmas tree. Yet it seemed to me that the most practical aspect of this means of payment was the fact that you could use it in a restaurant and while purchasing cinema tickets.
For this shopping day, I have chosen a grey-black color scheme, in pieces of clothing that are comfortable and at the same time, interesting enough. The focus is on the shorts, which is one of those universal pieces for both winter and summer, while the grey “baggy” sweater combined with black tights and grey biker boots, completed the story. As always, I am looking forward to your comments. Also, if anyone has had any experience with PayPass technology, feel free to share it in the comments. Until the next post, best regards to all! Yours, B.

P.s. Merry Christmas, lovely people! Enjoy this holy day!

 

15

08
27
25
05a
07a
09
20
18
02
21
12
28
14
10
26
22
Ove poslednje fotografije, na kojima od srca zahvaljujem svojoj Tanji, ujedno najavljuju i idući post!
Stoga, budite i ovde sutra, u isto vreme!

These last photos are the preview of the tomorrow’s post, so stay tuned!

 

24
wearing: sweater & shorts: ZARA; boots: KRISSBO;
bag: STRADIVARIUS; necklace&bracelets: P.S. Fashion;
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

36 Responses

 1. Nazalost, u skoro desetak radnji u trznim centrima u BG prodavacima NE ZNAJU kako se koristi PayPass. Zaista zalostno (u par radnju su mi rekli – pa to i ne radi). GEneralno mi se ne svidja ovakav nacin placanja, realna je sansa da se telefon izbugi, ukrade a tada neko moze kupovati na tvoje ime do sutra, pre nego sto u banci zablokiraju karticu. MAda, s obzirom da u radnjama ne znaju kako sse koristi, verovatno i nema bojazni za to.

  1. Da, slažem se da je žalosno što se ovaj način kupovine više ne koristi, pogotovo jer se tamo negde PayPassom plaća i gradski prevoz, ali ovo i jeste informativna kampanja koja ima za cilj da ljude upozna sa novinama i u ovom domenu.
   Inače, u mom slučaju kupovine PayPassom, koja se dešavala tokom prošle nedelje, nije bilo radnji u kojoj ne znaju kako da koriste PayPass, naravno ukoliko ga imaju.
   I da, bitna stvar, za sve iznose preko 2500 dinara traži se PIN, tako da usled krađe telefona (što je podjednako moguće da se desi kao i krađa novčanika u kojoj se nalazi kartica), nema bojazni da vam bude ukradena ogromna svota novca.
   Drago mi je da si iznela svoje mišljenje! Znači i meni i čitateljkama! 🙂
   Srdačan pozdrav! 🙂

  2. znam ja za 2500, upoznala sam se sa uslugom cim je proradila, ali to ne sprecava nekog da ostvari u roku od sat vremena vise kupovina koji su ispod tog iznosa 😉 nadam se da ce prodavacice nauciti da barataju ovim spravicama

  1. A da li se placa postarina?! I ima li ih stvarno kod nas u DM – u?! Hvala.:) Lola

  2. Da, da plaća se standardno…Hmm, to prvi put čujem da ih ima u DMu…Jesi li sigurna??? To bi bilo i više nego sjajno!!! 🙂

  3. Da, jesu u potpunosti su na hrvatskom što ume da bude otežavajuće, barem kada su imena meseci u pitanju, ali sve ostalo je potpuno kul 🙂
   Nažalost, mislim da ih u našem DMu ne možemo naći 🙁

 2. Brano, da li ti mozda znas gde se mogu naci Krissbo cizme u Beogradu? Neuspesno tragam za njima vec duze vreme (doduse online traganje je u pitanju), a Cacak mi je malo daleko. Inace, post je super (i ja imam paypass, al ga ne koristim iz razloga koje je Andja u komnetaru iznad navela – pustam pionire poput tebe da utabaju stazu ;)), outfit takodje, al to se kod tebe vec podrazumeva :).

  1. Uf, nažalost, ti nisi prva koja me to pita niti si prva kojoj ne mogu da dam konkretan odgovor. Koliko znam oni još uvek nemaju svoje prodajno mesto u Beogradu :/ Nadam se da će uraditi nešto uskoro po tom pitanju, jer su zasita jako kvalitetni i kada su modeli i kada je izrada u pitanju! 🙂
   A što se tiče PayPassa, mislim da sada stvari stoje daleko bolje, i da se ide ka cilju da PayPass postane sastavni način kupovine, poput kartice! 🙂
   Najveći pozdrav!!!
   Brana

 3. Draga B,
  Kako odabrati pravu nijansu pudera? Uvek imam problem sa tim:( Interesuje me koje pudere ti preporucujes? Pozdrav i sve pohvale:)

  1. Hvala puno! 🙂
   Odabir pudera je stvar za koju treba malo iskustva. Kako sa licem i njegovim promenama tokom godine, tako i nijansama i tonovima koje sami puderi imaju. Ja sam u jednom od svojih postova pobrojala obe koje trenutno korsitim, tako da se nadam da će ti pomoći:http://divineworld.blogspot.com/2012/10/my-make-up-routine-foundation.html
   Ali neka standardna priča je da ukoliko si svetlije puti ideš ka neutralnijim nijansama, dok ukoliko si tamnoputa, ideš ka tamnijim.
   Nadam se da sam pomogla!
   Veliki pozdrav!!! 🙂
   Brana

 4. Ja imam karticu koja ima placanje bez kontakta, tj. radi na principu ovog paypasss-a. Obicna debitna kartica. Inace mi se ova ideja ne dopada uopste.

  1. Kupljene su u Calzedonia-i, i mislim da je u pitanju grilon. A možda i standardni unihop sa jako velikim brojem dena. Nažalost, ne sećam se. U principu najbolje je da sama pogledaš, i vidiš šta bi ti više odgovaralo 🙂 Veliki pozdrav! 🙂

 5. Super fora sa ovim stikerom 😉
  Inače, dušice, izgledaš mi odlično 😀 mislim, kao i uvek, ali sad nešto posebno!
  Ogrlica mi se baš baš dopada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *