Pljusak zanimljivih online priča

Omiljeni džemperići i šalovi zamenili su lagane haljine i suknje, mekani jorgan uzeo je mesto tankog frotira, a kišobran je, uz ključeve i telefon, postao nezaobilazna stavka pri svakom izlasku iz kuće. Zvanično proglašavam sezonu ušuškavanja otvorenom! Pravi je trenutak za lagano srkutanje toplih napitaka i potragu za novim književnim, filmskim i serijskim favoritima. Za onlajn inspiraciju, tu je BDW tim, koji će vas, kao i svakog meseca, obradovati svežim Internet pričama. Srećna jesen!

Dešava mi se ponekad da žarko želim da posetim neko mesto, pažljivo planiram šta ću sve pogledati, a kada konačno stignem na svoje odredište – mrka kapa. Sa druge strane, nekad se zaljubim preko ušiju u ulice, prozore i tuđe svakodnevice. Putovanja umeju da budu kao ljubavna afera, zar ne?

Koliko je tek prilika za zaljubljivanje imao trojac Travel Buds iz Hrvatske! Zahvaljujući ideji za aplikaciju za putovanja, Klara, Leonarda i Marko osvojili su prvo mesto na takmičenju Wizz Air Youth Challenge, tj. 365 dana neograničenog letenja kompanijom Wizz Air! Pogledajte njihova iskustva i savete za putovanja po belom svetu.

Znate li da primite konstruktivnu kritiku? Ako ste upravo pomalo nabusito odgovorili “Da, naravno da znam!”, bacite pogled na ovaj tekst, za svaki slučaj. 😉

Već sam vam pomenula da me intrigira koncept “kapsula” garderobe, ali da li ste znali da se ista filozofija može primeniti i na nakit? Bojim se da moj stil nije evoluirao do nivoa da mogu da imam “uniformu” u smislu nakita, posebno zato što se nekad razigrano kinđurim, a sutradan me nervira i najtanji prsten. Šta vi mislite?

Poznato vam je da smatram sebe početnicom u šminkanju i da taj proces posmatram više kao igru nego kao obavezu. Naravno, desi se i jutro kada su kremice i senkice isključivo namenjene spasilačkoj misiji mog umornog lica. Stoga, nisam mogla da odolim da ne pročitam tekst Jutro radije iskoristim za pripremu dobrog doručka nego za šminkanje. Prioriteti se moraju znati!

Kada sam sanjarila o novinarskoj karijeri, najveća želja mi je bila da pišem kolumne. Ne zbog Keri Bredšo! Kolumniste sam doživljavala kao umetnike koji umeju da inspirativno, jasno, argumentovano, ali najpre sasvim lično i iskreno, pišu o svakoj temi. Želela sam to samopouzdanje i taj talenat. Danas, pak, shvatam da se iza autora kojima se najviše divim nalazi mnogo rada, učenja, čitanja i posmatranja. Ovom prilikom ću sa vama podeliti dve kolumne u kojima sam nedavno uživala – Žena na ivici nervnog sloma: Rane Ane Vučković i Gistro priče: Knjiga Vladimira Skočajića.

Crtkanje u dnevniku putovanja i listanje Instagrama dodatno su probudili kod mene ljubav prema ilustraciji, pa mi je pažnju privukao i tekst o putu ilustracije u srpskoj štampi. Da li ste znali da je za dečiji list Neven crtao i čuveni Uroš Predić?

Današnji “majstori kičice” imaju malo drugačije alate u svojoj paleti. Jedan od njih je Nemanja Sekulić koji stvara svetove iz mašte baveći se tzv. konceptualnom foto manipulacijom. Ukoliko vas njegov portfolio nagna da se oprobate u ovoj oblasti, ne propustite da pogledate i dostupne tutorijale.

“Da se nisi usudila da nam smršaš”, jedan je od komentara na ovoj, sasvim običnoj slici Ešli Grejem, plus size manekenke i aktiviste. Prozivanje ljudi na osnovu kilaže ili oblika tela poprimilo je zverske razmere (u svakom smislu) na društvenim mrežama, posebno među ženama. Hajde da se potrudimo da ukrotimo tu zlobu.

To some I’m too curvy. To others I’m too tall, too busty, too loud, and, now, too small — too much, but at the same time not enough. When I post a photo from a “good angle,” I receive criticism for looking smaller and selling out. When I post photos showing my cellulite, stretch marks, and rolls, I’m accused of promoting obesity. The cycle of body-shaming needs to end. I’m over it.

Ekspert ste za programiranje? Maher za dizajn? Ne, ovo nije oglas za posao, već poziv da se priključite projektu deljenja znanja Digitalni učitelji koji organizuje StartIt zajednica. Naši IT talenti imaju toliki potencijal, pomozite im da ga iskoriste!

 

Na našem blogu očekuju vas i sledeće priče:

4 ”analgona” načina da kvalitetno iskoristite svoje slobodne vreme

Šta čitati tokom jeseni – putovanje kroz špansku književnost

Septembarska enterijer priča – Porodičan dom koji ćete voleti ”dok ne izađete iz sveta”

 

Šta kažete na naše predloge? Čujemo se u komentarima!

photo by kaboompics.com

*ovaj post nije sponzorisan

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

3 Responses

  1. Hej, potkrala vam se nenamerna greščica – na “Nemanja Sekulić” linkovan je intervju s glumicom Karis fan Hauten. Ostalo pootvarala i bacam se na čitanje tokom vikenda 😀

      1. Hvala, draga Tihana, uživaj u čitanju! Greška u linku je ispravljena 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *