Poslednji osvrt pre novog poglavlja…

Bila je ovo jedna od onih godina kojima najlepše pristaje epitet: mirna. Godina bez velikih trzavica, naglih promena i drastičnih preokreta. Takva, ipak, nije bila ni najmanje dosadna. Naprotiv. U svoj svojoj mirnoći krila je pregršt iznenađenja. Prijatnih, prevashodno.

Sve je počelo ozvaničenjem saradnje sa Jovanom Tomašević, čiji su talenat i umeće da isti iskoristi neizmerno unapredili vizuelni identitet mog bloga. Naše razumevanje koje rezultira mogućnošću da jedna iz druge izvučemo ono najbolje i to najbolje prikažemo kroz fotografije koje zajedno stvaramo, vidim kao nešto najvrednije što je ova 2014. godina donela. Jer neprocenjivo je imati uz sebe ljude sa kojima se razumeš i bez puno priče i objašnjavanja.

Nastavilo se priznanjem PC Press magazina koji je u okviru svog tradicionalnog nagrađivanja najboljih na online nebu Srbije, proglasio Brana’s Divine World jednim od 5 najboljih domaćih blogova i jednim od 50 najboljih sprskih sajtova. Bio je to jedan od onih trenutaka u kojem neočekivano dobijete potvrdu da sve na čemu ste radili i svaki minut koji ste u to uložili i te kako imaju svoju vrednost i smisao. Jer čast je bilo videti ime svog bloga na listi koju je činilo onoliko kvalitetnih online adresa.

Podjednako velika čast i podjednako značajna nagrada za moj blog bila je prilika da se u maju pojavim na naslovnoj strani magazina Bazar, a u avgustu na naslovnoj strani magazina Trend. Ova prva imala je posebnu težinu jer se radilo o magazinu starom pola veka čiji su kredibilitet potvrdile još naše bake i mame čitajući ga mnogo pre no što smo mi i ugledali ovaj svet. Otud je mogućnost da Jovana i ja prenesemo delić Brana’s Divine World atmosfere na stranice ovog kultnog magazina jedna od najlepših uspomena godine čije poslednje sate brojimo.

Na listi podjednako dragih trenutaka našlo se i moje prvo organizovano druženje sa čitateljkama bloga, koje se odigralo u julu a zahvaljujući divnim prijateljima sa Naxi radija, koji su rešili da program svoje Naxi oaze dopune upravo ovim druženjem. Pomenutu listu savršeno je dopunila BazarT nagrada za ličnost od stila koja je stigla na kraju oktobra a u okviru tradicionalne dodele nagrada povodom završetka Beogradske nedelje mode. Još jedna u nizu časti i još jedan u nizu dokaza da put kojim sam zvanično krenula godinu ranije, a koji se odnosio na moje profesionalno bavljenje blogom, jeste jedini i pravi.

Sada, na kraju te iste godine, imam utisak da nisam radila ni jedan jedini dan, iako su moji radni dani bili dugi i po 12 sati, a vikendi kao takvi nisu postojali. Otud je uživanje i ispunjenost radom na svemu onome što vi svakodnevno vidite, i na svemu onome što se dešava u pozadini, i moj glavni utisak 2014. godine. Odmah uz taj osećaj ide zadovoljstvo koje svaka vaša nova reč donese. Ali i sreća zbog svakog novog susreta sa divnim i kreativnim ljudima do kojih me je blogerski put doveo, a pored mnogih i zadržao. Svemu tome dodajem osećaj zahvalnosti na svakom vidu podrške koja stiže sa vaše strane ali i od strane onih koje imam čast da nazovem saradnicima. A onda sve navedeno zaokružujem onim najbitnijim: srećom zbog neizmerne ljubavi i podrške meni najbližih i najvažnijih. I zato, kada se odmaknem korak, dva unazad i sa određene udaljenost sagledam prethodnih 12 meseci, ne mogu a da jednostavno ne zaključim: bila je ovo dobra godina.

Uz ove reči pozdraviću vas po poslednji put u 2014. godini. Poželeću vam što i sebi: zdravlje, miran san , ljubav od strane nama važnih i sposobnost da se za sve ostale stavke sami pobrinemo! Uživajte u prazničnim danima, odmorite se i spremite se da 2015. godinu načinite onom za pamćenje! Do idućeg javljanja… Vaša B.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

6 Responses

  1. Draga Brano, zelim ti da u 2015. godini imas bar duplo vise uspeha na poslovnom planu, da nam i dalje predlazes divne outfit-ove, da imas jos vise citalaca i da ostanes najbolja blogerka u Srbiji – navikla si nas na to 🙂 Sve najlepse od srca zelim :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *