Preporuka Post Br. 07

Više puta sam istakla, i ponoviću, koliko uživam u pisanju Preporuka postova. Ne jedan fin način rezimiram svoju svakodnevnicu, kroz sitnice koje su je obeležile, dopuštajući da me kroz njih bolje upoznate. Međutim, ovi postovi iziskuju dosta vremena, sa kojim hronično kuburim. Iz tog razloga prvi Preporuka post u 2013. godini, stiže tek na startu februara. Pozitivna strana njegovog odlaganja jeste mnoštvo novih tema koje su se same nametnule svojom zanimljivošću, i kojima ću se, konačno, danas pozabaviti. Smestite se, sipajte šolju omiljenog zimskog napitka, i pronađite način da svoju životnu rutinu učinite interesantnijom.

Kako sam po nekoj nepisanoj tradiciji, većinu svojih Preporuka postova započinjala filmskim ili književnim naslovom koji je me je u prethodnom periodu oduševio, rešila sam da ovaj današnji započnem sa delom koji objedinjuje i jednu i drugu umetnost. Radi se, naime, o knjizi ”Pijanistiknja”, austrijske autorke Elfride Jelinek, odnosno filmu ”Profesorka klavira”, zasnovanom na pomenutoj knjizi a režiranom od strane Mihaela Hanekea. O kvalitetu filmova koji su bazirani na književnim delima, najčešće sam imala skeptičan stav. Bila sam mišljenja da retko koji film ume da stvori sliku onoliko živopisnu koliko to može naš um. Međutim, rešila sam da se oslobodim predrasuda i da film, odnosno knjigu, ocenim nezavisno od ovog drugog. Verujem da će informacije da je pomenuto književno delo nagrađeno Nobelovom a film Grand prix nagradom Kanskog festivala, biti dovoljno jake preporuke. Međutim, ne mogu vam ostati dužna svog utiska.

Sve me navodi da upotrebim jaku reč ”bolesno”, ne bih li opisala ove naslove. Kako obrađuju patološko stanje jednog uma, jasno je zašto mi se, baš ovaj pridev mota po glavi. Međutim, kada kažem ”bolestan” ne mislim u isključivo negativnom kontekstu. Ovo su dela koje će vas u isto vreme šokirati, zamisliti nad tematikom, zgroziti i oduševiti. Vodeći se utiskom koji je film na mene ostavio, pre par nedelja kupila sam sebi pomenuti knjjiževni naslov (knjižara Dereta, Knez Mihailova ulica), i rešila da još jednom proživim priču glavne junakinje, Erike Kohut. Ni slutila nisam da se tematika kakava je mazohizam, patološka seksualnost i porodične manipulacije, mogu obraditi na jedan tako uzvišen i umetnički način, stilom koji je definicija originalnog i uz korišćenje prebogatog rečnika. Verujem da je sve navedeno već podstaklo radoznale među vama da se odluče na film, odnosno knjigu. Spremite svoj mozak, oči i želudac za nesvakidašnju priču o naizgled svakidašnjoj ženi.

pianoteacher
Ostaćemo u domenu književnosti, mada ćemo stilski napraviti ogroman zaokret.  Ni sama ne znam, iz kog razloga sam, do skora, zaobilazalila Čarlsa Bukovskog. Svi moji planovi da se susretnem sa njegovim specifičnim stilom, ostajali su samo na idejama. Sve dok mi preporuka na račun knjige ”Žene”, nije stigla od osobe u čiji sud ne sumnjam. Upozorio me je da me Bukovski svojim prostim načinom pisanja i izražavanja može odbiti, ali da ukoliko prevalim tu barijeru mogu, isključivo, biti oduševljena. I da, desilo se ovo drugo. Bukovski je ona specifična vrsta autora koje ili prezirete ili obožavate. On vam neće obogatiti vokabular, niti će vas produhoviti. Ali će vas na realan način podsetiti na one male, surove životne istine, koje, kazane njegovim stilom, dobijaju pitku i lako shvatljivu dimenziju. Ako bi postajao rokenrol žanr u književnosti, Bukovski bi bio njegov glavni predstavnik, živeći život sačinjen od alkohola, seksa i umetnosti.
DSC_2747

Dok smo još u domenu umetnosti, ne mogu da zaobiđem svoju veliku ljubav: pozorište. Ove zime nanovo sam sebi priuštila malo zadovoljstvo da nedeljno odgledam, makar, jednu predstavu. Kako sam ljubitelj klasičnog pozorišnog izražavanja, Narodno je uvek imalo primat, kad je izbor predstava u pitanju. Stoga, preporučiću vam ”Zagonetne varijacije” i ”Male bračne zločine”. Obe predstave fokusirane su na muško-ženske odnose, kroz koje se obrađuju opšta životna pitanja. Igraju se na maloj sceni ”Raša Plaović”. Pored ovih dveju, uslovno rečeno manjih predstava, moram vas uputiti i na jednu veličinu od predstave, koja se igra na velikoj sceni Narodnog. ”Velika drama” jedno je od onih pozorišnih ostvarenja za koje već sada znate da su kultna i čije se gledanje ubraja u red malih a važnih životnih dostignuća. Krajem februara, tačnije 22.-og, gledaću je po drugi put, i od srca preporučujem da učinite isto.

v203110p0
                    Mali bračni zločini/Zagonente varijacije

U skladu sa redovima napisanim na temu knjiga, zadovoljstvo mi je da sa vama podelim skorašnje otkriće, FB stranicu Piece of Art na kojoj sam pronašla divne obeleživače za knjige. Kao ogroman ljubitelj slatkih i neobičnih obeleživača, često sam u nemogućnosti da nađem one koji će se razlikovati od standardnih. Otud moje oduševljenje ovim pronalaskom. Njihova karakteristika je u tome što su ručno rađeni, decoupage tehnikom. Kako samu tehniku poznajem preko svoje mame, koja se iz hobija bavi njome, bilo mi je još draže da posedujem jedan obeleživač tako ukrašen. Ukoliko ste i sami ljubitelj ovog vida pomagala za čitanje, klik na Piece of Art  po svoj primerak. Pored obeleživača čeka vas i divan nakit, takođe urađen decoupage tehnikom.

DSC_2749

Kada sam se već dotakla online sfere, bilo bi redno da se i ovde zadržimo koji minut. Pre nekih dve nedelje, tačnije na moj rođendan, divna čitateljka Olive Green, kao vid virtuelnog rođendanskog poklona podelila je sa mnom link do sjajnog Vimeo modnog kanala, Fashion Film Network koji obiluje kratkim modnim filmovima i reklamama. Ima li potrebe da kažem, da sam uz isti ostala dovoljno da se uverim da se radi o nepresušnom izvoru inspiracije, i to ne samo na temu mode, već i muzike, filma, fotografije. Sjajan online kutak!

Još jedno online mestašce koje sam u poslednje vreme često posećivala, jeste YouTube beauty kanal Missglamorazzi.  Najiskrenija ću biti kada kažem da nisam preterani ljubitelj kanala ovog tipa. Iz prvenstveno dva razloga: nedostupnosti proizvoda o kojima je reč i iritantnih autorki (reč je uglavnom o Amerikankama čije prenemaganje, i pored sve dobre volje, ne mogu da istrpim). Pored Michelle Phan i Chriselle Lim, koje su profesionalci u svom poslu, dala sam šansu i slatkoj Missglamorazzi (ne znam joj ime, oprostićete), koja je jedna posve prirodna, normalan cura sa jako lepim i korisnim savetima, te ako vas zanimaju tutorijali i kozmetičke teme, eto pravog mesta za vas.

Missglamrazzi mi je bila odličan šlagvort za drugi deo ovog Preporuka posta, koji je po običaju posvećeni kozmetičkim i make-up proizvodima koji me trenunto oduševljavaju. Moj aposlutni favorit za ovo javljanje je Lilly ”Vitamin C” krema za ruke. Karakteriše je osvežavajući miris usled kojeg imate utisak da ruke mažete svežom pomorandžom i odlična moć upijanja uz nedostatak sušenja ruku. Sjajan proizvod za sve zavisnike od kreme za ruke!

DSC_2822

Sledeće na šta vam moram skrenuti pažnju je proizvod koji je manje kozmetički a više medicinski. Naime, nakon što me je jedna od čitateljki pitala koji bih savet dala za rešavanje problema uraslih dlaka, rešila sam da vama podelim čudotvornu soluciju za ovaj problem. U pitanju je mast Hydrocyclin. Najefiksanije rešenja za raznorazne kožne infekcija, al i urasle dlačice. Nakon samo par dana mazanja na mesto urastanja, potkožna infekcija će nestati. Ne bih da zvučim kao TV upozorenje da se pre upotrebe leka konsultujete sa svojim lekarom, ali bez ikakve šale, radi se o stavki koju biste morali da uradite. Dakle, prvo porazgovarajte sa svojim lekarom, a onda se odlučite za Hydrocyclin.

DSC_2848

Po običaju, na kraju posta, čeka nas red make-up proizvoda. Već znate da sam pasionirani kolekcionar crvenih karmina. Stoga, jasno je da sam sa zadovljstvom obogatila svoju kolekciju još jednim Artdeco proizvodom iz Dita Von Teese kolekcije. Pored karmina, svoje mesto našao je i novi hajlajter iz iste kolekcije. Oba u fantastičnom retro pakovanju. Razlog više zbog kojeg želim da preporučim ove proizvode, jeste i aktuelni popust od čak 50% na sve čitavu DVT kolekciju. Kako sam za popust sasvim slučajno saznala, putem Artdeco FB stranice, najbolje je da se za sve detalje raspitate u Jasmin parfimerijama, gde je popust i aktivan.

DSC_2772

Sledeći proizvod koji pobraja sve moje pohvale, jeste Deborah mat olovka za oči. Usled svog intenziteta, odlična je za postizanje smokey eye efekat. Uz pravilnu upotrebu četkice, dodatna senka vam neće ni biti potrebna. Ono što je posebno izdvaja u odnosu na druge proizvode jeste postojanost. Moje oči su podjednako dobro našminkane u 9h ujutru i u 19h popodne, bez ikakve korekture.

DSC_2794

I na kraju, tu su senke koje su me naprosto oduševile a stižu nam iz Max Factor-a. Radi se o još jedanom proizvodu idealnom za smokey eye način šminkanja očiju. Ukoliko ste ljubitelji, najsrdačnije vam preporučujem. Ja korsitim broj 3 Silver Storm, i odličan je dodatak malo pre pomenutoj mat crnoj senki.

DSC_2807
—————————————————————-
Pre nego što se odjavim za vaj put, želela bih da vam skrenem pažnju na sjajnu akciju u kojoj možete pomoći oboleloj deci sa hemato-onkoloskih odeljenja u Srbiji. Naime, ova divni mali ljudi, udruživši svoje glavice i prste, napisali su dvojezičnu bajku ”Careve uši”. Sav prihod od prodaje ove knjige ići će na poboljšanje kvalite lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji. Knjiga se za sada može kupiti u prostorijama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (Bulevar vojvode Mišića 37) ili putem sajta Nurdor.org. Knjiga se može poslati u bilo koji deo Srbije, cena jo je 700 dinara. Budimo tu jedni za druge!

Nadam se da ste uživali u ovom postu, makar upola onoliko koliko sam ja u njegovom pisanju. Čekam vaše reakcije, ali i predloge na sve teme kojih smo se dotakli: knjige, filmovi, predstave, šminka, kozmetika… Do idućeg posta, ostanite mi vedri…Vaša B.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

67 Responses

 1. Velika drama je definitivno odlicna predstava! Odgledala sam je nedavno 🙂 Sara.
  B,sutra 5 i 15,don’t forget :-*

 2. Ti tako divno pišeš! Sve pohvale i za preporuke, već duže vrijeme razmišljam da pročitam nešto od Bukovskog, a sad ću ga definitivno potražiti.
  Pozdrav. Bee

 3. Citala sam Zene od Bukovskog jer citavu njegovu kolekciju imam u sobi ali dzabe – ne mogu da ga svarim :/ Hidrociklin cesto i ja koristim i pravi je spas. Obradovala si me sa vestima o snizenju DVT proizvoda 🙂 a kremu iz lilija moram da probam! :p

  1. Razumem za Bukovskog…Ume da pretera, ali sa druge strane ima nešto neodoljivo u njegovoj književnosti 🙂 Veliki pozdrav!!! 🙂

 4. Zbog ovakvih postova te volim! 🙂 Ima tu malo vise od trendova. 🙂 Provuce se Bukovski, preporuka za dobar film, odnosno knjigu, crveni karmin, simpaticni youtube snimak…
  Nastavi da nasu rutinu dolazenja na blog cinis interesantnom! :*

 5. Potpuno se slazem za Bukovskog i ja sam imala tu barijeru. Uvek me odusevis sa ovakvim postovima,jer je to jedan od razloga zasto toliko cenim tvoj blog. Najbolja si,samo tako nastavi 🙂 Jana <3

 6. Toliko me je zaintrigirala tematika knjige-filma,da upravo tražim da ga skinem,a verovatno ću kupiti i knjigu.Preporučila bih ti jedan od boljih filmova Girl with dragon tattoo ukoliko ga nisi gledala.Što se tiče Dita Von Teese kolekcije koliko je postojan ruž za usne? Uživam dok čitam ove preporuka postove i željno isčekujem nadoilazeće.Najiskrenije čestitke za sve ono što činiš da ovaj blog ne bude običan, koji sadrži jednu temu, već mnogo poučnih i korsnih informacija.. Veliki pozdrav B! :* 😀

  1. Spremam se da gledam Girl With Dragon Tattoo već neko vreme, ali ne američku već švedsku verziju. Hvala na preporuci u cvakom slučaju! 🙂
   Što se tiče postojanosti, znam da su neke čitateljke pominjale da neki Artdeco ruževi nisu postojani, ali moram da istaknem da to nije slučaj ni sa jednom iz DVT kolekcije. Ovaj pogotovo! Em je skoro pa mat, em je boja predivna! Probaj ga obavezno!
   Hvala ti na divnim pohvalama na račun posta! Veeeliki pozdrav!!! 🙂

  2. Sto tice filma Girl with a dragon tattoo, obavezno svedska verzija, ali pre toga obavezno prvo knjiga, pa film! Sva 3 dela su odlicna, knjige je inace pisao novinar, a i glavni lik u knjigama je novinar 🙂
   Knjige koje ne mozes da ispustis dok ne zavrsis!

   pozz,

   Jelena

 7. Zadovoljstvo je čitati tako svestranu i pametnu ženu 😉 Od ovog sam ”konzumirala” jedino Bukovskog i Hidrociklin hehe 😀 ostalo budem, kad ti kažeš :))

 8. gledala sam ovaj klip za GIY 🙂 i zanima me da li neko zna sta bi kod nas bila zamena za mod podge, kojim bi lepila svasta nesto i glitterizovala 🙂

  1. A da li neko zna gde se mogu kupiti ove kuglice -plant filler? Sto se tice lepka, u Merkuru na Bezanijskoj Kosi imate svakakve lakove i lepkova pa najbolje da tamo pogledate a i ako nemaju posavetovace vas gde da nadjete.. Moja mama sve kupuje tamo za dekupaz 🙂

 9. Opet potvrđuješ da imamo isti ukus za filmove <3 Nedavno sam baš pogledala The Pianist i ostala tako paf, i još danima nakon toga razmišljala o njemu. Onda sam skontala da zapravo jako volim Hanekea i da niko ne može spore, tegobne i teško svarljive filmove učiniti interesantnijim od njega. Pogledaj Funny Games, ako već nisi, ne sumnjam da će ti se svidjeti. :)

  Bukowskog isto tako izbjegavam, ne znam ni ja zašto. Ali evo možda je vrijeme da probam 🙂

  1. ”Igre” stavljene na listu! Ogromno hvala na preporuci! Obožavam što imam ovakve čitateljke! 🙂 Veeeliki pozdrav! P.S.Probaj Bukovskog, obavezno! :)))

 10. “Žene” sam davnih dana maznula nekome i pročitala par puta, ja izgleda nemam problem sa tim vulgarnim rečnikom. 🙂 Pročitala sam posle i “Postoffice”, ali nažalost nisam obogatila svoju mini biblioteku još nekom njegovom knjigom. Što ne znači da ne planiram. Svaki put kad gledam seriju “Californication” pomislim kako su lik Hank Moody-ja sigurno pravili po njemu. Osim što je ovaj lep, zgodan (i neophodan) 🙂
  Volim tvoje recommendation postove, delom pokazuju kakva si osoba, a to što pokazuju jako mi se sviđa. 🙂

  1. Nisam nikada gledala Californication, te ne bih znala o kom liku se radi, ali sada si ti mene zaintrigirala 🙂 I da, upisah Postoffice! 🙂
   Veeeeliki pozdrav!!! 🙂

 11. moram samo skrenuti paznju >> (ne znam joj ime, oprostiće te) >> oprosticete se pise zajedno!
  :*

  1. da da, znam, nisam htela nista negativno stvarno, profesionalna deformacija 😀
   sve najlepse, divna si! :*

 12. Koliko volim tvoj nacin pisanja i obaracanje, sve pohvale. Film sam odgledala, i da zaista je nekako bolestan al opet dobro odradjen.

 13. Ovi postovi me podsećaju da iza lepe spoljašnosti i istančanog stila proviruje jedna obrazovana i kulturna mlada dama. Verujem da ne bi odavala taj utisak prefinjenosti da nisi tako obrazovana, sa rekla bih zavidnim manirima. Nema šta, kompletna žena.
  Što se tiče preporuka, predstava Zagonetne varijacije je jedna od najboljih predstava koje sam gledala, apsolutno vrhunska, a za Male zločine već mesecima ne mogu da nađem kartu. Slažem se za Bukovskog, trebalo mi je vreme da se odvažim da krenem da ga čitam i kad sam jednom počela ne mogu da stanem, esencija bunta i nekih životnih istina pred kojima često zatvaramo oči (trenutno čitam njegovog Bludnog sina, preporučujem). I još jedan plus za hidrociklin 🙂 pošto mi često koža reaguje kad nosim minđuše od bižuterije (prosto je osetljivija ako minđuše imaju nikla), ja umočim vrh minđušice u hidrociklin pre stavljanja i onda nosim minđuše bez ikakvih problema 🙂
  Radujem se novom ovakvom postu. Pozdrav!

  1. Zbog ovakvih komeatara, još više volim da pišem ovakve postove!
   Čisto je uživanje čitati vaše reči! Hvala na tome!!! Veliki pozdrav!!! 🙂

 14. Pravi uzitak!Sjajan miks koji nam docarava celu tvoju licnost.Nastavi ovim putem,salji nam preporuke za dusu i telo.Bravo!

 15. Sjajan post Brano,kao i uvek!Toliko si inspirativna da tvoj post citam po nekoliko puta i zapisujem podsetnik sta da pogledam i potrazim od preporucenog!Velika drama je vec postala kult:-)Cmok

 16. Jako mi se dopao post!:)
  Nisam čitala Bukovskog, ali iza ovog me je opako zaintrigirao!:)
  Slažem se što se tiče iritantnih beauty vlogerki,
  zaobilazim ih u širokom luku, iako se možda ponegde nešto može i naučiti.)

 17. Film “Profesorka klavira” sam davno odgledala na TV-u i zaljubila se u Benoa Mažimela koji je od tada postao moj omiljeni francuski glumac. Pored toga što odlično izgleda (za moj ukus), fantastično glumi, a u tom filmu me je odusevio. Nakon toga sam pogledala mnoge njegove filmove. Svaka čast za preporuku, baš si me prijatno iznenadila. Kiss

  1. Koristi se za naglašavnje pojedinih delova lica, privlačeći svetlo na njih. Najčešće se nanosi na jagodice, ispod obrva, po sredini nosa, a sve kako bi se dobio ”lutkasti” izgled 🙂

 18. Cure pazite sa Hydrocyclinom, sadrži u sebi kortikostereoide (hormoni kore nadbubrezne zlijezde), malo proguglajte da ja ne duljim s objasnjavanjem.
  I Brane svaka čast za podsjecanje na humanitarne akcije.
  A za ostalo, vise mi dosadilo da te hvalim svaki put :))
  Pozdrav iz suncanog Splita

  Maja

 19. Uvijek uzivam u ovakvim postovima 🙂 I ja pratim MissGlamorazzi (Ingrid se zove) i super je..Takodje mi se svidja ovaj obelezivac za knjige 🙂

 20. obozhavam tvoj blog-tako je razlicit od ostalih-prvo ti si predivna zhena,inteligentna vec vidi se po izboru filmova i knjiga,a drugo uzivam da citam i komentare sto nisu krajno bezobrazne navredljive kulturne..obozhsavam i tvoje uotfite-ma sve mis e sviga!! Odavno hocu da izgledam taj film a sad cu da kupim i knjigu obavezno-pozdrav iz Makedonije 😉 http://anitce.blogspot.com/2013/02/new-shoesssss.html

 21. zene san citala u onih par dana u rodilistu dok me nisu pustili kuci. mrzila san i obozavala tu knjigu istovremeno. hormoni su ludilo 😉 😀

 22. Brano, molim te da mi odgovoris. Narucila bih sa jednog svedskog sajta dre stvari u vrednosti od 90 eura. Sta mislish koliko mogu da mi ocarine? Na sajtu pise da je do individualno od zemlje do zemlje. Kakva su tvoja iskustva? Hvala! Vanja

  1. Hmmm, draga, igra sreće je u pitanju. Može da prođe bez ikakve carine, a mogu da je ocarine i do 70%. Tako da, nisam sigurna šta da ti kažem 🙁 Ne mogu da te tačno uputim, jer neka zakonitost ne postoji. Najbolje da proveriš još sa nekim. Veliki pozdrav! 🙂

 23. Ja bih svima koji posjećuju ovaj blog, a i tebi, Brano, preporučila roman Ljubavnice od Elfriede Jelinek. Izvrsna knjiga!
  Pijanisticu nisam čitala (nisam još imala priliku), ali ne sumnjam da je dobra, s obzirom na stil i jezik kojim su napisane Ljubavnice.

 24. sad vidim tekst u wanabee Ko su zapravo one? :@
  bolje se drzi mode.
  Nisi ti novinar za zutu stampu

  1. To mi je verovatno jedan od najomiljenijih članka koji sam zajedno sa svojom tadašnjom koleginicom uradila. Izuzetno iskustvo u kojem smo prvi put osetile čari novinarske profesije. Napisan je na trećoj godini studija, i rekla bih da bi i dan danas mogao da se objavi u bilo kom relevatnom magazinu. Da smo uradile dobar posao, svedočio je i uži izbor za nagradu ”Borivoje Mirković”.

   Fenomen, naizgled tako banalan, a opet tako duboko definišući za društvo, sagledali smo iz više uglova. Od običen gradske ”ribe” preko Zorice Tomić i Maše Rebić, do Ratka Božovića. Uuuh, sjajno vreme! Hvala što si me podsetio/la na neke fine dane i uspomene!

 25. Sta je bolje za pravljenje bloga, blogger ili wordpress? Molim za tvoje misljenje iako koristis blogger.

  1. Moje iskustvo blogovanja je isključivo vezano za blogger, tako da ih, nažalost, ne mogu uporediti. Žao mi je što nisma mogla više da pomognem 🙁

 26. Odusevljena sam tvojim stilom pisanja. Pre nekoliko dana trazila sam neke informacije o Edie Sedgwick, i naletela sam na clanak gde sam posle prve procitane recenice pomislila ”Ovo je Brana”. I nisam pogresila. 🙂
  Gledala sam film ”The Factory Girl” i nisam sigurna da su ga bas ”verno” odradili.

  1. Hvalaaaa velikoooo!!! :)))

   Pazi, što se tiče filma, ubačeno je mnogo neproverenih informacija, od one da se zabavljala sa Bob Dilanom, do onih koje se tiču odnosa nje i Endi Vorhola. Ipak, mnogo toga je zasnovano na istinitim činjenica, tako da je film svakako približio Edi savremenoj publici. Možeš da nađeš na netu filmove koje je radila za Endija, pa možeš i sama da se uveriš kakva je bila, barem na platnu. 🙂

   Veeliki pozdrav!

 27. Zelim samo da ti kazem da me prosto odusevljavas zato sto si razlicita, zato sto si pismena, zato sto si inteligentna, zato sto cenis neke lepe i vecne stvari u zivotu, zato sto nisi povrsna a uz sve to i mnogo si lepa.
  Razbila si predrasude o blogerkama kao povrsnim osobama bez mozga koje su u zivotu procitale samo Dozivljaje macka Tose i ciji se svet, interesovanja i prica vrte samo oko sopinga i skupih krpica.
  Dopada mi se sto si svoja, sto ne robujes iskljucivo skupim stvarima i misljenju da se stil moze kupiti. Predivna si s tom frizurom, predivna je takodje i tvoja majka (koju sam spoznala samo kroz njene zlatne ruke cije si radove iznela u svojim postovima).
  A od svega me najvise odusevljava kako pises. Jedina si blogerka na celom svetu ciji su tekstovi meni licno zanimljiviji i inspirativniji od fotografija, a ako imas u vidu koliko visoko misljenje imam o tvom stilu na tim fotografijama, shvatices koliki je ovo kompliment. Predivna si i samo nastavi tako. Irina

  1. Uuuh, uh, uh….Ovakvi komentari daju snagu! Potvrda su da sve ovo ima smisla!
   Ne znam šta da kažem sem ogromno hvala! Moje je ogromno zadovoljstvo da imam ovakve čitaoce! Naaaajveći pozdrav!!!

 28. Toplo preporucujem YT kanal Lise Eldridge! Bez prenemaganja, profi makeup artist, saveti savrseni!
  Divan i inspirativan post!
  Puno pozdrava,
  Anchi

 29. Iznenadjena sam sto brises komentare, koji su vrlo korektni, i sadrze prosto pitanje

 30. Ja sam danas preuzela sovice i jos par granicnika od Snezane.Divni su.Hvala tebi na preporuci,Snezana je jako srdacna mlada dama.Pozz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *