Storage idea: belt

Pre par godina sebi sam obećala da ću se sa svakog putovanja u inostranstvo vratiti sa nekoliko suvenira, mapom grada, ulaznicama za muzeje koje sam posetila, lepim sećanjima, specifičnim fotografijama i makar jednim modnim magazinom iz zemlje koju sam obišla. Bio je to moj način da uz sebe zauvek zadržim destinacije koje su me jednom oduševile. I u koje bih se ponovo vratila.

Tako je i bilo… Godnu za godinom, držala sam se svog obećanja, i kući donosila sve veći broj zanimljivih sitnica. Među njima i sve veći broj modnih magazina. Vremenom, postalo je teško skladištiti ih. A bacanje nije dolazilo u obzir. Jer oni  za mene nisu bili tek puka modna štampa, kojoj je davno istekao rok korišćenja. Oni su bili uspomena. I način da se približim zemlji koju sam posetila.

Moj standardni držač za novine postao je mali, police prepune, fioke preuske. Nije mi bilo druge no da potražim alternativno rešenje, koje me je i dovelo do poente današnjeg posta. Reč je ideji na koju sam slučajno naletela, a koja je tradicionalno držanje magazina na podu učinila stilizovanijim. I to sve uz pomoć jednog jedinog kaiša. Običnog, muškog, bez ikakvih posebnih ukrasa ili dodataka. Tako jednostavno, a tako efektno rešenje. Kombinacija kojoj se uvek najviše divim.

Odjednom, kutak u sobi sa magazinima naslaganim na podu više nije izgledao tako neuredno, niti neugledno. Postao su priča za sebe. I ponoviću, sve uz pomoć običnog muškog kaiša, inače kupljenog za 300 dinara kod komšija sa Dalekog istoka. Dostupno, lako i praktično rešenje. I prilagodljivo na toliko načina. Samo je bitno imati ideju. A ja se nadam da sam vam je dala.

Ukoliko i sami rešite da svoju kolekciju magazina organizujete baš ovim putem, pošaljite mi fotografiju svog novog kutka u sobi, a ja ću najlepše rešenje i nagraditi. Fotografije mi možete slati u inbox Facebook stranice ili ih postaviti na Instagram uz hashtag #branasstorageidea. Samo, imajte na umu da u obzir dolaze isključivo ideje koje su zasnovane baš na ovoj, opisanoj u postu. A ime čitateljke koja je poslala najlepše organizaciono rešenje na kontu prethodnog Storage posta je @marimarusis i OVDE možete videti kako je ona organizovala svoju kolekciju lakova za nokte.

Iskreno se nadam da vam je ovaj post prijao, i da će vam biti od koristi. Do idućeg, budite mi nasmeajni! Vaša B.

02040605

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

8 Responses

 1. Odlicna je ideja, jako jednostavno resenje! Mislim da cu tako nesto da uradim i sa skriptama i knjigama sa faksa iz prethodnih semestara. 🙂
  A jako mi je drago sto ti se bas ta slika najvise svidela, to je moja rodjena sestra… 🙂

  1. Odlična ideja za knjige i skripte… Ako mi je nešto pravilo lom tokom studija onda je to bila literatura…

   I baš, baš mi je drago da je reč o tvojoj rođenoj sestri! 🙂

   Veliki pozdrav za obe!

   Brana

 2. Ovo sam vec negde videla, samo sto su u pitanju bila dva kaisa i ta hrpa novina je sluzila kao nocni stocic. A mislim da sam negde videla i dve hrpe novina preko kojih je stavljeno malo doblje staklo pa sluze kao sto u dnevnoj sobi.

  1. Da, da dva ili više kaiša apsolutno dolaze u obzir… A ideja sa novinama umesto stalka za stočić je pregnijalna… Jedino što se bojim jeste slučajnog udaranja u stočić i evenutalnog razbijanja stakla…Ali verujem da se i u tom pogledu stočić može zaštiti… 🙂

 3. ne svidja mi se kako izgleda resenje sa kaisem ali mi se bas dopada ideja suvenira i obliku modnog magazina =)

  1. Da, sjajan način da se zaviriš u jednu posebnu industriju ili pak poseban sloj zemlje koju posećuješ… 🙂

   Na primer, u Turskoj mi je bilo otkriće da postoje modni magazini za zabrađene žene… Doduše, nisam poželela da ih kupim, ali je svakako samo saznanje da postoje bilo interesantno, pogotovo jer su stajali odmah do turskog Voguea. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *