Sveža doza zanimljivih internet priča

Po tradiciji, Dragana nam donosi niz sjajnih internet priča koje stižu kao poručene u ovo lenjo nedeljno popodne… Uživajte!

————————————–

Jedno od mojih omiljenih dokoličarenja vikednom (kada sebi dopuštam i da pišem reči za koje nisam sigurna da postoje, kao što je dokoličarenje :)) jeste da iz kreveta, uz šolju vruće kafe, neki slatkiš i tihu muziku “listam” Internet stranice. Ovakvo lenčarenje mi naročito prija ukoliko je protekla nedelja bila toliko teška da su se dani haotično slili jedan u drugi do spasonosne subote. Ako dobro znate o čemu govorim ili ste se možda tek vratili sa odmora i želite još malo da predahnete pre nego što uronite u nove poduhvate, nadam se da će vam ove preporuke pružiti bar malo opuštanja i inspiracije. Uživajte!

Toliko filmova, a tako malo vremena! Ponekad me zapravo uhvati nervoza koliko klasičnih ostvarenja nisam pogledala, ali mi onda bude i drago jer postoji toliko odličnih dela za otkriti. Olakšavajuća okolnost je što su ljubitelji filmske umetnosti uvek spremni da pomognu svojim preporukama, pa sam tako nedavno uspela da naiđem i na vodič za filmove Vesa Andersena – za početnike, napredne i one između. I tako se moja Watchlist na IMDB.com uvećala za još nekoliko naslova!

Mora da su i vama poznata ona apsolutno neproduktivna jutra u kancelariji kada se spustite u crnu rupu elektronske pošte i ne izranjate koji sat, a zapravo ništa ne postižete? Ili one večeri kada se samo svalite na kauč i ostanete tako do počinka? U takvim situacijama, samo 10 minuta je dovoljno da preokrenete svoj dan i “ugurate” u njega dobre navike, a sa njima i pozitivnu energiju . Pokušajte!

Posmatrano hladno i objektivno, neverovatno mi je interesantno i čak smešno koliko se drugačije ponašamo kada se zaljubimo: koliko taktiziramo, analiziramo, hoće-neće, povuci-potegni… Nikad nisam razmišljala o tome kao o kulturološkoj pojavi, ali onda sam otkrila da Parižanke i Njujorčanke imaju sasvim drugačiju filozofiju oblačenja za prvi sastanak. Verujem da je u pitanju gruba generalizacija, ali sam se svakako zapitala u koju grupu spadam. A vi?

Ukoliko bih se ikada odlučila za tetovažu (ja koja iz dosade ni istu boju laka za nokte ne mogu da nosim duže od tri dana), bila bi diskretna, poput ovih nežnih crteža korejskog tatu-majstora.

Iz istog razloga iz kog su mi tetovaže problematične, oklevam i sa farbanjem kose – naročito zbog neophodnog održavanja. Međutim, ima dana kada mi dođe da sutradan započnem ovaj eksperiment promene čak 5 sasvim različitih nijansi boje kose u sedam nedelja! Mislim da bih završila na crvenoj ili boji veoma tamne čokolade. Da li biste se vi usudili?

Na redu je jedna ozbiljnija priča, ali ništa manje vredna pomena. Starlight fondacija za decu je u saradnji sa dizajnerima počela da kreira personalizovane bolničke ogrtače za tinejdžere, kako bi im donekle olakšala boravak u bolnici. Devojčice i dečaci su oduševljeno reagovali, jer iako deluje kao mala promena, ovi tinejdžeri su je prigrlili sa širokim osmehom na licu. Pozdravljam svaki napor koji ima takav rezultat.

Znate da vam u Internet pričama redovno preporučujem i fotografije koje su mi privukle pažnju. Ovoga puta, u pitanju je projekat bračnog para iz Moskve čije slike slave lepotu slovenskog narodnog nasleđa. Dopada mi se njihova bajkovita nestvarnost, posebno zato što mi pokazuje raskoš nečega što mi je blisko, a što veoma malo poznajem.

Priznaću vam da sam pomalo ponosna na sebe kada se odlučim za ovsene pahuljice za doručak, jer me zasite i znam da sam unela nešto zdravo u svoj organizam. Ipak, moraju li da budu tako bezukusne? Kao spas od dosadne (i na oko nimalo primamljive) ovsene kaše, pronašla sam deset slatkih i slanih dodataka koje će je zasigurno učiniti manje dijetalnom, ali to je cena koju sam uvek spremna da platim za malo više uživanja. Potrebna je energija za ostatak dana, zar ne?

I za kraj, pogledajte ko je bila “It” devojka godine kada ste rođeni! Moja je prelepa i meni veoma draga “Pretty Woman”!

Kako vi volite da “dokoličarite”? Šta vas pokreće ovog meseca? Čujemo se u komentarima!

 

photo by deathtothestockphoto.com

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *