Tražite idealan planer za 2022? Tu smo da vam pomognemo!

Budući da se bliži nova godina, svima nam je potrebno mesto gde ćemo početi da ispisujemo nove ciljeve, očekivanja i nade za tih 365 dana koji nam dolaze. Kao veliki zaljubljenik u sveske, notese, planere, agende i rokovnike svih vrsta, delim sa vama listu domaćih proizvođača planera i rokovnika koji su se našli u mom užem izboru za narednu godinu.

Ovaj put izbegavamo tržne centre, masovnu proizvodnju i uvoz, te je fokus na lokalnom planeru, nekad čak i ručno rađenom, dizajniranom sa dušom i od strane fenomenalnih žena koje brinu da svi budemo organizovani sa osmehom na licu.

Smrcha & bo.

Smrcha & bo. više je od običnog rokovnika. To je mali domaći brend iza kog stoji ekipa talentovanih žena koje veruju u ostvarivanje snova, avanture i sve divne stvari koje možemo da postignemo ako dobro rasporedimo obaveze.

Njihove rokovnike volim najviše zbog činjenice da u ponudi imaju preko 700 različitih korica koje možemo birati za svoj planer. Mnoge od njih dizajnirale su sjajne domaće umetnice kao što su Bajkovija, Dotted by Jovana, Marija Miladinović, Kaligrofica, Minahura, Alex Moving Fwrd.

U ponudi imaju standardne, školske, mini, studentske, bullet i stalne planere, kao i kuvare, sketchbook planere, planere za biljke i za porudžbine. A tu su i štampalice, washi trake, stikeri i ostala raznovrsna ponuda.

Izvor: @smrcha.and.bo
Izvor: @smrcha.and.bo

Plandovanje

Mali domaći brend Plandovanje nastao je, kako kažu na svojoj Facebook stranici, po uzoru na analogno planiranje života svoje osnivačice “od 30 leta sa dvoje dece, dva psa, jednim mužem i zvanjem advokata”.

Plander je spoj planera i dnevnika. U njemu ćete pronaći mesečni raspored, kalendar, tabele za praćenje navika, stranice za sadržaj i 110 listova sa poljem za numeraciju na kojima možete pustiti mašti na volju. Tu ćete sami dizajnirati svoje nedeljne planove, pisati unose a la dragi dnevniče, beležiti shopping liste, ukrašavati ga washi trakama ili crtkati po stranicama – ideja je pregršt i sve su ostvarive unutar izlazećeg sunca utisnutog na koricama zemljanih tonova. 

Sve boje korica koje Plandovanje ima u svojoj ponudi kao i ideje za popunjavanje planera možete pogledati ovde.

Izvor: @plandovanje
Izvor: @plandovanje

Samo nežno prema sebi

“Samo nežno prema sebi” je umetnički projekat dizajnerke i edukatorke Jane Oršolić. To je sva ona fenomenalna, emotivna i ohrabrujuća tipografija koju do sada niste mogli da ne primetite na Instagramu. A takvi su i “Samo nežno prema sebi” planeri i notesi.

Kada malo bolje razmislim, ima li lepše poruke koja može da nas sačeka na planeru, pogotovo u trenucima kada sebi zadajemo previše obaveza i imamo nerealna očekivanja, pa se uhvatimo u nekom unutrašnjem monologu punom snebivanja i kritike jer ih nismo ispunili.

Aktuelne boje i korice planera i notesa koje potpisuje Jana Oršolić, kao i celokupnu ponudu stikera, hemijskih olovaka i bukmarkera možete pronaći ovde

Izvor: @samo_nezno_prema_sebi
Izvor: @samo_nezno_prema_sebi

Notes&co

Svi već znamo za održivu modu i odeću, a evo prilike da se upoznamo i sa održivim planerima. Notes&Co su premium planeri izrađeni u malim serijama, potpuno ručno, od najfinijeg knjigovezačkog materijala. Ovi planeri izrađeni su bez upotrebe plastike, održivo i etički, a ručno su i koričeni u knjigoveznici.

U godini koja je toliko pažnje skrenula na održivi razvoj i značaj zdrave životne sredine, ovi planeri predstavljaju možda čak i najlogičniji izbor za narednu godinu. A napomenuću i to da su u izradi korišćeni prirodni materijali iz sertifikovanih održivih izvora. Planeri su svedenog dizajna i dolaze u četiri boje, uz mogućnost personalizacije utiskivanjem inicijala na prednju koricu.

Još jedna divna stvar je što su ovi planeri plod lokalnog ženskog biznisa.

Izvor: @notesandco.rs
Izvor: @notesandco.rs

Uređeni haos

Planeri koje potpisuje Uređeni haos poručuju nam da prezauzetim ženama malo pomoći nije na odmet. Mislim da se svi možemo složiti sa tim. Nekad nam je zaista potrebno da rasteretimo um, makar i na papiru.

Ovaj planer će po svojim dimenzijama stati u svaku torbu i biti uz vas kad god vam zatreba mini rasterećenje. Pa znate kako ide ona stara – pametan piše… To što je kompaktan i što ga možemo nositi svugde, ovom planeru donosi dodatne simpatije sa moje strane, ali ni blizu koliko me oduševljava to što njihovi planeri izgledaju kao male knjige života. Specijalno zbog toga što su debelo koričeni i puni božanstvenih ilustracija pomešanih sa pastelnim tonovima u dizajnu, učiniće da osetite ceo hygge koncept života čim ga prelistate.

U ponudi imaju standardne, mini, muške, studentske, porodične i poslovne planere, ali i spomenar i dnevnik trudnoće. Naravno, tu su i aksesoari za planer i olovke. 

Izvor: @uredjenihaos
Izvor: @uredjenihaos

Hooh shop

Hooh shop planer nastao je iz lične potrebe vlasnice jedne agencije za digitalni marketing da život učini organizovanijim.

Glavni razlog zbog kojeg sam ga svrstala na ovu listu jeste fenomenalna priča o tome kako je nastalo ime ovog brenda, a koja me je kupila. Hooh predstavlja miks imena egipatskog boga beskonačnosti Huha, ali i uzvik olakšanja na brojnim svetskim jezicima.

Raznovrsnost u ponudi i kvalitet izrade se podrazumevaju, a to je nešto što ovim planerima definitivno ne manjka. U ponudi imaju personalizovane i definisane planere.

Ukoliko odaberete personalizovani planer, to može da bude i biznis i lifestyle planer, ali i studentski ili bullet dnevnik jer sami birate kako će unutrašnjost izgledati. To radite tako što selektujete inserte, naravno pored korica i separatora.

Izvor: @hooh__shop
Izvor: @hooh__shop

Manonija

Želite li da prestanete da jurcate? Počnite da planirate. Brend Manonija čini umetničko dizajnerski dvojac koji uz svoje ljubimce Mačku, Mošu i Strelku osmišljava proizvode koji će nam pomoći u borbi za slobodno vreme.

U svojoj ponudi imaju majice, dukseve, postere i naravno pribor u koji ubrajamo planere i teftere, ali i beležnicu na koju vam posebno skrećem pažnju. U pitanju je treće izdanje njihovog najprodavanijeg proizvoda – beležnice pod nazivom “Jugoslovenka”. Mislili ste da niste jugonostalgični? I ja sam tako mislila dok nisam naišla na ovu teleport beležnicu, smišljenu za sve koji se ponose nasleđem revolucionarne borbe. Presvučena tvrdim povezom od recikliranog papira sadrži originalnu ilustraciju koja je nastala na osnovu arhivskog materijala – po fotografiji iz 1944. na kojoj je partizanka Mira Pejić, a autor fotografije je Žorž Skrogin, partizan i član Kazališta narodnog oslobođenja. Svaki primerak ove sjajne plavo-belo-crvene beležnice je numerisan i pečatiran, čime se potvrđuje autentičnost i orginalnost ovog umetničkog predmeta. Ukoliko je Jugoslovenka vaš izbor, požurite sa kupovinom jer je ovo planer izrađen u svega 200 primeraka. 

Izvor: @manonija
Izvor: @manonija

Planner for you

Korak po korak, dan po dan – jedna godina = 365 prilika da ostvarite Vaše planove, poručuje nam ekipa Planner for you. Njihovi planeri su tu kako bi nam pokazali da sve što smo zamislili, možemo i da ostvarimo, naravno, uz dobar plan. Bilo da je u pitanju godišnji, dnevni ili plan koji je kombinacija ova dva, Planner for you ima rešenje, a ono se krije među njihovim bajkovitim umetničkim koricama.

Takođe, moram spomenuti i to da je podstrek i inspiracija za nastajanje ovog planera koji već obožavamo bio i intervju naše urednice Brane koji je osnivačica brenda odgledala 2017. godine. Žene koje inspirišu žene da ostvaruju svoje snove, to je prava formula za uspeh. Neka i vas ovi planeri inspirišu da sistematizujete i organizujete svaki korak ka ostvarenju sopstvenih snova! 

Izvor: @planner_for_you_
Izvor: @planner_for_you_

Minino planeri

Minino je brend nastao krajem 2015. godine sa misijom da vas njihovi planeri prate u svim segmentima života i uvek budu od koristi.

Ponuda Minino planera počela je skromno, sa planerom za mame koji je naišao na tako dobar odziv da su jednostavno morali da prošire svoj asortiman. Tako da danas u Minino online shopu možete pronaći specifičan fenomenalno dizajniran planer za svaku aktivnost koja vam je ikada pala na pamet. Tu su neprolazni planeri za mame, trudnice, devojke, ali i za venčanja, devojačke večeri, putovanja, posao, vaše kućne ljubimce, dečiji planer, planer zakazivanja, pa čak i magnetne piši–briši table.

Unutrašnjost Minino planera je dizajnirana do poslednjeg detalja sa ogromnom pažnjom i ukusom, tako inspirativno i detaljno da će vam ruka istog trenutka kad ga otvorite sama poleteti da sve obaveze dovede u red.

Bonus detalj koji je mene kupio – u planeru za devojke, između ostalog, možete pronaći i antistres bojanku – obožavanje! 

Izvor: @minino.planeri
Izvor: minino.planeri

Nomad accessorize

Nomad planeri nastali su kao rezultat rada dve mlade devojke koje su nakon završenog mastera na Fakultetu dramskih umetnosti odlučile da je vreme da započnu sopstveni posao i odlučno poruče svima da je pisana reč ponovo u modi.

Nomad u svojoj ponudi ima, pored godišnjeg, planere za školu, studente, venčanja, putovanja, zdrave navike i onaj koji bih posebno istakla, a to je planer budžeta. Unutrašnjost je dizajnirana tako da će uz njega i najveća raspikuća (pronalazim se u ovome, hm) naučiti kako da lako upravlja novcem, pogotovo uz pet kovertica koje služe lakšoj raspodeli novca za različite troškove.

Svaki od ovih planera odlikuje se pastelnim i sanjivim koricama sa nekim tako umirujućim dejstvom koje donosi to savršeno prelivanje boja iz jedne u drugu. Lakoća i suptilnost korica navešće vas da sa istom takvom lakoćom pristupite i planiranju svojih obaveza. 

Izvor: @nomad_accessorize
Izvor: @nomad_accessorize

Print 4 Party

Možda čak i najrazrađeniji posao sa planerima na našim prostorima i to ženski (vodi ga jedna divna Marina koja dolazi iz Čačka) – Print 4 Party je online prodavnica modernih i unikatnih planera, džepnih planera, dnevnika zdravog života, poklon paketa i aksesoara od papira. Njihov prvi proizvod bila je personalizovana sveska, ali danas su najprepoznatljiviji po svojim planerima sa uvek modernim i aktuelnim dizajnom korica u čijem pravljenju sarađuju sa nemalim brojem mladih umetnika među kojima je i Zombijana.

U ponudi možete pronaći datumirane i nedatumirane planere, džepne planere koji mogu biti i personalizovani, stone planere, dnevnike zdravog života i naravno, kako je ime brenda Print 4 Party, na njihovom sajtu možete kupiti i najrazličitiji asortiman za proslave, počev od pozivnica, pa sve do karata pića i jelovnika.

Izvor: @print4party.rs
Izvor: @print4party.rs

Simply Ollie

Simply Ollie planer nastao je sa idejom da unese red u univerzume svojih korisnika. Na svom sajtu poručuju da je jedna sluđena devojka odlučila da baš to uradi za sebe, ali i za celu generaciju koja će promeniti svet. Ali takođe i generaciju koja nema dovoljno vremena, koja je uvek zauzeta i kojoj je povrh svega dobra organizacija najpotrebnija.

U ponudi planera koja se sastoji do dnevnih, nedeljnih i stonih planera akcenat je na prijatnim zemljanim tonovima i koricama sa motivima biljaka, cveća i voća. Simply Ollie planere možete kupiti zasebno, ali i uz planner bundle, koji predstavlja sve što vam je potrebno da vaš planer bude kompletiran. Tu se, pored planera, nalaze i stiker setovi koji vam se uklapaju uz odabrane korice, ali i obeleživač stranica sa resom.

Izvor: @simply__ollie
Izvor: @simply__ollie

Moj rokovnik

Brend Moj rokovnik nastao je u decembru 2016. godine iz potrebe za funkcionalnim i praktičnim rokovnikom privlačnog dizajna koji će omogućiti lakšu organizaciju obaveza i određivanje ciljeva, ali i iz želje da menjamo svet tako što ćemo promeniti sebe. Moj rokovnik sadrži sve što je potrebno da organizujemo svoje vreme na najbolji način, zapišemo sve na jednom mestu i odredimo prioritete za naredni period. Na svakoj strani se nalazi prostor za beleške i liste obaveza, a na kraju rokovnika dovoljno strana da zapisujemo sve ono što nam je bitno da zapamtimo odmah ili ne zaboravimo kasnije. Specijalna ljubav ide i za činjenicu da je ekipa koja stoji iza ovog brenda napustila svoj kancelarijski posao i uplovila u nesigurne vode privatnog biznisa.

Ako nešto slično i sami planirate, tu je “Moj rokovnik” biznis rokovnik, ali i standardni, mini, dnevni, planer za venčanje, planer za e-shop, studentski i planer ishrane. Korice ovih planera su uglavnom veselih boja ili sa nekom od motivacionih poruka za pravi sklad misli svakog dana, a mislim da vas ni propratna oprema definitivno neće ostaviti ravnodušnima. Zato vam preporučujem da što pre pogledate celu Moj rokovnik ponudu.

Izvor: @moj_rokovnik
Izvor: @moj_rokovnik

Moj dnevnik planer

Priča koja se krije iza nastanka planera Moj dnevnik je zapravo neizmerno dirljiva i lična i počinje još 2013. godine kada je, kako kaže osnivačica, na testu za trudnoću ugledala tu drugu sudbonosnu crtu. Kako je poželela da sve što joj se u tom periodu dešava zabeleži i sačuva od zaborava, shvatila je da tada na tržištu ne postoji nijedan planer prilagođen baš za trudnice.

Nakon bezbroj peripetija sa štamparijama rođen je Moj dnevnik planer za trudnice, koji je danas mali, ali uspešan porodični posao. Osim dnevnika za trudnice, Moj dnevnik u ponudi ima i planere za sve dame od 7 do 77 godina, kako oni kažu, koje žele da postanu najbolja verzija sebe, a dolaze u žutoj, roze i ljubičastoj boji. 

Izvor: dnevnikzatrudnice.com
Izvor: dnevnikzatrudnice.com

Pored svih ovih planera i rokovnika koje posedujem, moram priznati da bih nakon pisanja ovog teksta najviše želela da imam po jedan planer od svakog proizvođača. Zaista je preteško odlučiti se za jedan kada je ponuda ovako kvalitetna i raznovrsna.

Gde ćete vi kupiti svoj rokovnik za 2022. godinu? Čekam vas da pričamo u komentarima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *