Vodič za kupovinu novogodišnjih poklona 2. deo: Novi krug po radnjama malih proizvođača

Pripremavši prvi vodič za kupovinu novogodišnjih poklona BDW tim naišao je na još mnogo sjajnih kreativaca čiji rad zaista zaslužuje našu punu pažnju. Zbog toga vam danas predstavljamo još jednu listu malih brendova kod kojih možete naći adekvatan poklon za predstojeće praznike, ali i za bilo koju drugu priliku tokom iduće godine.

Neoma maske

Voleli to ili ne, zaštitne maske su ove godine pored telefona, novčanika i ključeva postale četvrta stvar koju moramo imati u rukama kada izlazimo iz kuće. Zbog toga su se i našle na ovoj listi. Neoma maske napravljene su od netkanog tekstila i poseduju sertifikat koji potvrđuje da ne sadrže bilo kakve štetne materije, niti mirise, te ih mogu koristiti i deca. Sjajne dezene ovih maski možete pogledati i poručiti na @neomamask.

Daskka design

Daskka design je brend koji spaja estetsko i praktično, koji iskače iz okvira konvencionalnog i svojom formom i bojama čini da jedan uobičajeni upotrebni predmet postane umetničko delo. Kuhinjska daska koju ove devojke proizvode može vam, pored klasične namene, služiti i kao podloga za laptop, daska za serviranje ili kuhinjska/zidna dekoracija. Trenutnu ponudu možete naći na @daskka_design.

Hekluška

Želja da svojim rukama nešto kreira navela je Katarinu iz Kuršumlije da osnuje Heklušku. Naučivši veštinu pletenja i heklanja od svoje bake, pre godinu i po dana počela je da stvara heklane dečije igračke. Od pamučnog konca i antialergijskog silikonskog punjenja ova devojka napravila je čitavu armiju životinja. Pored toga, Katarina na svom Instagram profilu redovno govori o izazovima sa kojima se susreću mali biznisi i samom procesu izrade ručnog rada. Njenu ponudu možete videti na @hekluska.

Tisart concept i Marin atelje

U poslednje vreme potpuno sam oduševljena ljudima koji se bave izradom keramičkih proizvoda. U ovom tekstu izdvojiću dve umetnice – Tamaru Stepanović (@tisart_concept) i Marijanu Samardžiju (@marin_atelje) – koje iz svojih peći vade ručno oblikovane šolje, novogodišnje ukrase, tanjiriće, vaze. U njihovim ateljeima sigurno možete naći jedinstven i pažljivo izrađen novogodišnji poklon.

Štap i kanap

Ovo je nešto potpuno nesvakidašnje i unikatno, proizvedeno bukvalno uz pomoć štapa i kanapa. Radi se o ručno tkanoj tepiseriji i macrame zidnoj dekoraciji. Iznenadićete se kada vidite kako se njihovi radovi mogu uklopiti uz vaš enterijer (čak i ako negujete minimalistički stil). Takođe, za sve jogine koje ovo čitaju, @štapikanap u ponudi ima i macrame torbe za joga prostirku, pa svoju opremu možete čuvati u torbi izrađenoj od 100% prirodnog recikliranog pamuka.

Sanjar illustration

Sanja Radić, koju ćete na Instagramu naći pod imenom @sanjar.illustration, ove godine se potpuno posvetila crtanju ilustracija i pravljenju @heartshapeddolls lutkica. Ukoliko među prijateljima imate obožavaoce Vlade Divljana ili Milene Dravić, ovo je pravo mesto za nabavku poklona. Majice sa likovima umetnika, ali i drugim šarenim ilustracijama inspirisanim florom i faunom su trenutno na novogodišnjoj akciji!

Ekser i konac

String art, odnosno umetnost strunama, iako u svetu vrlo poznata, na našem tržištu je malo zastupljena. Brend @ekserikonac je izgrađen upravo na ideji kreiranja jedinstvenih proizvoda uz pomoć eksera, konca i jedne drvene table. Sam proces izrade jednog rada može trajati od 15 minuta do nekoliko dana, u zavisnosti od veličine i kompleksnosti samog motiva koji izaberete.

A za one koji su u Beogradu, preporučujemo tri sjajna mala brenda koji će probuditi sva vaša čula.

Cvetologija

Ono što vam sigurno nije promaklo ako ste šetali Gospodar Jovanovom ulicom jeste ova oaza cveća.  Sa potpuno novim konceptom aranžiranja buketa, ova cvećara postala je kultna kako u gradu, tako i u Instagram zajednici. U @cvetologijabg imate mogućnost da kupite već kreiran buket ili da sami odaberete svaki cvet koji će se u njemu naći.

Poslastičarnica Šuma

Šumski paket @poslasticarnicasuma je sjajan poklon za ljubitelje slatkiša bez rafinisanog šećera i glutena. U njemu se pored dva parčeta torte nalaze i kolači, napitak od rogača i bubice sa različitim punjenjima. Sve to u savršeno spakovanoj kutiji možete dobiti na kućnu adresu ili preuzeti u Siminoj ulici.

Spalon botaniko

U Spalonu će vas sačekati mala i vrlo profesionalna ekipa terapeuta koja se posvetila usavršavanju različitih stilova masaže. Pored poštovanja svih epidemioloških mera i sjajne atmosfere koju osetite čim zakoračite u salon, do kraja decembra Spalonko tim obezbedio je i popust na personalizovanu masažu. Vaučere koji mogu biti sjajan novogodišnji poklon možete poručiti na njihovom Instagram profilu @spalonbotaniko.

Vaše reakcije na prethodni tekst na ovu temu bile su odlične. Radujemo se što smo mogli da vas inspirišemo i upoznamo sa domaćim, malim, ali veoma vrednim brendovima. Vođeni time, uradili smo još jedan vodič i dopunili prethodnu listu. Opet vas pozivamo da i vi sa nama podelite svoja iskustva i brendove vredne pažnje, a koje ovde nismo pomenuli.