What To Do This Weekend?

Prosto se rastužim kada vidim da je prošlo i po tri i po meseca između dva ”Preporuka” ili pak ”Šta raditi ovog vikenda” posta. No, njihova zahtevnost, prvenstveno u pogledu pisanja, ne ostavlja mi mnogo izbora, te je neophodno da sačekam da se sve kockice poslože kako bi im se istinski posvetila. Ova nedelja je bila nešto sporija te se konačno ukazao idealan trenutak za novi ”Vikend” post i rubriku meni posebno dragu. Kako ste je već predugo čekali neću dužiti, već odmah prelazim na prvi od četiri predloga šta raditi ovog vikenda.

1. Započnite… svoj vodič za život!

Pripadam onoj grupi ljudi koji veruju da život dobija obrise naših misli. Zato, trudim se da sebe što češće podsećam na važnost pozitivnog razmišljanja i optimizma. Trudim se da sama pronađem odgovore na sva svoja pitanja i sebi budem najveća podrška i oslonac. Jer ako u tome uspem, znam da nema životne prepreke koju neću savladati. U tim nastojanjima služim se raznovrsnim tehnikama. Između ostalog i praćenjem nekih sjajnih blogova čiji autori imaju šta reći o umetnosti življenja. Međutim, kako sam vizuelni tip, i kako sam čitavo svoje školovanje provela zapisujući sve što mi se činilo važnim iz gradiva, rešila sam da sve te inspirativne, životne rečenice koje pronalazim na blogovima, u knjigama, u filmskim replikama i svakodnevnici zapišem, bez obzira koliko mi se činile poznatim. Time sam započela svoj takozvani ”vodič za život”, koji je zapravo mala zbirka svih onih velikih životnih istina koje iz nekog nepoznatog razloga tako često smetnem s uma, a ne bih smela. Jedna od njih je i sledeća, skoro zapisana sa bloga Marc and Angel Hack Life ,o kojem sam vam više rekla u OVOM postu:

”Don’t take things too personally, even if it seems personal.  Rarely do people do things because of you; they do things because of them.  You honestly can’t change how people treat you or what they say about you.  All you can do is change how you react and who you choose to be around.”

Dakle, ukoliko ste i sami skloni ovom vidu traganja za inspiracijom i ukoliko volite da tu inspiraciju svojom rukom ispišete  kako bi vam što duže ostale u sećanju, ovaj vikend iskoristite kako biste započeli vaš lični vodič za život. Konačno ”išarajte” onaj lep notes koji vam mesecima stoji bez prave namene i zapišite sve one sjajne rečenice koje toliko volite i koje želite da uvek imate pred sobom. Verujte mi, pomoći će vam. Čak i ako nemate problem zbog kojeg vam je pomoć potrebna. Jednostavno, biće to način da negujte svoj um onako kako negujete i svoje lice i telo.

2. Obiđite… muzej koji ”nikako da obiđete”

Godišnjica od rođenja Nikole Tesle podsetila me je na jednu tužnu i za mene sramnu istinu: još uvek nisam bila u njegovom muzeju u Beogradu. Shvatila sam da više nema mesta za ikakve glupave izgovore, i jedan deo sutrašnjeg dana rezervisala sam za odlazak u Krunsku 51. I znate šta? Osećam se kao tek pristigli turista koji zna da će videti nešto značajno i vredno i koji se tome neizmerno raduje. Stoga, ukoliko ste i sami u sličnoj situaciji i znate da je greška što nikada niste otišli u muzej u vašem ili susednom gradu, a želja vam je, iskoristite ovaj vikend kako biste ispravili taj propust. Pozovite one za koje znate da će podjednako uživati u ovakvoj vikend akciji, i dozvolite sebi malo turističkog ushićenja. Biće to idealan način da pobedite monotoniju svakodnevnice i sebi priuštite nestandardan vikend.

02

3. Bacite se na veliko čišćenje…svog desktopa!

Na mojoj ”to do” listi ova stavka vuče se već danima, te sam konačno rešila da je upravo ovog vikenda čekiram kao urađenu. Ne zato što sam preterano organizovana kada je moj laptop u pitanju, već jer polako postaje nemoguće raditi na njemu. Verujem da će vam informacija da usled neizmernog broja foldera više i ne vidim svoju desktop fotografiju, najbolje ilustrovati trenutno stanje. Zato, nedelja prepodne rezervisana je za generalno čišćenje, sortiranje i brisanje svega nepotrebnog. Unapred osećam olakšanje. Ako biste i vi da odahnate po istom pitanju, odvojite koji sat tokom ovog vikenda i sredite svoj desktop. I to tako da se ponosite sobom i učinjenim. Makar do narednog meseca. Da, moram priznati da sama aktivnost nije preterano atraktivna, ali će biti i više nego korisna. Pogotovo kada sledeći put krenete u potragu za onim vrlo važnim dokumentom ili fotografijom.

4. Dođite na…PET PARTY!

I ne mogu a da ovaj post ne završim pozivom na jednu od meni najdražih beogradskih manifestaciju u kojoj imam čast da učestvujem drugu godinu zaredom. U pitanju je velika žurka za ljubimce, a povodom izbora najelegantnijeg među njima. Moram li da napomenem koliko sam počastvovana što sam  i drugu godinu zaredom pozvana da budem deo žirija koji će dodeliti tu laskavu titulu? Ako je suditi po prošlogodišnjem izboru, čeka nas 3 sata uzbudljivog, napetog i neizvesnog takmičenja tokom kojeg slatkoća izbija sa svih strana. Zato, doderajte svog ljubimca (koje god da je vrste) i sutra pravac Delta City, Naxi Oaza. Žurka počinje u 13h i trajaće do 16h. Učešće je besplatno, jedino što bi bilo poželjno jeste da se prijavite putem grupe Velika žurka za sve ljubimce na sajtu petface.com. Iskreno se nadam da se vidimo! I da, nemojte slučajno da propustite šansu da me upoznate sa vašim ljubimcem. Možda i sredimo neku titulu preko veze, hehe. Do idućeg javljanja, najsrdačnije vas pozdravljam! Vaša B.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

8 Responses

 1. Dobre preporuke, a inace prva mi se cini najidenticnija, jer i sama zapisujem sve i svasta odavno. A super ideja za neku lepu svesku:)

  1. Potpisana još rano jutros, ali hvala što si je ostavila, možda će još neka od čitateljki videti i potpisati!

 2. Draga Brano, pre par…pa mogu reci godina, videvsi kod tebe rucno oslikane Mali Princ baletanke narucila sam kod devojke Tanje CupCake cipele i bila prezadovoljna. Medjutim, vec godinu dana pokusavam da je kontaktiram (na taj stari email) ali uzalud. Mozes li mi reci imas li neku informaciju, da li se ona bavi tim poslom i danas i kako mogu doci do nje. Oprosti na uznemiravanju! Srdacan pozdrav!

  1. Draga Bojana,
   pisala sam upravo Tanji koja stoji iza Kapkejka, i verujem da će se javiti. Čim saznam neke informacije, javljam! 🙂
   Veliki pozdrav!
   Brana

 3. Pet party zvuči zaista ludo! Imam psa, ali se uopšte ne ponaša kao dama, tako da ne bi imala šansi pored fino vaspitanih kuca.
  A naše muzeje uglavnom obiđem u Noći muzeja, samo sam dva-tri puta otišla, a da nije bilo u okviru te manifestacije #posramljena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *