BDW kuhinjica: Kremasti sladoled sa kondenzovanim mlekom

Ne mogu da se sprijateljim sa letom. Unatoč mojim pokušajima, svako leto bude sve teže. Negde polovinom maja pokušam da pripremim pozitivan stav. “Ovo leto mi vrućina neće smetati i biću skroz OK sa njom”, ponavljam sebi… Ali već prvih dana, kada se temperature popnu na 30 i više stepeni, izgubim volju… Ne ide…

Potpuno sam svesna da je leto mnogima omiljeno godišnje doba i nikako ne želim da budem hejter. A i volim letnju hranu. Volim sveže, domaće voće, hladne koktele i lagane poslastice. Volim i sladoled. Sladoled posebno volim… Domaći, kupovni, porodični, na štapiću, kornet, voćni ili čokoladni… Sve ih volim!

Ovo je jedan neverovatno jednostavan recept za sladoled koji je kremast i može se napraviti bez mašine za sladoled. Dajem vam osnovu, a vi ga obogatite omiljenim dodacima – pasiranim voćem, drobljenim keksom, mlevenim pečenim lešnicima, otopljenom čokoladom… Pustite mašti na volju. 

Sastojci

  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 konzerva (397 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica arome vanile

Priprema:

Izmiksajte slatku pavlaku u mekan šlag. Dodajte joj aromu vanile i kondenzovano mleko. Opet kratko sve izmiksajte da se sjedini, ali nemojte mutiti predugo.

Smesu možete podeliti na više delova, pa svakom dodati ono što želite, a možete i smrznuti ovu osnovnu masu, pa dodavati prelive, sirupe ili voće prilikom služenja.

Stavite u zamrzivač i ostavite da se stegne nekoliko sati. Uživajte!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published.