BDW praznična večera u JaM-u & kako organizovati manju poslovnu večeru

Bilo mi je beskrajno žao kada sam shvatila da sam zaboravila na osmogodišnjicu svoga bloga. Nekako sam dopustila da 12. oktobar dođe, a da ja, prvi put, potpuno smetnem s uma da je reč o danu koji mi je, uslovno rečeno, promenio život. Naime, 2010. godine, upravo na pomenuti datum, započet je tadašnji Divine World of Fashion, a današnji Brana’s Divine World. Sve što je usledilo nakon tog 12. oktobra drastično je uticalo na dalji tok mog poslovnog, ali i privatnog života. Ipak, obaveze, brzina života, stres i gomila drugih faktora, uticali su na to da ovaj 12. oktobar ne obeležim. Tek kada sam na blogu pročitala čestitke povodom osmogodišnjice i kada je na moju adresu stiglo nekoliko poklona tim povodom, shvatila sam kakav sam propust napravila.

Osećala sam grižu savesti nedeljama kasnije. Sve je dodatno otežavala činjenica da sam uveliko osećala i krivicu zbog manjka postova na blogu. Znam, znam, nekima od vas će ovo zvučati kao preterivanje, ali kada nečemu posvetite osam godina svog života i kada to nešto zapravo predstavlja vaš život u malom, onda se prema njemu odnosite sa posebnim poštovanjem. E, meni se činilo da sam ove godine imala manje poštovanja za svoj blog. Morala sam to da promenim. I onda sam shvatila da bi praznična večera sa BDW timom i najbližim saradnicima u 2018. godini bio pravi način da ispravim pomenute greške.

U tom periodu, započela sam sjajnu saradnju sa restoranom Just a Maestro, poznatijim kao JaM. Ambijent restorana, izuzetna kuhinja, bogata i netipična ponuda koktela, te izvanredna usluga bili su i više nego dovoljni razlozi da upravo ovde organizujem svoju prazničnu večeru. Još tada, prilikom prvih dogovora, pomislila sam da bi post o ovoj večeri i njenoj organizaciji mogao da bude koristan za vas. Kada je sama večera održana, shvatila sam da bi bila prava šteta da proces organizacije i neke od detalja sa proslave ne podelim sa vama, jer sam sigurna da vam ovaj post može biti odličan vodič ukoliko i sami planirate da organizujete ovakav tip poslovne ili privatne proslave.

Organizacija večere

  • prva i najvažnija stavka jeste odabir prostora. On bi trebalo da odgovara tipu proslave koja vam je u planu. Ja sam se odlučila za JaM restoran jer je njegov ambijent istovremeno bio dovoljno elegantan da isprati prirodu događaja, ali i dovoljno neformalan da mojim gostima bude prijatno;
  • još jedan važan faktor prilikom odabira baš ovog prostora bio je kvalitet hrane. Kako sam imala prilike da se upoznam sa menijem JaM restorana, kvalitetom hrane i njene prezentacije, znala sam da ni oko ove stavke neću morati da se brinem. Priznaćete, izuzetno bitan momenat kada pozivate važne poslovne saradnike na večeru. Toliko sam imala poverenje u JaM osoblje da sam njima prepustila osmišljavanje kompletnog menija. Jedino na šta sam uticala bio je tip mesa koje će biti posluženo u okviru glavnog jela i tip deserta. Meni je izgledao ovako:

hladno predjelo: Dimljena cvekla sa gelom od višnje, grilovanim kozijim sirom i čipsom od batata
toplo predjelo: Zapečeni patlidžan sa krem fraiche-om i konfitiranim čerijem, prepečeni susam
glavno jelo: Grilovana hobotnica sa pireom od graška, sotiranim graškom sa kulenom, tapioka sa cveklom
desert: Crno-beli čokoladni kolač

  • sledeće o čemu smo razmišljali bilo je piće večeri. Nakon konsultacije sa Nikolom, glavnim JaM barmenom, i degustacije njegovih predloga, odlučila sam se za koktele The Queen (za dame) i The King (za gospodu). Osim odličnog ukusa oba koktela, način na koji se služe bio je razlog više da se baš za njih odlučim. O čemu je tačno reč, videćete na fotografijama u nastavku. Sada sa vama delim sastojke oba koktela:

The Queen: Captain Morgan Spiced rum, rabarbara, domaći sirup od vanile, limunov sok
The King: Bulleit burbon, sok od cveta maka, limunov sok, šećerni sirup

  • nakon što su sa liste precrtane tri najvažnije stavke, došao je trenutak da se pozabavim dekoracijom. U mom slučaju to zapravo znači da je došao trenutak da kontaktiram Mariju Marković, koja stoji iza studija Dekorater i koja je bila glavna i odgovorna za dekoraciju svih meni važnijih događaja (petogodišnjica bloga, trideseti rođendan, devojačko veče jedne od mojih najboljih drugarica itd). Marija je neko u koga imam beskrajno poverenje i za koga znam da će viziju do koje zajednički dođemo, savršeno pretočiti u realnost. Tako je bilo i ovaj put. Osnova ideje jesu bili praznici, ali smo ipak želeli da zadržimo crno-beli kolorit koji je već postao deo vizuelnog identiteta Brana’s Divine World-a. Sve što ćete videti na fotografijama koje slede, a što ima veze sa dekoracijom, delo je Marijinih veštih ruku. Jedino moram skrenuti pažnju da je meni odštampao tim JaM restorana i na tome im posebno zahvaljujem.
  • kada definišete vreme i datum proslave, važno je da o tome obavestite i svoje goste. Učinite to najpre Save The Date pozivnicom u kojoj ćete navesti samo datum i tip proslave, a onda, nekih nedelju dana kasnije, pošaljite standardnu pozivnicu sa svim detaljima. Potrudite se da pozivnica vizuelno bude u skladu sa tipom događaja i dekoracijom koja će na njemu biti zastupljena. Za kreiranje pozivnica preporučujem da koristite program Canva
  • poslednja, ali nikako najmanje bitna stavka odnosi se na garderobu koju ćete izabrati za ovu priliku. Baš kao i sve ostalo i ona mora biti u skladu sa prirodom događaja, ambijentom i dekoracijom. U mom slučaju, izbor je pao na Helena Scrittore haljinu koju ćete takođe videti u nastavku.

Sada vas ostavljam listanju fotografija koje će najbolje ilustrovati sve ono što sam ispisala u prethodnim redovima. Kao i uvek, iskreno se nadam da će vam ovaj post biti inspirativan i koristan. Ukoliko inspirisani njime i sami napravite proslavu sličnu ovoj, pošaljite koju fotografiju. Biće mi zadovoljstvo da vidim vašu realizaciju. Tu sam za sva dodatna pitanja i dileme.

Do idućeg posta, budite mi pozdravljeni.

nosim: haljina: HELENA SCRITTORE; cipele: NINE WEST;
minđuše: ZARA; prstenje: JT DOTSTUDIO GLINA
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
lokacija: Restoran ”JaM”

*ovaj post nije sponzorisan

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

2 Responses

  1. Sve je tako fino, elegantno.Uzivala sam citajuci ali i gledajuci fotografije.Nedostajali su mi tvoji tekstovi koje uvek cuvam za trenutke kada ispijam kafu i slusam neku lepu,davno zaboravljenu muziku.Zelim ti sve najlepse u Novoj godini!!!Puno uspeha!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *