DIY: Novogodišnji buket

Prostor u kojem živite oslikava vas mnogo više no i jedna odevna kombinacija koju obučete. Zato, posvetite mu se. Koliko god i kada god možete. Jer će prvenstveno vama biti prijatnije da uživate u sobi/domi koju ste sredili prema vašem senzibilitetu.

Doba godine u kojem smo omogućava vam da se igrate, pustite mašti na volju i  zakoračite preko granice koja tokom ostatka godine oštro razdvaja kič od svega suprotnog njemu. Ipak, ako vam crveni i zeleni ukrasi, šareni lamipioni, irvasi i dedamrazovske kape nisu bliske čak ni tokom decembra i januara, predlažem varijantu u kojoj ćete ostati verni sebi, enterijeru svoje sobe i periodu praznika kojem smo sve bliži.

Predlog koji u mom slučaju podmiruje sve tri navedene stavke vidite na fotografijima. Tek par sveže ubranih grana, nonšalantno prefarbanih polikolorom ili belom tempernom bojicom, ukrašene perlama čija boja odgovaa koloritu moje sobe. Jednostavno i svedeno, a opet praznično i elegantno.

Dakle, potrebno vam je:

-granje iz obližnjeg parka/šume/bašte;

-malo polikolora ili bele tempere:

-ukrasni niz perli (ili neki drugi vid ukrasa);

-i malo konca u boji perli, kojim ćete ih svezati za granu.

Neće vam biti potrebno ni pola sata da biste napravili ovaj mali, nestandardni novogodišnji buket, a pobraćete komplimente svih svojih gostiju. Naravno, ovo nije recept kojeg se morate slepo držati. Igrajte se bojama, ukrasima, dodacima. Uskladite ih sa svojim stilom i onim što za vas predstavljaju praznici. Ugodite sebi. Tome zapravo i služi ovaj period godine. A onda, upalite lampu u uglu sobe, izvucite omiljeno ćebe i pustite najdraži film. I prepustite se prazničnom klišeu kojem su nas naučili američki filmovi. Jer, ma koliki da ste skeptici kada su praznici u pitanju, ne možete osporiti da taj kliše ume da prija. Do idućeg posta…Vaša B.

011

P.S. Ne mogu da vas ne uputim na najsavršeniju mirisnu sveću (vidite je na drugoj fotografiji) koju sam slučajno našla u Lilly prodavnici u TC Stadion. U pitanu je AirWick mirisna sveća koja ne samo da miriše božanstveno i da stiže u prelepom prazničnom pakovanju, već menja nekoliko boja dok gori. Pedivnost na delu!

Tags from the story
, ,
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Kada se sretnu film i moda: Annie Hall

Stojeći ispred narandžaste pozadine i pričajući vic o dve žene i njihovoj...
Read More

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *