Junske Internet priče – sezonsko izdanje

U današnjem postu, Dragana nas obasipa letnjom inspiracijom i idejama kako da što pametnije i zanimljivije iskoristimo 30 stepeni u hladu. Zato, ne časite ni časa već pratite njena uputstva i začinite svoje letnje dane!

—————————–

Prošlog meseca smo nenamerno zanemarili Internet priče, ali ovoga puta vraćamo se sa posebnom, sezonskom varijantom! Ključna reč ovog izdanja je leto, i to u romantizovanom svetlu – projekti, saveti, recepti, putovanja – inspiracija u svakom obliku! Zanemarićemo vrućine, gužve, iznenadne pljuskove, (uvek) premalo slobodnih dana i ostale neželjene nuspojave aktuelnog godišnjeg doba.  Ukoliko, pak, iz pomenutih ili nekih drugih razloga niste toliki ljubitelji ovog perioda, na kraju posta čeka vas nekoliko “standardnih” preporuka Internet priča za koje se nadamo da će vam se dopasti.

Počećemo od klasičnog letnjeg osveženja – limunade! Zvuči malo dosadno, ali upravo zato ovde možete da pronađete čak devet uputstava kako da date novi šmek ovom napitku. Ja bih isprobala recept sa borovnicama!

Divan način da svojim sugrađanima stavite osmeh na lice – ulični gerila projekat!

Mali Iv (čiji ste stan mogli da obiđete u jednoj od enterijer priča na blogu) se, na veliku radost mnogih, vraća na svoj blog i ovog leta nam poklanja vesele kalendare u svom osobenom stilu. Ovde ćete pronaći junsko izdanje, a julsko već iščekujemo s nestrpljenjem!

Koliko god trajao godišnji odmor, nekako je uvek prekratko, zar ne? Evo kako Sara preporučuje da iskoristite svojih zasluženih 10 dana predaha.

Da li biste se ikada usudili da odete na putovanje, a da pre toga ne istražite više o destinaciji? Ja sam štreber i uvek pravim uredne planove, liste i vodiče pre polaska, pa mi je gotovo nezamislivo da potpuno nepripremljena otputujem – ako ništa, onda iz straha da ću da propustim nešto naročito zanimljivo. Međutim, intrigira me i ovakav pristup – verujem da bi moji utisci o opšte poznatim znamenitostima bili sasvim drugačiji da sam ih prvi put videla uživo, na licu mesta.

Sa druge strane, velika putovanja koja traju više meseci gotovo da ne dozvoljavaju da krenete bez pripreme. Ovaj duhovit i poučan blog će vas sigurno motivisati da se spakujete i krenete u svoju avanturu.

Još jedna preporuka ako se spremate za svojevrsnu ekspediciju, posebno ukoliko uživate u isprobavanju lokalnih gastronomskih specijalitetaThe Eater Guide to the Whole New World biće vaš verni saputnik na kome ćete pronaći preporuke za doručak, ručak, večeru i desert širom sveta.

Tokom surfovanja po različitim portalima i blogovima, uvek me začudi kako naizgled uobičajeni predmeti stiču široku popularnost. Na primer, veoma često nailazim na ananas kao inspiraciju za fotografije, aksesoare i uređenje doma. Ovoga puta, bićemo u trendu sa čak 15 uradi-sam projekata u kome je glavna zvezda baš ta voćka.

Školjke, pesak i plavetnilo su već uobičajena polazna tačka za dizajn, od modne industije do enterijera. Misteriozna bogatstva mora predstavila je i japanska umetnica Mariko Kusumoto u svojoj kolekciji vazdušastih komada nakita.

Da zaokružimo letnji deo ovomesečenog izdanja Internet priča, sajt Apartment Therapy donosi 40 predloga aktivnosti, kao poručene za dane “neizdrža” kada ne znate šta biste sa sobom. Meni se to makar često dešava 🙂

A sada, nekoliko “običnih”, ali ništa manje zanimljivih kratkih preporuka za dodatnu zanimaciju:

I never wanted to look young, I wanted to look great!

Sada je red na vas – javite nam šta mislite o junskim Internet pričama i podelite svoje preporuke!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

7 Responses

  1. Pored ovakvih prica ne usudjujem se predlagati bio sta, samo bih Vas pohvalila i pozdravila…

    1. Draga Tihana, nadamo se da će ti se svideti! 😀 Meni predstoji nekoliko otvorenih tabova tvojih preporuka za danas 🙂

      1. Da ne ispadne da sam došla da izreklamiram svoj post… sad mogu da kažem da je stvarno bio odličan izbor, prozori u svetu su prelepi, a oduševio me i gerila projekat! Nastavi da nam donosiš zanimljive priče 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *