Mesečni recap: 5 stvari koje su mi obeležile mart

Pre nešto više od godinu započela sam rubriku sličnu ovoj. Ispostavilo se da je to bio preambiciozan poduhvat koji nisam mogla da ispoštujem na duže staze. Ne samo da sam sebi zadala zadatak da svakog meseca istaknem čak 10 važnih stavki već sam sve to želela da ispratim kolažima čije je kreiranje iziskivalo previše vremena. Prenatrpana drugim obavezama, vremenom sam odustala od pomenute rubrike. Sve dok me Anna Newton, jedna od mojih omiljenih blogerki, svojim recap postovima nije inspirisala da ovakav tip teksta vratim i na stranice Brana’s Divine World-a. Rešila sam da ovaj put budem praktičnija i realnija sa zahtevima prema sebi. Osim što sam odlučila da sebe ne ograničavam bilo kakvim brojkama (ovog meseca imamo pet stavki, sledećeg će ih možda biti sedam, a onog tamo četiri) rešila sam da umesto kolaža ovakve postove ispratim outfit fotografijama. Vidim to kao zanimljiv način da spojim modni i lični momenat. Nadam se da će i vama ovaj spoj biti interesantan. Da ne bih više dužila, hajde da se zajedno osvrnemo na mart i na momente koji su mi obeležili ovaj mesec.

  • Gostovanje u emisiji  ”Čas anatomije” 

Za osam i po godina koliko traje Brana’s Divine World priča, imala sam to zadovoljstvo da budem sagovornik u mnogim pisanim, radio i video intervjuima. Koliko se ponosim tom činjenicom toliko se ponosim i onom da sam mnoge ponude za intervjue u meni ne baš bliskim medijima odbila. Ne zato što sebe smatram previše važnom osobom, već samo zato što sam se u svemu, pa i u ovom segmentu, držala određenih principa. Međutim, kada među svojim mejlovima ili SMS porukama vidim poziv iz kulturne redakcije RTS-a i ponudu da učestvujem kao sagovornik u određenoj emisiji ili kratkom prilogu, ne razmišljam duže od par sekundi i odgovaram potvrdno. Zašto? Zato što pored svega, tu televiziju, a posebno pomenutu redakciju, smatram institucijom koja zavređuje poštovanje jer i dalje čuva osnove i obrise kvalitetnog sadržaja. Posebna pohvala ide na račun Drugog programa RTS-a koji je u poslednjih nekoliko godina ozbiljno osvežen. Baš na tom programu, i to petkom od 22.50, emituje se emisija ”Čas anatomije” koju vodi Marija Nenezić. U emisiji emitovanoj 8. marta, a koja je bila posvećena autoritetima i uzorima modernog doba, imala sam tu čast da pored književnice Mirjane Đurđević i kulturologa Gorana Tomke budem jedan od sagovornika. I dok smo još uvek boravili u slavnom studiju 3 u Takovskoj ulici (studio u kojem se snima Jutarnji program i Beogradska hronika) , znala sam da će baš ta emisija i baš to gostovanje biti jedno od meni najdražih i najvažnijih u dosadašnjoj karijeri. Priroda i atmosfera emisije, tema, način na koji je obrađena i tok razgovora zaslužni su za to. I eto zato je to jedan od momenata koji su obeležili moj mart. Ako vas je ovaj pasus zaintrigirao, znajte da celu emisiju možete pogledati OVDE. Ukoliko to učinite, volela bih da čujem vaše utiske.

  • Toskana

I dok se tog 8. marta u Srbiji emitovala pomenuta emisija, ja sam u hotelu u Viaređiju s telefonom u ruci čekala utiske svojih roditelja, prijatelja i vas, mojih čitatelja. U Toskani se emisija nije mogla gledati, ali zato se duša mogla lečiti prizorima koji su se iz dana u dan pred nama smenjivali. Zajedno sa Jovanom Tomašević, mojim ortakom, desnom rukom, fotografom i najboljom prijateljicom, krenula sam na četvorodnevno putovanje Toskanom (Firenca, Sijena, San Đimijano, Luka, Piza) i to zahvaljujući Filip Travel agenciji sa kojom i u 2019. godini nastavljamo vrlo uspešnu saradnju. Direktan čarter let do Pize, odličan program i divan hotel na obali — ponuda su koja se ne odbija. Još ako uz sve to dodamo i detaljan obilazak oblasti Cinque Terre, onda vam je jasno da su to bila četiri savršena martovska dana. O samom putovanju pisaću vam detaljnije kada taj serijal postova stigne na red. Za sada vam mogu reći da je tura poput ove, sa direktnim čarterom letom kojim ste već u 9 ujutru u Pizi, nešto na šta biste morali da obratite pažnju.

  • Preuređenje spavaće sobe

Nakon prvog, a tik pred polazak na drugo martovsko putovanje, rešili smo da se upustimo u još jednu avanturu. Za ovu nam nije bio potreban pasoš što nikako ne znači da nije bila uzbudljiva. Sve je počelo od montiranja novog poda, da bi se prešlo na lepljenje novih tapeta i presvlačenje kreveta, a završilo ozbiljnim raščišćavanjem sobe od suvišnog nameštaja. Kraj se nazire i zabeležiću ga detaljno u vlogu koji vam pripremam, zajedno sa svim fazama koje su tom istom kraju prethodile. Verujem da će to biti jedan koristan i interesantan video koji će na pravi način probuditi moj uspavani YouTube kanal.

  • Čajanka sa čitateljkama u Domu Jevrema Grujića

O ovom predivnom događaju pisala sam vam detaljno u prethodnom postu. Ipak, sve te divne emocije koje su pratile to Brana’s Divine World druženje u društvu platna Milene Pavlović-Barili, zaslužuju da ih spominjem iznova i iznova. Takođe, opet se moram zahvaliti timu Doma Jevrema Grujića na gostoprimstvu i na tome što smo se osećale kao kod svoje kuće. Ujedno, hvala još jednom mojim dragim čitateljkama što su to nedeljno popodne odvojile za naše druženje. Ponosna sam kada vidim kakve dame, u svakom smislu i pogledu, prate BDW sadržaj.

  • Lisabon

I za kraj, putovanje koje je prevazišlo listu martovskih trenutaka za pamćenje i direktno se plasiralo na listu ”najlepši momenti 2019. godine”. Ne znam šta se tačno desilo između Lisabona i mene. Znam samo da je bilo intenzivno, momentalno i da to što mi je daleko od očiju, ne znači da je daleko i od srca. Čini mi se da se tamo udobno šćućurio i da nema nameru da napušta svoj kutak, očigledno oduvek čuvan za njega. Oni koji su prethodnih dana bili uz moje Instagram priče razumeće o kakvoj je ljubavi reč. Vi koji niste ispratili taj sadržaj, ne brigajte — o Lisabonu ću tek pisati. Ipak je od ovog marta to moj omiljeni grad Evrope. Ta novost mora biti zabeležena i na Brana’s Divine World stranicama.

Toliko, ljudi dragi, za ovaj prvi povratnički recap post. Nadam se da vam je bio interesantan. Javite mi svoje utiske. Uvek volim da ih čujem. Posebno kada je reč o novinama na blogu. Do idućeg posta, budite mi pozdravljeni…

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

 

lokacija: Restoran JAM

*ovaj post nije sponzorisan

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

3 Responses

  1. Volim tvoj blog i uživam u prelepim sličicama svaki put! Čestitam ti na postignutom uspehu i nastavi da pišeš, ima nas koji uživamo da čitamo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *