Njen veliki dan

Današnji post je drugačiji. Poseban. Posvećen meni dragim ljudima, njihovom velikom danu i sjajnom oku Jovane Tomašević koja je isti zabeležila. Čini mi se da sam već istakla da nisam ljubitelj srpskih svadbi. Sve češće mi liče na čin iz moranja i niskih želja, no iz istinske težnje da sa onima najbitnijima podelimo jedan od najvažnijih događaja u životu. Ipak, volim kada me neki mladi, kreativni, maštoviti, zaljubljeni ljudi demantuju u ovakvim mislima. Upravo iz jednog takvog ”demanta” proisteko je i ovaj post.

Pre nekih godinu dana upoznala sam Tanju. Pratila je blog, putem lokacija prepoznala da živimo u istom kraju, a nakon slučajnog susreta u ulazu zgrade, shvatila da smo komšince i da stanujemo sprat jedna ispod druge. Javila mi se u komentarima na jedan od postova, dogovor za kafu je usledio i nakon 3 sata priče sa njom, postala sam bogatija za jednu sjajnu osobu u svom životu. Danas, pored toga što je i dalje moja komšinica, ona je postala moj prijatelj, savetodavac, fotograf (da, ona je ta Tanja kojoj se najčešće zahvaljujem na fotografisanju). I da, pre nedelju dana imala sam tu čast da budem gost na njenom i Aleksandrovom venčanju. I, eto nas na pragu onog demanta.

Različitost njene venčanice (inače kreacija Jovane Životić) od onih ustaljenih, lepota njenog bidermajera, to što se udala u crkvi u libadi svoje prabake, staroj skoro 100 godina, izostanak suvišnih srpskih običaja, suptilna dugovečnost prstena kom retko koje zlatare u Beogradu mogu dorasti, prisutnost onog ličnog, njihovog, razlog su zašto u ovom netipičnom postu za Divine World delim sa vama parče njihovog velikog dana. Fotografije su rezultat rada sjajne Jovane Tomašević, koju već znate iz ovog i ovog posta. Žena koja jednostavno ima oko. I ima osećaj za ono netipično. Daje dušu svakom pokretu okidača, o čemu svedoče na stotine fotografija koje možete videti na njenoj FB strani. Nadam se da će post biti inspirativan za neke buduće mlade, ali i za one koje su to odavno bile. Nadam se da će vam dati koju lepu ideju, ohrabriti na nešto drugačiji korak na svoj veliki dan i pokazati da se može pobeći od ustaljenog, a da opet sve izgleda upravo onako kako ste godinama zamišljale. Uživajte!

 

010407
03
02
26
23
05
13
08
22
10
09
15
12
25
DSC_8402
DSC_8321
18
11
20
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
Written By

Profesorka srpskog jezika i književnosti. Lektor. Zaljubljenik u lepu reč.

More from Dunja Pešut

Hvar: Day 1

Kada nakon sat vremena vožnje katamaranom kojim ste krenuli iz Splita, kročite...
Read More

31 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *