Ovonedeljne omiljene internet priče

Odavno sam imala u planu da sadržaj bloga obogatim još jednom rubrikom, u čijim ću se postovima osvrnuti na male internet priče i zanimljivosti, čiji me je sadržaj u ovom ili onom smislu oduševio i za koji verujem da bi i vama mogao biti interesantan.  Neke od stavki sa te liste biće edukativnog karaktera, druge će biti tek niz lepih fotografija, a treće dobar savet ili preporuka. Dakle, sve ono što je meni privuklo pažnju u prethodnih nedelju ili više dana. Cilj rubrike jeste inspiracija, kako za vas, tako i za mene, jer se u komentarima na ovaj post nadam linkovima do vama interesantnih članaka, video zapisa, galerija fotografija ili nečeg četvrtog.

Stoga, evo prvog spiska zanimljivih online priča do kojih sam slučajno pronašla put u prethodnih nekoliko dana:

1. The Light Inside – povrće, pametno pozicioniranje svetla i eto magije. Reč je o fenomenalnoj galeriji fotografija koju potpisuje Radu Zaciu.

2. Make-up History – Victorian Era to 1930’s & Make-up History – 1940’s to 1970’s – dva fantastična videa sa kanala sjajne Lise Eldrige, nastala prilikom njenog obilaska make-up kolekcije umetnice Madeleine Marsh, koja je i autorka Lisine omiljene knjige o istorijatu šminkanja.

3. Beograd očima američkog putnika, 1961. – još jedan video zapis. Ovaj put reč je o snimcima američkog turiste koji se obreo u Beograd davne 1961. godine. Predivna razglednica jednog vremena i jednog drugog Beograda.

4. Name Martian Craters – and Make an Impact of Your Own – ako ste tragali za idealnim poklonom za nekog vama dragog, evo predloga: nazovite po njemu neki od kratera na Marsu. Da, da dobro ste pričitali…

5. Behind the Scenes of Elgin Park, a Retro City of Optical Illusions Photographed by Michael Paul Smith – priča o izmišljenom minijaturnom gradu, optičkim iluzijama, sećanjima na neka druga vremena, savršenim fotografijma i čoveku koji stoji iza svega navedenog.

6. Provocative Photo Series Depicts Children Crucified To Adults – briljantan projekat dvojice umetnika, koji su se kroz seriju fotografija osvrnuli na direktno i indirektno nasilje nad decom, prisutno u različtiim sferama modernog društva.

7. 17+ Chubby Puppies That Look Like Teddy Bears – jer poseban razlog za pregršt fotografija preslatkih štenaca koji liče na plišane igračke nije potreban.

8. André Rieu – And The Waltz Goes Oni meni omiljeno internet otkriće u prethodnoj nedelji. Reći ću samo Anthony Hopkins, valcer i André Rieu. Slušajte i uživajte!

Do idućeg posta, budite mi pozdravljeni… Vaša B.

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

9 Comments

 • Reply February 13, 2015

  VRGOV

  Jako dobar post i svakako sjajna nova rubrika koju ću sigurno pratiit! Zahvaljujući ovom postu saznala sam za Lise Eldrige koju sada pratim !

  Novi post ~ Double Skirt ~
  http://vrgov.blogspot.com

  • Reply February 16, 2015

   Brana

   Veliko hvala!!!
   Lisa je fenomenalna i vodi jedan od najkvalitetnijih beauty yt kanala tako da ćeš moći mnogo toga zanimljivom i korisnog da čuješ, a na njenom blogu i pročitaš.
   Uživaćeš, sigurna sam!
   Veliki pozdrav! 🙂
   B.

 • Reply February 13, 2015

  Milena

  Ovaj put bih preporucila https://hodoljub.wordpress.com/… Pozdrav iz Bijeljine!

  • Reply February 16, 2015

   Brana

   Hvala veliko na preporuci! Blogova o putovanjima nikad dosta! Prvom prilikom, posvećujem mu se detaljnije.
   Šaljem veliki pozdrav!:)
   Brana

 • Reply February 14, 2015

  Hmm

  Odlicna ideja i raznolik izbor. Ja sam se prvo zalepio za to foto-povrce i ocekivao sam vise. Ako te ne mrzi trazi micro photography za ozbiljno neobicne fotografije. A onda naravno Bgd 1961. Skoro da bih napisao stari Beograd ali znam da nije. Nemam adekvatan termin za “period”. Fica i Old Timer zejedno na ulici 🙂 Prastare trole. Nisam ni znao da je nekad visila ogromna Tiletova slika (deluje glupo a Tileta nam uvek predstvljase kao “naprednog”). Zeleznicku stanicu dugo nisam prepoznao. Evo gledam vec 4-ti put ko hipnotisan. Mozda i zato sto je muzika ko preradjen Lenjinov Mars pa daje konotaciju rekvijema za bivsu zemlju. Zao mi je sto clip nije duzi.

  • Reply February 16, 2015

   Brana

   Hvala veliko! 🙂
   Da, da klip je sjajan! Retko gde se mogu videti tako realni prikazi Beograda iz tog perioda. Uglavnom imaju veze sa štafetama ili nekim drugim svečanostima, pa mi ne deluju realno.
   P.S. Odgledala sam ”Gone Girl” i moram reći da je prevazišao očekivanja (koja su doduše bila poprilično niska). Ipak, smatram da ima mnogo manjkavosti i propusta u samoj priči (deo nakon Ejminog povratka je tako zbrzan i nedorečen da bi i policijski pripravnik shvatio da je reč o nekom vidu nameštaljke).Ben Aflek najslabija karika filma, a zaslužena nominacija za Rozamund. Eventualno je i nominacija za adaptirani scenario mogla da se desi, ali sve ostalo ne bi bilo zasluženo. Naravno, ovo je samo moje skromno mišljenje.

 • Reply February 14, 2015

  Dragana

  Pohvala za novu rubriku! Evo jednog zanimljivog instagram profila koji sam pratila cele protekle godine. Gisela Fleischer iz Malmea se kostimirala svaki dan, 365 dana, u razlicite filmske, istorijiske, i druge licnosti. http://iconosquare.com/viewer.php#/user/860606437/

  • Reply February 16, 2015

   Brana

   Najlepše hvala! 🙂
   Upravo pregledala i deluje izuzetno interesantno! Baš me je zaintrigirala, toliko da sam se vratila nekoliko meseci unazad. Izuzetno kreativno, ali moram priznati i poprilično zastrašujuće. U svakom slučaju, odličan predlog i veliko hvala na njemu! 🙂
   Šaljem veliki pozdrav!
   B.

 • […] sredinom februara, započela sam izuzetno dragu rubriku posvećenu meni omiljenim internet pričama, na koje sam slučajno nailazila ”šetajući” internet putevima i puteljcima. Danas, […]

Leave a Reply

Enter the number *