Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pismo urednice: Septembar

Prvi septembar donosi i prvi tekst nove rubrike – Pismo urednice
a1_branislava_antovic_full_40
foto: Vojislav Vujanić

Mesecima mi se ova ideja mota po glavi. I mesecima je odlažem za onaj naredni. Tako tipično za mene. Kao što je tako tipično što sam u minut do 12 (tačnije, ponoć je prošla pre 21 minut, dakle još gore je) počela da pišem ovo pismo, čvrsto rešena da konačno stanem na put toj glupoj navici odlaganja svega što nije rokom ograničeno. Dakle, ideja mi je da vas svakog prvog u mesecu na ovaj način pozdravim, osvrnem se na prethodni mesec, najavim ono što nas čeka u narednom i pronađem način da se sa vama malo bolje i bliže ispričam.

Istina je da žalim što ovde, na BDW-u, nisam aktivnija kroz svoje tekstove. Iako sam “iz senke” i te kako aktivna, jer sve što vidite na ovim stranicama prošlo je i kroz moje oči i prste, fali mi da to budem i putem reči koje pišem. Isto kao što mi fali Brana’s Book Club i njegovo redovno vođenje svakog prvog u mesecu. Isto kao što mi fali ”OdaBrana priča” i live razgovori koje sam u okviru nje vodila. Kao što mi fali toliko toga što volim da radim, a što zbog vremena ili drugih okolnosti nisam nastavila, makar ne na redovnom nivou.

Ne kažem da neću, naprotiv, imam planove da sve to ponovo ”oživim”, ali je istina da mi nikad nije bilo teže da se organizujem. Razlog? Upravo činjenica da mi je toliko toga na pameti, pa bih sve, odmah i sada, a mogućnosti to ipak ne dozvoljavaju. To mi dalje stvara frustraciju od koje najbolje pobegnem tako što sve naprosto – odložim. I tako iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec.

Rešenje je valjda ovo što upravo činim: ne obazirem se više ni na šta, već jednostavno sednem i radim. Rezultat sasvim sigurno neće biti perfektan, ali će ga makar biti.

Sada kada sam završila sa ovim lamentovanjem nad svojom neorganizovanom sudbinom, hajde da vidimo šta smo to mi zapravo radili u avgustu.

Mesec smo otvorili tekstom o filmskim naslovima koji su slavili leto na najlepši način. Katarina Pavlović, koja je zadužena za filmsku tematiku na BDW-u, istinski se potrudila da nam pruži predloge koji nisu na onim ustaljenim i već viđenim listama i mislim da je u tome uspela.

Zatim smo vas poveli u obilazak novog restorana u Beogradu, onog koji nam donosi ukuse i mirise Šri Lanke. Ukoliko volite egzotičnu gastronomsku ponudu, ovo je mesto koje se mora naći na vašoj listi s obzirom na to da je posredi prvi restoran sa specijalitetima iz ove zemlje.

Naša Jelena Boljević se ozbiljno potrudila da vam napravi detaljan vodič kako da provedete kraj leta u Beogradu. Leto traje još punih 20 dana, tako da je ovaj tekst i dalje i te kako aktuelan i koristan.

Tu je i novi recept naše Milkice Crevar, onaj zbog kojeg vas neće gristi savest jer ćete otkriti kako da uživate u niskokaloričnom, veganskom sladoledu.

I na kraju, Jovana Milovanović vas je povela u obilazak Pinklle, nove nezaobilazne adrese za sve ljubitelje vintage garderobe.

Vratili smo se i na dva starija teksta čija tematika ne zastareva, pa smo vam još jednom skrenuli pažnju na 5 savremenih knjiga o pravima i položaju žena, ali i na tekst o seksizmu u kinematografiji i pitanje zašto je sramota voleti ljubavne filmove

A šta nas to čeka u septembru? Pored dobrih tekstova na sajtu i redovnih objava na mrežama, čvrsto se nadamo da će septembar konačno biti mesec u kojem ćemo startovati naš newsletter. Učinjeni su važni koraci, sada samo ostaje finiširanje.

Takođe, počećemo sa pripremama za medijsko partnerstvo sa Bitefom (taman je ovo dobar trenutak da vam javim da je prodaja karata otpočela i to po 20% nižoj ceni; sve informacije možete naći na ovom linku), ali i sa još nekoliko kulturnih manifestacija u zemlji. Jako se radujemo sadržaju koji ćemo tim povodom za vas kreirati.

Takođe, ja bih volela da se ponovo ustalim sa Brana’s Book Club objavama, ali i da objavim sav zaostali sadržaj u vezi sa mojim avgustovskim putovanjima. 

Prvog oktobra javiću vam kako je tekla realizacija svih tih planova. Daću sve od sebe da uvod ne bude isti kao u ovom tekstu.

Toliko za ovo uvodno pismo. Jeste napisano na brzinu, ali ponavljam – važno da je napisano. Neka vam to bude podstrek da slično razmišljate ukoliko i vas muči prokrastinacija ili težnja za nedostižnim perfekcionizmom. Lek je – bacite se na posao i završite ga. Bez mnogo premišljanja i filozofiranja. 

Do sledećeg prvog u mesecu…

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *