Priča o našem venčanju: organizacija svadbene žurke

Tradicionalna decembarska gužva čini svoje, usled čega i post o organizaciji svadbene žurke kasni. Ipak, verujem da stiže tačno na vreme za sve one koji planiraju da tokom proleća ili kasnije proslave dan svoje ljubavi. Uh, ovo mi zvuči malo cheesy, ali ja zaista čvrsto verujem da taj dan treba da protekne jedino i isključuvo u znaku vas dvoje i ljubavi koja vas je spojila. To je razlog zbog kojeg sam se i odlučila da ispišem ovaj serijal postova. Nisam želela da objave budu u maniru ”Hej vidite, udala sam se”, već da vam zaista budu podstrek da tog dana, kakav god on bio, i kako god da ste ga zamislili, sve učinite da vama dvoma bude najlepše. I znam, znam, to sam već u nekoliko navrata spomenula, ali i dalje mislim da nije dovoljno. Jer, predugo je vladalo uvreženo mišljenje da je svadba svačiji čin, a najmanje onih kojih se tog dana venčavaju, stoga svojim postovima želim da dam doprinos kampanji protiv nametnutih običaja prekrivenih velom tradicije. Ali, o tome svemu podrobnije u sledećem i ujedno poslednjem postu na ovu temu. Tada ću vam detaljno ispričati čemu me je sve naučila organizacija naše dve proslave. I evo nas na pragu današnje teme – organizacija svadbene žurke. Nakon posta posvećenog organizaciji porodične proslave, dobila sam mnoštvo divnih reakcija na osnovu kojih sam shvatila da su vam ovakvi postovi od koristi, te odlučih da se držim proverenog recepta i da vam na sličan način, kao u pomenutom postu, predstavim razvojni proces našeg svadbenog partija. Krećemo od mesta njegovog održavanja.

Lokacija

Od prvog pominjanja zasebne proslave za prijatelje i kolege, u glavi sam imala viziju elegantnije i sadržajnije kućne žurke. Spominjala sam vam u nekoliko navrata da svake godine (konkretno u januaru, s obzirom na to da smo i Nikola i ja januarska deca) pravimo kućnu žurku za naše prijatelje. Na jednom mestu se okupi i Nikolino i moje društvo i  svi zajedno slavimo život. U nekoliko godina ove male tradicije naši gosti su se toliko dobro međusobno upoznali da se doživljavaju kao svoji zbog čega smo bili uvereni da će svadbena proslava osmišljena po sličnom scenariju biti idealna za sve.

Dakle, kućna žurka je bila početna zamisao. Kako smo za datum iste odabrali 28. septembar, znali smo da su velike šanse da na svojoj strani imamo i lepo vreme, zato je ”velika kuća sa prostranim dvorištem i bazenom” postala lokacija za kojom smo tragali. Čini mi se da nije prošlo ni par dana od rađanja ove ideje kada sam istu podelila sa svojom tetkom Slađanom koju vam često spominjem (mlađa je od moje mame punih 15 godina, što dalje znači da je od mene starija samo 10 usled čega smo ceo život imale sestrinski odnos). Ni pola sata kasnije od nje sam dobila poruku sa linkom do sajta Vile Belgrade Hills – prelepe vile od crvene cigle, sa izuzetno lepim dvorištem i bazenom u njemu. Sve što smo želeli!

Brzo sam kontaktirala vilu, još brže zakazala sastanak i već kroz par dana Nikola je otišao da obiđe prostor. U toku je bila rekonstrukcija, ali je i u radnom okruženju sve izgledalo baš onako kako smo želeli. Mlađani Luka, sin vlasnice vile, inače vrlo kulturan momak koji nam je u svakom pogledu bio na raspolaganju (čak i onda kada smo ga nekoliko dana pre žurke zamolili da ofarba šank) pokazao se kao vrlo profesionalan i voljan da nam pomogne. Vest da uz zakup vile imamo i zakup svih apartmana bila je za nas i više nego značajna jer smo imali goste koji su stizali sa strane. Takođe, činjenica da se vila nalazi u užoj gradskoj zoni bila nam je važna zbog jednostavnog i brzog dolaska gostiju koji su iz Beograda. Baš kao i to što smo na raspolaganju imali veliki parking i čuvara. Sitnice koje u ovakvim slučajevima zapravo mnogo znače. Time je stavka ”lokacija” bila štiklirana.

Muzika

Sledeće čemu smo se detaljno posvetili bilo je osmišljavanje samog koncepta žurke. Znali smo da ne želimo nikakav ceremonijalni deo, posebno što smo sa formalnostima završili šest dana ranije. Želeli smo da se naši gosti odmah maksimalno opuste i da žurka za sve počne što pre. A za žurku nam je bio potreban dobar DJ. Zapravo njih dvojica. Jedan zadužen za uvodni i središnji deo u kojem bi bila puštana isključivo inostrana muzika, i drugi koji bi pokrio prelaz na domaće zvuke. Znali smo gde da se raspitamo i imali smo sreće – DJ Ike, kultno ime beogradskog klabinga, bio je zainteresovan i slobodan. On nam je preporučio i DJ Duleta, koji je poznavalac ”domaćice” tako da smo pokrili sve što nam je bilo u planu. U početku smo se premišljali da li da imamo bend ili ne, da bismo u prvi mah odustali od te ideje. A onda, par dana pre same žurke, stigla je poruka od Davora Jovanovića, kojeg sam prvog kontaktirala još prilikom potrage za bendom za porodičnu proslavu, sa informacijom da je usled spleta okolnosti ipak slobodan 28. septembra. Znali smo da će akustično izvođenje najlepše narodne muzike biti idealan završetak večeri. I zaista se ispostavilo da smo napravili dobitnu kombinaciju u kojoj je svako imao prilike da čuje žanr koji voli i u kojem uživa.

Ketering

Kada smo se pobrinuli za dobar zvuk, trebalo je pobrinuti se i za ukusan zalogaj, dobar cug i kvalitetnu uslugu. Luka nam je već prilikom našeg prvog susreta spomenuo Harmonija Catering kao firmu sa kojom najčešće sarađuju. Nakon kraćeg istraživanja (čitajte: raspitivanja kod prijatelja i kolega) shvatili smo da je posredi ozbiljna ketering kompanija koju ”bije” izuzetno dobar glas. Nismo želeli da predugo lutamo tako da smo zakazali sastanak sa Natašom, glavnom i odgovornom za Harmoniju.

Nekoliko sjajnih žena je obeležilo organizaciju naše svadbene žurke. Nataša je jedna od njih. Od prvog minuta našeg sastanka znala sam da smo napravili dobar izbor i da na svojoj strani imamo ozbiljnog igrača kada pričamo o organizaciji proslava. Svaki odabir u koji smo bili sigurni ona je ispoštovala, stavke oko kojih smo bili u dilemi ona je razjasnila. Sve što nam je bilo potrebno: od piksle do konobara, upravo je Nataša obezbedila. Čak i nestvarno lep sto za hranu čija se dekoracija savršeno uklapala sa ostatkom naše dekoracije. I tako stižemo do ključnog vizuelnog segmenta naše žurke.

Dekoracija

Ako sam se na nečemu zahvaljivala onom gore tokom samih priprema, ali i nakon što se sve završilo, bile su to sjajne žene koje su sav teret organizacije preuzele na sebe. Pored pomenute Nataše, to su Marija Marković (Dekorater Studio) i Jana Vranješ (Cream of Scandinavia). Neke, prema meni blagonaklone sile, udružile su se i povezale nas omogućivši mi da i u javi dobijem ono što mi se mesecima motalo po glavi. Zapravo, njih dve su svemu tome dale oblik i formu zaokruživši čitavu priču na najbolji mogući način. Uz Janine neverovatne dekor-komade koji su donošeni u nekoliko navrata sa periferije Beograda, preko njene nezaustavljive mašte, sve do Marijine preciznosti i oka za detalje, sve je poprimilo obrise koji su zapravo prevazilazili moje prvobitne ideje. I zato ću ceo život ovim ženama biti beskrajno zahvalna i svuda ih najsrdačnije preporučivati.

Fotografkinja i snimatelj

O Moniki Pavlović, koja je ovaj put bila iza objektiva, pisala sam detaljno u prošlom postu. Ipak, nije na odmet da opet javno pohvalim njen trud, zalaganje, sposobnost da stigne na sve strane i zabeleži pravu stvar u pravom trenutku. Bravo, Moni! Zaista si učinila čudo!

Pored Monike, svaki pokret nas i naših gostiju pratio je Duško, koji stoji iza Deer Studija, a koji je bio zadužen za svadbeni video koji je ispao fantastično. Neću ga deliti sa širom javnošću, tako da mi morate verovati na reč.

Ovime ću završiti današnji post. Ostao je još jedan na mojoj listi a u vezi sa venčanjem: onaj u kojem ću se osvrnuti na sve što me je organizacija ova dva događaja naučila. Do tog posta, pozdravljam vas i pozivam da za sva dodatna pitanja iskoristite komentare. I ne samo sad, već i tamo na proleće ili leto, kada počne sezona svadbenih organizacija. Biću i tada tu da vam pomognem.


ALL PHOTOS BY MONIKA PAVLOVIĆ

*ovaj post nije sponzorisan


 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.