Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Šta raditi ovog vikenda?

Petak na Brana’s Divine Worldu između ostalog znači i novi post iz rubrike ”Šta raditi ovog vikenda?”. Za one koji se prvi put susreću sa ovakvim postom, napomenuću da je reč o javljanjima u kojima vam pomažem da isplanirate što zanimljiviji i ispunjeniji vikend. Iskreno se nadam da će vam i današnje preporuke u tome pomoći i da ću ovim postom opravdati činjenicu da je dobrom delu vernih čitatelja ova rubrika među omiljenim.

1. Krenite u… ”Beogradsku potragu”!

Ako u vama čuči mali istraživač, ako ste oduvek bili vični rešavanju zagonetki i mozgalica, ako poznajete ili biste da bolje upoznate istoriju Beograda, ako uživate u šetnji i imate sjajno društvo koje voli makar nešto do navedenog, nema apsolutno nijednog razloga da već danas ne isplanirate svoju prvu ”Beogradsku potragu”. O čemu je zapravo reč? Po sredi je projekat dveju sjajnih i mladih cura, Dunje i Jovane, koje su rešile da osnuju BeoQuest, prvu agenciju za organizovanje interaktivnih potraga po Beogradu. Potrage predstavljaju sklop zagonetki, izazova i uputstava koja će vas odvesti do krajnjeg cilja i eventualne pobede. Učestvuje se u timovima, vreme potrage jeste od 2 do 3 sata, a sve što vam je potrebno od opreme jeste udobna obuća i fotoaparat ili telefon. Prosto, prezanimljivo i korisno! I to kažem iz ličnog iskustva jer sam upravo pretprošlo subotnje popodne provela u jednoj od potraga. Bio je to sjajan razlog da se moje društvo i ja okupimo, prošetamo, pošteno zabavimo i mnogo toga novog naučimo. Dakle, preporuka velika ko kuća na račun BeoQuesta, o kojem sve dodatne detalje možete naći OVDE.

Brana's Divine World

2. Posetite…Beldocs!

Sa Beogradske potrage prelazimo na Beogradski međunarodni festival dokumentarnog filma, koji je svečano otvoren u četvrtak uveče. Reč je o fantastičnoj manifestaciji i još jednom sjajnom načinu da obogatite predstojeće dane vikenda. OVDE možete da proverite šta je od projekcija zakazano za subotu i nedelju, ali i prve radne dane sledeće nedelje. Moj predlog jeste priča o Hoseu Pepeu Muhiki, aktuelnom predsedniku Urugvaja i čoveku koji je možda i najnetipičniji primer političkog ponašanja na planeti. Takođe, obratite pažnju na filmove ”Flotel Europa”, ”Stranac iznutra” i ”Biti ili ne, Ivan Hiti”. Ovo su tek neki od mojih favorita uz koje znam da će i vaš vikend biti zanimljiviji i uzbudljiviji, zato pravac Beldocs!

02c
3. Čitajte… Filipa Davida i njegovu ”Kuću sećanja i zaborava”!

Ako ste se pored svega, ipak najviše zaželeli svoje fotelje i dobre knjige, moj predlog ide na račun naslova čijim sam čitanjem sebe častila tokom prazničnog vikenda. Reč je o knjizi koju ne treba posebno predstavljati, baš kao ni njenog autora. Ipak, ne mogu a da ne dodam da je reč o nagrađenom štivu, koje na specifičan način obrađuje temu holokausta, zaborava i sećanja, suštine zla i razloga postojanja čoveka. Dobro ćete se zamisliti čitajući je, gutaćete knedle i obrisati koju suzu, ali ćete na jedan specifičan način, koji se isključivo vezuje za kvalitetno književno delo, uživati. I više nego dovoljno kako biste nahranili svoju dušu i ulepšali svoj vikend.

Brana's Divine World

 

4. Dođite na… Brana’s Divine World & N Fashion druženje!

I kao poslednji predlog ovog posta, od srca vas pozivam da svoj vikend začinite i jednim malim Brana’s Divine World druženjem. Biće to prilika da se osim preko mejlova, komentara i poruka upoznamo i uživo, ispričamo, posavetujemo međusobno, zajedno zavirimo u aktuelnu N Fashion ponudu i napravimo koju lepu fotografiju. Kada smo već kod fotografisanja, zadovoljstvo mi je da vam najavim da će najkreativnija čitateljka u pogledu fotografije sa druženja biti nagrađena vaučerom od čak 100 evra za kupovinu u N Fashion radnji. Stoga, ako ste u prilici i mogućnosti, svratite sutra (subota), između 17h i 20h u Šoping centar Ušće i N Fashion radnju, kako bismo zajedno proveli jedno lepo vikend popodne.

Ovde završavam večerašnji post sa nadom da vas je inspirisao i dao ideju više kako da uživate u predstojećem vikendu. Ukoliko imate svoje predloge kako da slobodne dane učinimo lepšim i zanimljivijim, slobodno se raspišite u komentarima! Ja vas pozdravljam do idućeg javljanja, sa nadom da ću neke od vas videti uživo već sutra! Do tada, uživajte u početku vikenda… Vaša B.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *